Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Your Gym Santpoort

Locatie:

Santpoort-Noord, Nederland

Bo Wullings gaat de uitdaging aan voor Stichting ALS! Nu al een held. Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Iedereen heeft de afgelopen tijd minder bewegingsvrijheid gehad, maar wat als dit permanent en onomkeerbaar is?

Bo Wullings gaat 42(!) kilometer roeien bij sportschool Your Gym Santpoort in de strijd tegen de ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Deze ziekte is een zeer ernstige aandoening van het zenuwstelsel. ALS is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. Dit komt doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen – de zogenaamde hersenstam – afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen.


Dit betekend dat mensen met deze ziekte hun bewegingsvrijheid verliezen. Door ALS valt er steeds meer spierfunctie weg... Wij van Your Gym Santpoort en Bo zijn elke dag bezig met ons bewegingsapparaat. En mede daardoor zijn wij ons bewust hoe ernstig deze ziekte is.


Daarom komen wij in beweging voor stichting ALS!


Bo Wulling heeft een streeftijd van 2 uur en 40 minuten. Je kan Bo aanmoedigen door te sponsoren. Alle opbrengsten gaan naar stichting ALS! Laten we hem naar de finish sponsoren en een mooi bedrag ophalen voor Stichting ALS.


6 Juni is er een LIVE-uitzending van deze topprestatie. Hou deze pagina en/of de Facebook van Your Gym Santpoort goed in de gaten. Je kan onder dit evenement ook nog donaties doen!


Geef gul! En moedig Bo Wullings aan!

€ 2.232 van € 2.500
89.3% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.