10 Nuttige Ideeën voor Fondsenwerving voor een Zendingsreis

fondsenwerving voor zendingsreizen

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Wat is een Zendingsreis?

Een zendings- of een missiereis is een soort religieuze onderneming waarbij iemand van het christelijk geloof op reis gaat naar een ander land om zijn geloof te verspreiden. Meestal duren deze reizen enkele jaren. Gedurende deze tijd nemen zendelingen vaak hun gezinnen mee.

Zendingsreizen zijn geweldige mogelijkheden voor mensen om hun leven te verbeteren op een manier, die niemand anders kan. Het zal hen ook veranderen op manieren, die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Zendingsgroepen zullen door jouw acties en programma’s een verschil kunnen maken in het leven van mensen in verschillende delen van de wereld.


Het idee van Fondsenwerving voor Zendingsreizen

Maar de vraag rijst nu: waarom hebben zendingsreizen eigenlijk fondsenwerving nodig? Waar het hier om gaat is dat zendingsreizen zeer de moeite waard zijn, maar niets is in deze wereld is natuurlijk gratis. Om een succesvolle zendingsreis uit te kunnen voeren, moeten zendelingen vele uitdagingen aangaan, waarvan geld inzamelen er één is.

Voor alle soorten reizen is natuurlijk geld nodig en zendingsreizen vormen daarop geen uitzondering. En het hebben van een fonds voor zendingsreizen kan het hele doel van de reis, namelijk het slechten van vele sociale barrières en het maken van een verschil in het leven van anderen, vergemakkelijken.

Mission Trip Fondsenwerving


Hoe kun je Geld Inzamelen voor Missiereizen?

Er zijn veel mogelijkheden om geld in te zamelen voor missiereizen en crowdfunding is daar één van. Online fondsenwervingsplatforms zoals bijvoorbeeld WhyDonate zijn zeer betrouwbaar en helpen je om overal ter wereld het benodigde geld voor je doel in te zamelen, zonder dat je enige fysieke activiteit hoeft te verrichten.

Crowdfunding voor Zendingsreizen

Het enige wat je bij crowdfunding platforms hoeft te doen is je doel te registreren en alle informatie te verstrekken, die nodig is voor geld inzamelen voor je doel. Het klinkt misschien heel eenvoudig, wat het ook is. Het is echter heel belangrijk om ook zelf mensen te bereiken en de details van je missiereis via crowdfunding te delen, zodat je geld voor je missiereis kunt inzamelen.


10 Ideeën voor Inzamelingsacties voor Missiereizen

1. Koor

Een kerkkoor of een muziekuitvoering is een geweldige manier om geld voor een kerk in te zamelen. Het kan ook gebruikt worden om het publiek dichter bij God te brengen. Je kunt ook een muziekavond voor mensen organiseren, waarbij ze de entree moeten betalen en kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kerk. Het kan worden georganiseerd in je plaatselijke kerk en mensen kunnen een kooruitvoering toevoegen als een post op de sociale media en berichten via sociale netwerken voor meer zichtbaarheid en maximale opbrengst voor een non profitorganisatie.

2. Kermis voor de kerk

Kermis bij de kerk is één van de spannendste ideeën om geld in te zamelen voor zendingsreizen. Leden kunnen een kermis organiseren om geld in te zamelen voor hun lokale goede doelen en hun gezinnen en familie meenemen voor een dag vol plezier. Dit is een geweldige manier om een zondagochtend met de plaatselijke community door te brengen en voor plaatselijke non profitorganisaties geld inzamelen.

Ideeën voor inzamelingsacties voor zendingsreizen

3. Sportdag

Sport is altijd een geweldige manier om via peer to peer fondsenwerving geld in te zamelen. Een kerkelijke sportdag kan een geweldige manier zijn om de leden met elkaar kennis te laten maken en hen aan te moedigen om de kerk vaker te bezoeken. Naast trofeeën kunnen de deelnemers ook een paar medailles inbrengen, die de winnaars mee naar huis kunnen nemen. Het team van de zendingsreis kan extra geld inzamelen door een sport inzamelingsactie te organiseren met allerlei sportwedstrijden met een mooie prijs voor de winnaars en een aandenken voor de deelnemers.

4. Bijbelleesles

Godsdienstlessen zijn geweldige initiatieven voor na schooltijd, waarbij ouders worden aangemoedigd om hun kinderen naar bijbelleesles te sturen. In ruil daarvoor kunnen ze enkele uren alleen zijn, wat heel gunstig is omdat ze zo het woord van de Heer kunnen verspreiden.

Leden van een zendingsreis kunnen bijbelleeslessen aanbieden voor alle leeftijdsgroepen waarbij de leerlingen moeten betalen voor de lessen, wat zowel kan helpen voor de ontwikkeling van de kerk als voor het geld inzamelen voor missie of andere goede doelen. Je kunt ook eens per jaar een soortgelijk evenement organiseren, met een specifiek thema, ten bate van de gemeente en beginnen met het inzamelen van geld voor toekomstige zendingsreizen en goede doelen.

