Sport   

Aangemaakt door :

Stichting 1001 Sticks

Locatie:

Kaapstad, Zuid-Afrika

Ons doel is om kinderen in nood aan te moedigen gezonder te leven, te genieten van hun jeugd en te bewegen door hen de mogelijkheid te geven om op school te hockeyen.


Wij, team 1001Sticks, zijn een non-profit organisatie bestaande uit vijf jonge Nederlandse, enthousiaste en gemotiveerde hockeyers die kinderen in nood de kans willen geven hun toekomstmogelijkheden te verbeteren en hen te helpen gezonder te leven door meer te sporten hockey.


Waarom Zuid-Afrika?

Met een van onze teamleden die drie maanden vrijwilligerswerk deed in de townships in de buurt van Port-Elizabeth kregen wij een beter idee hoe het leven van deze kinderen er uit ziet, hierdoor voelde het als de juiste plek om te beginnen. Ja om te beginnen, onze visie is om elk jaar een ander land te bezoeken en dit proces van het helpen van kinderen over de hele wereld te herhalen.


Een andere reden waarom we Zuid-Afrika als onze eerste stop hebben gekozen, is vanwege de SAHA (South African Hockey Association). Zij zijn al langere tijd bezig om hockey voor elk kind toegankelijk te maken, wat aansluit bij ons doel. Daarom zijn we voor dit project een samenwerking aangegaan met SAHA.


Wanneer, hoe en waar?

Wij zijn van plan om half augustus de hockeysticks in de regio Kaapstad uit te delen aan verschillende scholen in combiantie met een clinic voor de kinderen en instructieboekjes voor de leerkrachten voor het geven van trainingen.


Partners

  • Zuid-Afrikaanse Decathlon voor het leveren van de hockeysticks
  • SVD Hockeyevenementen

€ 26

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.