Wens   

Aangemaakt door :

Ilona Joesten

Locatie:

Utrecht, Nederland

2 lopers - 2 dagen - 150 kilometer

Op zondag 18 augustus 2021 starten we aan ons loopavontuur vanuit onze eigen voordeur in Amersfoort. Via Nijkerk lopen we langs het Veluwemeer tot aan Elburg, om daar af te slaan richting Zwolle. De dag eindigen we in het centrum van Zwolle waar we zullen overnachten. Als alles goed gaat hebben we er dan al 75 kilometer opzitten. De volgende dag vervolgen we ons loopavontuur. Over landwegen trekken we door een groot aantal dorpen en doorkruisen Gelderland op weg naar onze finish in Drenthe. Het laatste stuk gaat over de paden uit onze kindertijd en jeugd en zal een feest der herkenning zijn. Na ruim 150 kilometer hopen we te finishen bij ons ouderlijk huis in Odoorn. We worden op onze tocht begeleid door onze moeder op de fiets. Het zullen ongetwijfeld twee onvergetelijke dagen worden.


Goed doel

Met onze actie halen we geld op voor Stichting WensAmbulance Utrecht, een organisatie die ons na aan het hart ligt.

Stichting WensAmbulance Utrecht biedt hulp aan mensen met een langdurig chronische ziekte en/of mensen in hun (pre)terminale levensfase in de regio Utrecht. De stichting viert dit jaar haar 5-jarig jubileum.

Hun hulp bestaat uit het vervullen van een laatste wens door middel van het bieden van vervoer per wensambulance voor kinderen en volwassenen, en niet geheel onbelangrijk: onder professionele medische begeleiding. Zo’n 80 vrijwilligers, allen professionele hulpverleners, maken het geheel belangeloos mogelijk, om ernstig zieken (waarvan ca. 70% lijdt aan enige vorm van kanker) nog een allerlaatste keer naar hun zo geliefde plek te laten gaan. Het kan zijn een bezoek aan familie, het ouderlijk huis, een bruiloft, verjaardag of bijvoorbeeld een dagje naar het strand of dierentuin. Helaas kan een laatste wens ook bestaan uit het bijwonen van een begrafenis van een geliefde, en ook daar zetten zij zich graag voor in. 

Al deze laatste wensen worden uitgevoerd door medewerkers die passende medische begeleiding, bieden en per comfortabele wensenambulance. Om het nog maar eens te benadrukken: geheel kosteloos. Dat wil zeggen, voor degenen voor wie wij de wensen uitvoeren is het kosteloos, wat natuurlijk niet betekent dat het voor de stichting ook kosteloos is. Zij zijn volledig afhankelijk van sponsoren en donaties. Stichting WensAmbulance Utrecht is ANBI-erkend.


Buddy Aap

Het geld van onze actie zal worden gebruikt om een kleinood aan te schaffen, in de vorm van een aapje, dat kan worden meegegeven aan de mensen die met de WensAmbulance vervoerd zijn en dat een blijvende herinnering zal zijn. Het aapje zal t.z.t. aan de familie en/of vrienden geschonken worden, wat de herinnering alleen nog maar waardevoller maakt. Het aapje krijgt de toepasselijke naam BUDDY AAP.

€ 1.130 van € 1.000
113% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.