Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

DIVERSITATIS Stiftung

Locatie:

, Tansania

Morogoro, Tanzania

Stichting DIVERSITATIS ondersteunt het opzetten van een eigen lokale en biologische zaadproductie in Tanzania. In samenwerking met SAT sinds 2019, de Tanzaniaanse pioniersorganisatie voor biologische landbouw. SAT, opgericht in 2011, heeft vandaag een netwerk van 3.000 boeren in 72 dorpen. Op een 75 hectare

Op het gebied wordt een show- en trainingsboerderij geëxploiteerd; er is een eigen natuurvoedingswinkel.

De kwestie van de lokale en biologische zaadproductie blijft echter grotendeels onopgelost in Tanzania en in Afrika bezuiden de Sahara in het algemeen. Er is een gebrek aan beproefde kwaliteitsrassen en het gepaste wettelijke kader om ze te kweken en op de markt te brengen. Het doel is om de diversiteit van Tanzaniaanse rassen te behouden en te ontwikkelen. Daartoe wordt een gezamenlijk rassenarchief opgezet en wordt onze eigen biologische zaadproductie opgestart. Op politiek niveau moet een passend wettelijk kader worden bevorderd dat het mogelijk maakt biologische zaden te certificeren en legaal op de markt te brengen.

Daartoe zal SAT opleidingsseminars aanbieden in haar eigen opleidingscentrum. Tegen het einde van het jaar zou er een moeten zijn

geef tweedaags zaadfestival. De bezoekers maken kennis met geselecteerde rassen die eerder op een showveld zijn geteeld. De variëteit van het jaar wordt gekozen en boeren vertellen over de voordelen van hun eigen traditionele zaden.

€ 8.000 Doelbedrag
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.