Whydonate logo
TIPs trickbanner Fundraising tips & tricks NL

Fondsenwerving tips & tricks

Haal het maximale uit je fundraiser

Op het Whydonate-platform vind je de meest succesvolle inzamelingsacties. Om er voor te zorgen dat jouw inzamelingsactie ook een groot succes wordt, hebben we een aantal tips en tricks om geld in te zamelen voor je opgesteld.

TIPs trickbanner Fundraising tips & tricks NL

fundrais tips 2 300x284 1 Fundraising tips & tricks NL

Tip 1

Het belang van een goed verhaal


Een actie starten voor een goed doel doe je niet zomaar. Dat doe je alleen als je er zelf van overtuigd bent, dat die actie dubbel en dwars de moeite waard is. Door een actie te starten, wil je eigenlijk dat anderen jouw mening zullen delen, om donaties ontvangen te vergemakkelijken.

Zorg er dan ook voor dat er zoveel mogelijk te delen valt. Wees zorgvuldig met het invullen van je profiel en vergeet ook niet om een aantal relevante foto’s te uploaden. Foto’s zijn belangrijk, zij spreken tot de verbeelding. Vertel ook je hele verhaal.

Laat de potentiële donateurs weten waarom deze actie zo belangrijk is en vertel wat er met het geld van de donaties gedaan gaat worden. Mensen houden ervan om precies te weten wat er met hun donatie gaat gebeuren. Dat geeft ze een gevoel van betrokkenheid en maakt jouw fondsenwerving online al snel een succes.

Trick: Schroom niet en maak een persoonlijk filmpje van jezelf, waarin je nog eens verteld waarom deze actie zo belangrijk is. Het kan gewoon met je smartphone!

fundrais tips upload 3 294x300 1 Fundraising tips & tricks NL

Tip 2

Doe zelf de eerste donatie


Over het algemeen zijn donateurs wat terughoudend om de eerste te zijn die een donatie doet. Geef dus het goede voorbeeld en doe de eerste donatie zelf. Houd met het bepalen van het bedrag van deze donatie wel rekening met het feit dat je daarmee de toon zet. Weer een goede ‘geld inzamelen tip’! Donateurs hebben namelijk de neiging om zich aan te sluiten bij eerdere donaties.

Denk er ook even aan om na het doen van jouw eigen donatie op de ‘comment’ sectie een berichtje achter te laten, zodat men kan zien wie de donatie heeft gedaan. Zo krijg je een mooie en vooral interessante pagina waar een donateur niet snel aan voorbij zal gaan. Dat geeft jou weer meer kans op giften ontvangen.

fundrais tips upload 3 294x300 1 Fundraising tips & tricks NL

fundrais tips upload 4 300x298 1 Fundraising tips & tricks NL

Tip 3

Bereid je actie goed voor


Door voordat je jouw actie online zet alvast vrienden en familie te benaderen met de vraag of ze jouw goede doel willen steunen, heb je een vliegende start. Als je namelijk 10 tot 15 donateurs voor jouw actie weet te vinden die meteen op de eerste dag een donatie doen, is de kans groot dat jouw actie een succes wordt.

Uit de cijfers blijkt namelijk dat wanneer je binnen 5 dagen van giften ontvangen op 80% zit, je 5 keer zoveel kans maakt om tot de 100% te komen. Pagina’s die langzaam op gang komen bereiken de 100% veel minder vaak.

Maak dus vooral gebruik van onze fondsenwerving tips om er alles aan te doen dat jouw fondsenwerving online een succes wordt.

fundrais tips upload 5 300x290 1 Fundraising tips & tricks NL

Tip 4

Hoort, zegt het voort!


Laat zoveel mogelijk mensen weten dat je een fondsenwerving online voor een goed doel bent gestart. Motiveer vrienden en familie om jouw pagina met iedereen te delen, immers, je vraagt het niet voor jezelf, maar voor het goede doel.

Zodra het balletje eenmaal goed begint te rollen is de kans groot dat je ook donateurs bereikt die buiten jouw ‘vriendengroep’ vallen. Als die ook jouw pagina weer gaan delen, heb je kans dat het helemaal snel gaat met jouw actie.

Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte blijft van de stand van zaken en deel wekelijks de updates en jouw pagina via zoveel mogelijk kanalen, zoals Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn.

Je kunt ook een persbericht uitsturen, in de hoop dat het geplaatst wordt. Kranten en andere media zijn vaak best gecharmeerd van gratis content. Dat biedt jou weer de mogelijkheid tot extra giften ontvangen. Afhankelijk van de doelgroep die je wilt bereiken, stuur je dat naar de lokale- of de landelijke media.

Vergeet ook de andere fondsenwerving tips op deze pagina niet in te zetten. Zo wordt jouw fondsenwerving online makkelijker een succes en zal je gemakkelijker giften ontvangen.

Trick: Als je Facebook Messenger of WhatsApp gebruikt om je actiepagina te delen, is dat veel persoonlijker dan andere online kanalen.

fundrais tips upload 5 300x290 1 Fundraising tips & tricks NL

fundrais tips upload 6 300x276 1 Fundraising tips & tricks NL

Tip 5

De kracht van herhaling


Mensen zijn gewoontedieren, die eigenlijk overal eerst aan moeten wennen. Denk maar aan de uitdrukking ‘Je moet het leren eten’, of een nieuwe song, die we pas gaan waarderen nadat we die een paar keer hebben gehoord.

Hetzelfde geldt voor fondsenwerving online. Veel donateurs zullen zich niet meteen geroepen voelen om een donatie te doen als ze voor de eerste keer een bericht over jouw actie zien.

