Sport   

Aangemaakt door :

carla den braber

Locatie:

Haarlem, Nederland

Elk

kind verdient een toekomst!

 

55 km (Van Utrecht naar Haarlem-Spaarnwoude ) rennen voor

Divinity Foundation


Divinity Foundation

is een particuliere, non-profit, humanitaire organisatie gevestigd in Kenia, welke als doel heeft het beschermen van meisjes die in de steek worden gelaten, wees zijn, in armoede leven of slachtoffer zijn van barbaarse culturele tradities.

Het motto van de DF is:  HOPE, HUMANITY AND HEALING.

Kinderen

zijn immers de TOEKOMST!

FGM Rescue Center

Het Rescue Center biedt bescherming en zorg aan jonge meisjes die gered zijn van de dreiging van vrouwelijk genitale verminking

en kind huwelijk. Vaak worden ze door de lokale politie gered en direct naar het Rescue Center gebracht.  Sommige meisjes bereiken zelf het Center na uren lopen. Ze zijn vaak pas 10-11 jaar oud. 

Het leven in het Rescue Center: Momenteel wonen er 21 meisjes. Ze leven als 1 grote familie samen met de 5 leden van de Divinity Staff. Deze is 24/7 in het centrum aanwezig. Dit Rescue Center biedt veiligheid, kleding, scholing, gratis gezondheidszorg en trauma-therapie. De

ondersteuning van Divinity Foundation stopt pas wanneer een meisje in staat is om zelfstandig te leven en haar eigen geld kan verdienen.

Op het terrein van het Rescue Center is een eigen veestapel (koeien, geiten, kippen, konijnen), groente- en kruidentuin, groentekas en bijenkorven. Ook hebben ze door sponsoring zonnepanelen, een biogas installatie en waterpomp. Hierdoor is het Rescue Center

voor het grootste gedeelte zelfvoorzienend.

 

Voor elke €40 die wij ophalen kan de foundation een meisje een maand financieel onderhouden en heeft ze een veilige plek en toekomst.

En daarom rennen wij ons uit de naad. Omdat wij deze meisjes een veilig thuis gunnen en hun een TOEKOMST willen bieden.

Elke euro is belangrijk! Dank namens Divinity Foundation.

 

 

 

Ik ga dit samen met mijn loopmaatje Steffi doen,

(Zij loopt voor een ander goed doel) 

 

 

 

€ 770
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.