Maatschappij   

Aangemaakt door :

Widows and Orphans Development Foundation

Locatie:

Capelle aan den IJssel, Netherlands

De Stichting Weduwen en Wezen Ontwikkeling (WODF) is een in Nederland geregistreerde non-profit organisatie die zich ten doel stelt de weduwnaars en weeskinderen in Afrika, met name in Tanzania, te ondersteunen. Het doet dit door economische empowerment van weduwen door hen uit te rusten met ondernemersvaardigheden zodat ze kleine inkomstengenererende projecten kunnen uitvoeren, en door het onderwijs van wezen te ondersteunen door het verstrekken van schoolbenodigdheden zoals schriften, pennen, uniformen en andere basisbehoeften zoals kleding , gezondheidszorg en sanitaire producten voor weesmeisjes.

 

De meerderheid van de weduwen die in armoede leven, halen hun kinderen van school omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om in de schoolbehoeften van hun kinderen te voorzien. Omdat ze van school zijn gehaald, moeten deze wezen hun moeders helpen een inkomen te verdienen door middel van kleine bedrijfjes, zoals het verkopen van fruit, groenten en snoep op straat; en voor weeskinderen op het platteland die zich bezighouden met kinderarbeid waarbij ze lange uren op boerderijen van buren werken en slechts $ 0,5 per dag verdienen, of brandhout halen en verkopen aan buren die hetzelfde of minder verdienen.

 

Voortijdig schoolverlaten en het verrichten van kinderarbeid ontzegt de weeskinderen het recht op onderwijs, veroorzaakt mentale stress en angst voor de wezen, waardoor hun algehele welzijn en hun toekomstperspectieven worden aangetast.

 

HET DOEL VAN DEZE FONDSENWERVING


1. Om geld in te zamelen dat zal helpen de kosten van ondernemerschapstrainingen voor 100 weduwen te dekken om hen levenslange vaardigheden aan te leren die hen zullen helpen inkomstengenererende projecten te starten en te leiden, zodat ze duurzaam kunnen voldoen aan de basisbehoeften zoals voedsel, fatsoenlijk onderdak, kleding, medische diensten en andere basisbehoeften voor hun gezin.


2. Om geld in te zamelen dat de opvoeding van wezen zal helpen ondersteunen door 100 wezen te voorzien van schoolbenodigdheden zoals uniformen, boeken, pennen, rugzakken en andere benodigdheden voor onderwijs. Dit zal helpen om de weeskinderen op school te houden, hen te verlichten van mentale angst en lijden veroorzaakt door (harde) kinderarbeid, en hun algehele welzijn te verbeteren. Het zal ook hun moeders (weduwen) ontlasten van de kosten die gepaard gaan met de scholing van hun kinderen, en in ruil daarvoor concentreren op inkomstengenererende activiteiten.

 

Gemiddeld kan € 198 de opleidingskosten voor ondernemersvaardigheden voor één weduwe dekken (bijvoorbeeld in de pluimveehouderij, voedselcatering, zeep- en wasmiddelfabricage, doeken maken (kleren en borduren) of commercieel motorrijbewijs), evenals de kosten voor het starten van een klein inkomen genererend project.


Voor wezenonderwijs is € 15 genoeg voor één wees voor een maand (€ 180 per jaar) om de kosten van schoolbenodigdheden zoals schriften, pennen, uniformen, voedsel, kleding en gezondheidszorg te dekken.


Maak alstublieft deel uit van dit nobele doel door de kansarme weduwen op een duurzame manier uit de armoede te laten komen en weeskinderen te helpen een welvarende toekomst te bereiken door middel van onderwijs.


ELK BEDRAG VAN UW DONATIE WORDT ZEER GEWAARDEERD.

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.