Wil je dus donaties inzamelen, dan is het belangrijk dat je naast onze fondsenwerving tips gebruik maakt van de kracht van herhaling. Het beste doe je dat niet door telkens hetzelfde bericht te sturen, maar doe dit bijvoorbeeld in de vorm van updates. Zo maak je een goede kans dat jouw fondsenwerving online resulteert in giften ontvangen voor het goede doel.

Trick: Bedankt al jouw donateurs persoonlijk via de e-mail. Vraag in die e-mail meteen of ze zo goed willen zijn om jouw pagina met hun netwerk willen delen. Plaats dan wel ‘direct share’ links in de e-mail, zodat het de donateur niet veel moeite kost.

fundrais tips upload 7 300x292 1 Fundraising tips & tricks NL

Tip 6

Online & offline


Ook buiten je online netwerk kan je zoeken naar potentiële donateurs voor jouw actie. Gewoon, offline. Ga eens na of er bij jouw in de buurt wellicht organisaties of communities zijn die je kunnen helpen bij het fundraisen. Voorbeelden van dergelijke organisaties: Rotary, Lions Club en BNI.

Kunnen die niets voor je doen? Vraag dan of ze wellicht hun netwerk willen informeren over jouw fondsenwerving online. Niet geschoten is altijd mis! Het gaat tenslotte om giften ontvangen voor een goed doel. Sla ook de lokale winkelier en de kantine van de voetbalvereniging niet over. Misschien mag je daar een flyer van jouw actie ophangen.

Trick: Heb je iets te vieren? Vraag in plaats van een cadeau om een donatie op jouw fundraiser pagina. Of vraag of het cadeau het delen van jouw pagina met de netwerken van de gulle gevers mag zijn!

fundrais tips upload 7 300x292 1 Fundraising tips & tricks NL

Fundraising Tips & Tricks

Whydonate ondersteunt veel fundraising categorieën

ic Emergency relief Fundraising tips & tricks NL
Noodhulp
ic education Fundraising tips & tricks NL
Educatie
ic Animal Fundraising tips & tricks NL
Dierenwelzijn
ic funeral Fundraising tips & tricks NL
Uitvaart
ic wish Fundraising tips & tricks NL
Wens
ic community Fundraising tips & tricks NL
Maatschappij
ic Healthcare Fundraising tips & tricks NL
Gezondheidszorg
ic housing Fundraising tips & tricks NL
Onderdak
ic wedding Fundraising tips & tricks NL
Bruiloft
ic Refugees Fundraising tips & tricks NL
Vluchtelingenhulp
ic hunger Fundraising tips & tricks NL
Voedsel & water
ic childwelfare Fundraising tips & tricks NL
Kinderwelzijn
ic voulenteer Fundraising tips & tricks NL
Vluchtelingenhulp
ic art culture Fundraising tips & tricks NL
Kunst & cultuur
ic Entrprenuership Fundraising tips & tricks NL
Ondernemerschap
ic religion Fundraising tips & tricks NL
Religie
ic human rights 2 Fundraising tips & tricks NL
Mensenrechten
ic event Fundraising tips & tricks NL
Evenementen
ic sport Fundraising tips & tricks NL
Sport
ic women Empwerment Fundraising tips & tricks NL
Vrouwenrechten
ic Nature Enviorment Fundraising tips & tricks NL
Natuur & milieu

Functionaliteiten

Waarom is Whydonate het juiste geld inzamel platform voor mij?

Group 37 e1608203002426 Fundraising tips & tricks NL
0% platform kosten

Whydonate rekent 0% commissie en geen abonnementskosten. Alleen de kosten voor de betalingsverwerking van iDeal, Bancontact, Creditcard, Paypal etc.

customer support Fundraising tips & tricks NL
Klantenservice

Hulp nodig? Onze klantenservice staat ten alle tijden voor je klaar!

responsive 1 Fundraising tips & tricks NL
Responsive ontwerp

De pagina’s zijn geoptimaliseerd voor weergave op alle apparaten, zoals desktop, tablet en mobiel.

dashboad 1 Fundraising tips & tricks NL
Dashboard

Het uitgebreide dashboard toont alle gegevens van jouw inzamelingsacties, donateurs en uitbetalingen.

networking 1 Fundraising tips & tricks NL
Netwerk

Bereik naast je eigen netwerk 250.000+ donateurs en 1.000.000+ bezoekers per maand op Whydonate.

quick setup Fundraising tips & tricks NL
Direct aan de slag

Registreer je binnen enkele minuten en begin direct met online geld inzamelen.

ic transfer Fundraising tips & tricks NL
Directe uitbetalingen (binnenkort)

Verzoek een directe uitbetaling of wacht op de automatisch maandelijkse uitbetaling. Whydonate betaalt uit aan meer dan 50 landen.

ic custom Fundraising tips & tricks NL
Aangepaste vormgeving

Voeg je eigen vormgeving en content toe aan inzamelingsacties, donatieformulieren en emails.

ic Security Fundraising tips & tricks NL
Veiligheid

Whydonate zorgt ervoor dat jouw donaties en gegevens veilig zijn. De gegevens worden versleuteld opgeslagen en alle betalingen worden beveiligd door erkende betalingsinstellingen.

Whydonate

Start inzamelingsactie

Whydonate maakt online geld inzamelen eenvoudig en toegankelijk voor particulieren en goede doelen over de hele wereld. 0% platformkosten, dus je kunt gelijk beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

fundraiserowner Fundraising tips & tricks NL Eigen inzamelingsactie
connectfundraiser owner Fundraising tips & tricks NL Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
fundraiserowner Fundraising tips & tricks NL
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie
connectfundraiser owner Fundraising tips & tricks NL

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Menu