Ideeën om geld in te zamelen voor zendingsreizen

5. Medisch kamp voor de kerk

Het organiseren van medische kampen kan een geweldig initiatief zijn als een geldinzamelingsactie voor missiereizen. Bij een kerkelijke zendingsreis gaat het altijd om het welzijn van de gemeenschap en wat is er beter dan een gratis medisch kamp? Gratis medische kampen kunnen iedereen allerlei diensten aanbieden zoals advies over medicijnen, diagnoses en behandelingen. Deze kampen kunnen ook mensen doorverwijzen, die een operatie of gespecialiseerde zorg nodig hebben.

Leden van een missiereis kunnen contact opnemen met plaatselijke bedrijven om hen te helpen het kamp te organiseren en contacten leggen met plaatselijke ziekenhuizen en op zoek gaan naar artsen in je omgeving, die bereid zijn om hun tijd en deskundigheid te geven om de gemeenschap te helpen. Je kunt mensen vragen om een bepaald bedrag te doneren door te praten over de website voor fondsenwerving van je missiereis. Je kunt ook een gratis oogcontrolekamp of een bloeddonatiedrive organiseren om de doelen van de missiereis te bereiken en efficiënt donaties in te zamelen.

6. Geldinzameling met een boom planten

Elke vorm van fondsenwerving met milieudoelstellingen is over het algemeen welkom. Hoewel het planten van bomen een relatief nieuwe techniek is om inheemse bossen te vervangen, wordt het ook gebruikt om eerder beschadigde ecosystemen te herstellen. Bij dit proces worden bossen aangelegd die lijken op hun natuurlijke omgeving. Door dit op te nemen in een inzamelingsactie kun je niet alleen het inzamelingsdoel helpen, maar ook het milieu.

Het hebben van een moestuin bij de kerk kan geweldig zijn omdat het de gelegenheid biedt om verschillende soorten fruit, groenten en bloemen te kweken. Je kunt de producten, die in de tuin zijn gekweekt, ook verkopen op een plaatselijke braderie of via een verkoop in de kerk. Het maken van fruitsalades en boeketten van de bloemen kan een ander opvallend idee zijn.

Fondsenwerving voor een zendingsreis

7. Workshop handvaardigheid

Via online handwerklessen kunnen aspirant-kunstenaars in hun eigen tempo nieuwe vaardigheden en technieken leren. Deze lessen zijn ontworpen om een verscheidenheid aan stap-voor-stap instructies te geven en zijn beschikbaar om on-demand te bekijken.

Leden van zendingsreizen kunnen eenvoudig een online knutselsessie beginnen door een kleine vergoeding te vragen en zo een online inzamelingsactie voor hun reis te organiseren. Zendelingen kunnen de deelnemers ook aanmoedigen om hun inzamelingsactie via social media bekend te maken voor meer fondsen voor hun reis.

8. Kunstwedstrijd

Bij dit soort evenementen om geld in te zamelen om een missiereis te financieren, kunnen veel kinderen meedoen aan een kunstwedstrijd, die door de kerk wordt georganiseerd. Ouders kunnen gewoon zoveel doneren als ze willen en hun kinderen kunnen meedoen aan de wedstrijd en een mooi prijsje winnen. Mensen die de kerk willen bezoeken en de wedstrijd willen zien, kunnen ook zoveel doneren als ze willen.

Missiereizen

9. Dierenverzorging

Het hebben van een huisdier kan verschillende activiteiten met zich meebrengen omdat ze verzorgd moeten worden. Mensen met een huisdier of dierenasielen zijn echter ook verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren, want die mogen niet zonder toezicht achterblijven. Zendelingen kunnen zich verbinden met plaatselijke dierenasielen en mensen de gelegenheid geven om mee te doen aan een verzorgingsdag voor dieren. Mensen kunnen gewoon komen en hun tijd doorbrengen met de dieren en geld doneren voor de genoemde inzamelingsactie.

Afgezien daarvan kunnen dierenasielen ook mensen enthopusiast maken voor het adopteren van een huisdier door lessen in dierenverzorging aan te bieden. Zo leren ze een aantal manieren hoe ze goed voor hun dieren kunnen zorgen.

10. Fondsenwerving met kerstdecoratie

Kerken en feestdagen gaan hand in hand. Men heeft het tegenwoordig zo druk, dat mensen een toegewijd team nodig hebben om hun huizen voor de feestdagen te versieren. Dit is een geweldig idee voor zendelingen, want je kunt ervoor betaald krijgen. Een ander geweldig aspect van dit project is dat je de donateurs kunt laten weten waar het geld voor gebruikt zal worden. Zo kunnen ze, als het gaat om het doneren, een beter geïnformeerde beslissing nemen.

Dit kan ook gebruikt worden door lokale bedrijven, die hulp nodig hebben bij hun kerstversiering. Je kunt hun feestdagen mooier maken door ze te voorzien van de juiste decoraties.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. Whydonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website