Maatschappij   

Aangemaakt door :

1We - Een Wereld Idee

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Geef kansarme mensen in Bangladesh de kans te ondernemen, samen met 1We! Dankzij een eigen 1We Riksja, 1We Naaimachine of 1We Cow kunnen kinderen naar school gaan en zijn complete families in één klap boven de armoede grens.

Geef kansarme mensen de kans te ondernemen, samen met 1We!


Onze missie & visie


1We maakt de wereld een stukje mooier, samen met jou. Dat doen we al sinds 2006. Niet door gebaande paden te bewandelen, maar door oude patronen te doorbreken. Een kwestie van ‘out of the box’ denken en ideeën omzetten in tastbare resultaten met impact. Anders denken én doen dus. Dat doen we samen met het bedrijfsleven vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Omdat juist daar de kracht ligt om de wereld te veranderen. Hierbij smelten ideëel en commercieel samen en krijgt MVO voor bedrijven een toegevoegde waarde.


Onze werkwijze

De filosofie ‘geef mensen geen vis, maar leer ze vissen’ is ons uitgangspunt, ‘jobs for all’ (werk voor iedereen) het speerpunt. Daarbij kiezen we bewust voor een onafhankelijke positie, waarbij we ‘grassroots’ te werk gaan. Niet van bovenaf geregisseerd dus, maar rechtstreeks naar de mensen toe, zonder bemoeienis van derden. Dat maakt de lijnen kort en de transparantie hoog. We maken de allerarmsten tot helden en geven de nieuwe generatie concrete tools om zich te ontwikkelen. Empowerment als sleutel tot een betere toekomst.


Onze projecten

De nieuwe generatie in onderontwikkelde landen een betere toekomst geven. Dat is het doel van de 1We-projecten. We laten kansarme mensen met talent aan de slag gaan met concrete tools. Zoals een riksja, een koe, een naaimachine of een winkeltje. En we leren ze hoe ze als ondernemer hiermee een structureel inkomen kunnen verdienen. Een combinatie van kennis, kunde en tools dus. Met deze 3 ingrediënten kunnen mensen zelf hun eigen toekomst vormgeven. Ons motto: Power to the People!

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.