Maatschappij   

Aangemaakt door :

4X4ELECTRIC

Locatie:

Helvoirt, Netherlands

Duurzaamheid… allemaal zijn we het erover eens dat het belangrijk is, maar dit vertalen tot actie en verandering is moeilijk. Want verandering biedt onzekerheid en is daarmee minder comfortabel.

 

Wij willen de wereld laten zien dat duurzaamheid helemaal niet zo ingewikkeld en vooral juist iets leuks is om aan te werken!

 

Wij, Maarten van Pel en Renske Cox, nemen een jaar onbetaald verlof en gaan van Nederland naar Zuid-Afrika rijden en terug, een reis van 40.000 km. Dat doen we met een reguliere elektrische auto die we onderweg opladen met flexibele lichtgewicht zonnepanelen. Een innovatieve off-grid laadtechniek die nog nooit eerder is toegepast, en kansen biedt voor de reis- en bouwsector. Onderweg bezoeken we personen en projecten die ook bijdragen aan duurzaamheid. Om te leren van hun duurzame innovaties, en te onderzoeken waarom het hen gelukt is deze ideeën te realiseren. Alle tips en tricks die we ontdekken, delen we met JOU. Zodat we hier samen van kunnen leren om samen ons leven verder te verduurzamen. In november 2022 vertrekken we voor een reis die naar verwachting een jaar zal duren. Word jij onze ambassadeur?

 

Een wereldreis als nooit tevoren

Wij zijn grote liefhebbers van avontuur en reizen. Maar ook van duurzaam leven. We rijden al bijna 3 jaar elektrisch, ook tijdens onze vakanties. In onze omgeving zien we dat veel mensen bij langere afstanden bewust kiezen voor een fossiele brandstof auto. Het idee is vaak dat verre reizen met een elektrische auto veel te lang duurt omdat je de auto constant moet opladen en dit ook je vrijheid beperkt door de beperkte beschikbaarheid van laadpalen. Zelf ervaren we precies het tegenovergestelde: ook voor verre reizen is een elektrische auto ideaal. Het enige dat nog ontbrak was een oplaad mogelijkheid om elk afgelegen plekje in de natuur te bereiken. De perfecte uitdaging voor ons om dit mogelijk te maken.

 

Ga met ons mee op avontuur

Want wat wij mee gaan maken, dat delen we met jou.

-       YouTube vlogs

-       Artikelen op onze website en LinkedIn

-       Mooie foto’s en live updates op Instagram

Enkele voorbeelden van inspirerende projecten:

-       JustDiggit maakt de aarde weer vruchtbaar

-       Zipline levert medicijnen met elektrische drones

-       CakeBike biedt rangers elektrische motors aan om geruisloos de stropers te kunnen traceren

-       GreenAcademy biedt opleidingen aan locals om zonnepanelen te installeren.

Maak kennis met onze stijl via @4x4electric op Youtube en Instagram!

 

Een nieuwe manier van laden, nieuwe mogelijkheden van reizen

Samen met diverse bedrijven ontwikkelen we een geheel nieuwe manier om op te laden. Hiermee gaat minder energie verloren en kunnen hogere “off-grid” laadsnelheden behaald worden. Kortom; super efficiënt, én er is minder equipment nodig. De bijvangst is dat we hiermee zelfvoorzienend zijn en daardoor op de meest remote plekken kunnen komen. Als ons dit lukt, zou deze techniek toegepast kunnen worden door andere avonturiers. Maar dit niet alleen… Ook voor andere sectoren, zoals de bouwsector. Denk aan mobiele bouwplaatsen waar ze tijdelijk veel stroom nodig hebben om alle geëlektrificeerde machines van energie te voorzien. Wil jij ons helpen om te bewijzen dat het kan?

 

Wordt ambassadeur van dit project!

Wij nemen voor deze reis een sabbatical en alle tijd die we in de voorbereidingen investeren is vrijwilligerswerk. Daarbij werken we met partners en pioniers om dit project technisch mogelijk te maken. Omdat het om nieuwe technieken gaat komen hier hoge kosten bij kijken. Zelf investeren wij in de auto en vergoeden wij de kosten onderweg. 

Wil jij deelgenoot worden van onze reis? Dankzij JOUW steun realiseren we samen meer inspiratie, innovatie en vooruitgang voor een duurzame wereld?

Gedurende het project houden we je op de hoogte van wat wij dankzij JOUW bijdrage hebben gerealiseerd. Je donatie gaat naar de stichting die voor dit project is opgericht. Hiermee kunnen wij de garantie geven dat je gift 100% naar bovenstaande doelen gaat.

 

Iedereen die ons helpt om dit project succesvol te maken, krijgt een vermelding op onze website als ambassadeur van duurzaam leven. Elke bijdrage brengt ons en het milieu een stap vooruit.

 

Meer informatie: www.4x4electric.com

Of volg ons via social media, deze vind je via onze website.

Heb je een vraag? Wij horen graag van je!

€ 780

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.