Wens   

Aangemaakt door :

D. Romswinckel

Locatie:

Eindhoven, Nederland

Mijn naam is Dédée. Ik ben geboren als 5e van 6 kinderen.

Het huwelijk van mijn ouders ging niet over rozen; mijn vader was maar weinig thuis, mijn moeder kon het niet aan en heeft ons verlaten. Mijn jongste zusje moest nog 1 jaar worden, zelf was ik nog geen 2. Via een paar omwegen zijn wij uiteindelijk in een kindertehuis geplaatst. Dat ging niet zomaar, wij moesten eerst gedoopt worden, want het was een Rooms-Katholiek kindertehuis. We schrijven 1967.


----


Al meer dan 20 jaar heb ik de wens een boek te schrijven.

Inspiratie is er genoeg, maar het ontbreekt aan tijd en de rust om daar eindelijk eens voor te gaan zitten.


Ook ik moet gewoon werken voor mijn geld. Dat heb ik altijd met plezier gedaan en dat doe ik nog steeds. "Tussendoor" met alle Liefde van de wereld mijn kind grootgebracht, af en toe wat klussen in en om het huis, nooit gezondheidsproblemen gehad, ik ben een rijk mens. Het boek bleef in mijn hoofd zitten en tot voor kort had ik daar vrede mee. Inmiddels 56 jaar, gelukkig in het Leven, blij met kleine dingen en tevreden met wat ik heb. Je doet wat je kunt en wat niet kan, dat doe je dan maar niet. Zo denk ik erover.


Sinds een paar maanden echter, blijft 'mijn' boek niet meer zitten in mijn hoofd; het is gaan spoken.


Mijn huidige arbeidsovereenkomst loopt half augustus af en de kans dat het verlengd wordt is klein. Nou kan ik me een slag in de rondte gaan solliciteren om op tijd iets anders te vinden, wat ik eigenlijk best wil doen, maar ik kan ook proberen mijn situatie een zodanige wending te geven dat ik in alle rust kan gaan schrijven.


Ik leef al jaren van een klein inkomen en daarmee red ik het net. Dat is wat mij betreft prima. "Net is net genoeg," zeg ik altijd. Er is hier geen behoefte aan luxe, ik woon in een huurhuis, mijn auto is oud, ik ga nooit op vakantie, museum-, bioscoop- of theaterbezoekjes heb ik niet nodig.


Wat heb ik wel nodig? Om 1 jaar te kunnen 'overleven' kom ik uit op € 14.750,00. Overleven betekent in dit geval de rekeningen kunnen betalen en boodschappen kunnen doen. En voorkomen dat ik in de problemen kom.


Mijn dank zal oneindig groot zijn.

€ 25 van € 14.750
0.2% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.