WhyDonate logo

WhyDonate – Een GoFundMe Alternatief

Whydonate-Een GoFundMe Alternatief

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Als het gaat om fondsenwerving of om donaties aan een goed doel is het natuurlijk geen wonder dat GoFundMe één van de populairste fondsenwervingsplatforms is. Volgens een GoFundMe review biedt het aan een groot publiek een uitstekende service. De reden waarom liefdadigheidsinstellingen en individuen voor dit platform kiezen, is omdat het gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar is.

In 2021 kondigde GoFundMe de stopzetting van GoFundMe Charity aan, wat voor de gebruikers een redelijk onaangename verrassing was. Voor alle duidelijkheid: de liefdadigheidsdiensten van GoFundMe zijn niet stopgezet, maar ze worden geïntegreerd met het GoFundMe.com-platform om op deze manier zowel persoonlijke fondsenwerving als fondsenwerving voor goede doelen te kunnen bieden.

Het nadeel van de stopzetting van GoFundMe Charity is dat de campagnes niet automatisch kunnen worden overgedragen. De gebruikers moeten het allemaal zelf regelen en dat kan nogal wat tijd vergen. Het punt met goede doelen is dat ze vaak worden geassocieerd met vele doelen en met veel emoties en behoeften. Hoewel duizenden goede doelen zich bij het huidige systeem op hun gemak voelden, zou een plotselinge verandering hen wel nadelig kunnen beïnvloeden. In dit geval kunnen bijvoorbeeld de terugkerende donaties of de lopende inzamelingsacties een aantal obstakels tijdens het proces tegenkomen.

Klaar Om Het Verschil Te Maken? Begin Vandaag Nog Met Jouw Fondsenwerving Op WhyDonate!

GoFundMe alternative


GoFundMe kosten: Over GoFundMe Charity

Het Amerikaanse crowdfunding platform GoFundMe en GoFundMe Nederland berekenen geen platformkosten. Organisatoren van goede doelen kunnen dus meteen gratis inzamelingsacties starten. goede doel instanties in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië kunnen samen met particulieren en bedrijven gratis geld voor hun doelen inzamelen. De kosten voor GoFundMe bedragen 2,9% + € 0,25.

Wat is het beste platform om geld in te zamelen voor het goede doel?

Van alle websites, die met GoFundMe vergelijkbaar zijn, is WhyDonate één van de meest geschikte crowdfundingsplatforms die zijn gebruikers ook de best mogelijke crowdfunding-ervaring aller tijden biedt. Dit alternatieve goede doel platform, dat met GoFundMe vergelijkbaar is, is betrouwbaar en supergemakkelijk te gebruiken. Maar wat nog belangrijker is, het kost je niets om bij dit GoFundMe alternatief aan de slag te kunnen gaan en de resultaten kunnen echt bevredigend zijn.

WhyDonate is het beste alternatief voor GoFundMe Charity

Om een einde te maken aan je zoektocht naar websites zoals GoFundMe, is WhyDonate de beste oplossing. WhyDonate is het ultieme crowdfundingsplatform voor goede doelen en hierdoor hoef je echt niet verder te zoeken naar een ander platform om geld in te zamelen voor je goede doel. WhyDonate is één van Europa’s toonaangevende fondsenwervingswebsites die voor particulieren en goede doelen over de hele wereld online geld inzamelen eenvoudig en toegankelijk maakt.

Net als bij GoFundMe berekent het WhyDonate goed doel platform geen platformkosten en vraagt het voor de transactiekosten slechts een kleine vergoeding van 1,9% + € 0,25. Door de betaalbaarheid en de betrouwbaarheid is WhyDonate enorm populair geworden aan peer to peer fundraising. WhyDonate biedt een vrij compact maar eenvoudig dashboard waar gebruikers kunnen doneren of op een eenvoudige manier campagnes kunnen aanmaken.

Het best gofundme alternative biedt geweldige producten zoals de digitale collectebus voor fondsenwervers om probleemloos donaties te kunnen ontvangen. Gebruikers kunnen ook QR-codes aanmaken waarmee de donateur gemakkelijk met internetbankieren of een andere betaalmethode gemakkelijk kan betalen.

Bovendien kunnen gebruikers via WhyDonate ook een andere inzamelingsactie starten, die aansluit op hun bestaande inzamelingsactie. Dit maakt WhyDonate nog een beter alternatief voor GoFundMe.

