Vluchtelingenhulp   

Aangemaakt door :

Daniëlle Pool (de SpeelPool)

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Met jongeren in het AZC in gesprek over de mooie en moeilijke momenten in hun leven.

Wat heeft jou daarin geholpen? Wie zijn er belangrijk voor jou? En waar droom je van?

Door middel van een fotoshoot ook letterlijk even in de spotlight en dan dit alles op een creatieve manier verwerken in je eigen tijdschrift! 


Na betrokken te zijn geweest bij verschillende projecten met kinderen en jongeren in het asielzoekerscentrum (AZC), groeide mijn wens om ook op een andere manier iets te kunnen betekenen voor de kinderen en jongeren in een AZC. En stapje voor stapje is daar het project ‘About Us’ uit ontstaan.


Met ‘About Us’ ga ik individueel met jongeren in gesprek. Samen kijken we naar hun ‘lifeline’ en wat daarin de mooie en moeilijke momenten waren. Een aantal van die momenten diepen we verder uit, waarbij de nadruk ligt op waar je kracht ligt en waar je steun uit haalt.


We spreken één keer in de week (zo’n 6 – 8 keer) af en gaandeweg verwerken we wat we besproken hebben in een tijdschrift wat helemaal over de jongere zelf gaat!

Een aantal gebeurtenissen schrijf ik uit in interview-vorm, maar de jongere kan ook zelf tekst/ foto’s/ plaatjes en andere creatieve ideeën toevoegen. Ook plannen we een fotoshoot in (met grote dank aan Koen van der Wel!). Voor een mooie coverfoto natuurlijk, maar ook omdat een beeld soms toch echt meer zegt dan 1000 woorden.


Naast dat ik hoop dat het de jongere zelf inzicht geeft in wat hun kracht- en hulpbronnen zijn, gun ik ze ook dat ze zich gezien en gehoord voelen. Ik hoop dat ze met dit tijdschrift een tastbaar iets in handen hebben om een klein stukje van henzelf te kunnen laten zien aan wie ze dat willen. Het tijdschrift is dus bedoeld voor de jongere zelf. Zij kunnen kiezen aan wie ze het willen laten zien of lezen.  


In augustus ga ik starten met twee jongeren in AZC Den Helder Nieuweweg. Als deze twee trajecten klaar zijn kan ik in oktober/ november starten met twee nieuwe jongeren in AZC Doggershoek in Den Helder.


Ik doe dit project op vrijwillige basis. Met jullie donaties wil ik de onkosten voor deze vier trajecten bekostigen. Het gaat dan om:

- Reiskosten

- Laten drukken van het tijdschrift

- Kosten van de fotoshootEn.... Mocht er meer binnenkomen dan het streefbedrag dan kan ik in 2022 natuurlijk met veel enthousiasme verder gaan voor meer jongeren in het AZC. 

€ 704 van € 1.250
56.3% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.