Educatie   

Aangemaakt door :

Nienke van Dijk

Locatie:

, eSwatini

In 2019 heb ik zelf bij Swazivision mogen zien dat het onderwijs in Eswatini letterlijk van levensbelang is. Kinderen krijgen niet alleen les, maar ze krijgen ook een thuis. 


Veel kinderen in Eswatini zijn wees of groeien op in een erg moeilijke thuissituatie. Eswatini heeft één van de hoogste aantallen HIV geïnfecteerden in de wereld en ook de werkeloosheid is zeer hoog. Juist het onderwijs kan hier verandering in brengen. 


Banele is een weeskind. Hij werd van school gestuurd omdat hij volgens zijn leerkrachten niet kon leren. Leo Baan van Swazivision nam hem onder zijn hoede, vond een school waar hij mocht leren en betaalde het schoolgeld. Hij zette door met hulp van de gedreven leerkrachten en eindigde in de top 3 van zijn klas. Hij wil nu zelf leerkracht worden om jongeren te helpen een toekomst op te bouwen. Een leerkracht worden die hij zelf zo nodig had. 


Financieel is dit een enorme uitdaging voor hem. Hij heeft 2000 euro nodig om zijn studiekosten en reiskosten te betalen. 


Wat zou het ontzettend mooi zijn als we Banele kunnen helpen en kunnen meehelpen aan een betere toekomst van het onderwijs in Eswatini!


Mocht er meer dan 2000 euro binnen komen voor Banele dan zal dit geld gebruikt worden om andere kinderen te helpen met hun schoolgeld.


Op de foto hier boven: links Banele

Op de foto hieronder: Banele samen met Leo Baan van Swazivision

€ 1.725 van € 2.000
86.3% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.