Een andere geweldige functie die WhyDonate aan zijn gebruikers biedt, is de WhyDonate WordPress doneerknop voor een betere crowdfunding-ervaring. Deze knop helpt gebruikers om toegang te krijgen tot de ingebedde donatieformulieren en widgets voor inzamelingsacties op hun eigen website. De widgets en formulieren zijn aan de inzamelingsacties op Whydonate gekoppeld. Gebruikers kunnen de Whydonate plugin vanuit de Wordpress plugin directory installeren.

GoFundMe alternative - WhyDonate

Als het gaat om het beoogde donatiebedrag, biedt WhyDonate net zoals GoFundMe Charity de mogelijkheid om anoniem aan een goed doel te doneren als de donateur zijn identiteit niet wil onthullen.

Eén van de meest geprefereerde opties onder goede doel instellingen is een terugkerende donatie en deze mogelijkheid wordt ook door WhyDonate aangeboden. goede doel instellingen of middelgrote non profitorganisaties kunnen kiezen voor terugkerende donaties.

Met WhyDonate kunnen gebruikers ook hun eigen aangepaste branding en content aan inzamelingsacties, donatieformulieren en e-mails toevoegen. Dit betekent dat fondsenwervers hun pagina’s aan hun wensen kunnen aanpassen. Fondsenwervers kunnen hun pagina kleurrijk en aantrekkelijk voor hun donateurs maken.

Van fondsenwerving voor de gezondheidszorg tot crowdfunding voor muziek, Whydonate verwelkomt allerlei soorten fondsenwervers met open armen. Als één van Europa’s toonaangevende websites voor fondsenwerving stelt Whydonate je in staat om geld voor vele doelen, zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg, onderwijs en sport, in te zamelen. Geld inzamelen voor een goed doel door middel van fondsenwervende evenementen wordt in de non-profit community steeds populairder. Of een non-profitorganisatie nu een wandeltocht, een galadiner, een kunsttentoonstelling of een concert organiseert, bij het hosten van evenementen kunnen donateurs en potentiële donateurs persoonlijk met elkaar in contact komen en meer over de organisatie te weten komen. Donaties voor inzamelingsacties voor goede doelen zijn bijdragen, die de donateurs tijdens een inzamelingsactie inzamelen. Afhankelijk van het soort evenement kan het geld op verschillende manieren worden ingezameld.

 

GoFundMe alternative - charity


Conclusie

Geld inzamelen voor een goed doel via crowdfunding helpt een organisatie vaak bij het promoten van haar goede doel en fondsenwervings campagne. Het kan potentiële donateurs helpen om een non-profitorganisatie te identificeren, die ze anders nooit hadden leren kennen. Dit alternatieve platform voor GoFundMe stelt organisaties in staat om met veel kleine donaties een groter totaalbedrag in te zamelen. Ook gaat er, vergeleken met de traditionele fondsenwerving, veel minder tijd en geld naar het genereren van donaties en het leggen van contacten met de donateurs. Er is echter wel creativiteit, toewijding en hard werken nodig om bepaalde uitdagingen op te kunnen lossen. Elke financieringsbron heeft zo zijn eigen kansen en uitdagingen en elke bron heeft natuurlijk ook zijn eigen voor- en nadelen. Welke je ook kiest, ze vergen allemaal inspanning, focus en investering om sponsors te kunnen vinden.

Sluit Je Aan Bij De WhyDonate-Community En Breng Verandering Tot Stand. Start Nu Je Fondsenwerving!


FAQ Over GoFundMe

Wat is een goed doel?

Een goed doel is een zaak van algemeen belang waar men geld of goederen aan kan geven. Ook kan men als vrijwilliger tijd besteden aan werkzaamheden ten behoeve van een goed doel.

Waarom zou je een goed doel steunen?

Daar zijn alleen maar goede redenen voor: Geven maakt jou gelukkig. Je maakt een echt verschil voor mensen in nood en/of je draagt bij aan een meer duurzame samenleving. Goede doelen kunnen dankzij jouw steun efficiënter werken.

Wat organiseren om geld in te zamelen?

Strategieën voor Geld inzamelen voor uw non-profitorganisatie

  • Donatie pagina maken.
  • SMS campagne maken.
  • Verstuur inzamelingsbrieven.
  • Start een crowdfundingcampagne.
  • Organiseer een inzamelingsactie.
  • Verstuur gesegmenteerde e-mails.
  • Terugkerende donaties inschakelen.
  • Vraag om sponsoring.

Wat is het succespercentage van GoFundMe?

Essentiële Gofundme-statistieken in 2024 • ZipDo GoFundMe-campagnes hebben een succespercentage van 50%. Ongeveer een derde van het geld dat via GoFundMe wordt ingezameld, is bestemd voor medische kosten. Ongeveer 41% van de GoFundMe-campagnes vindt plaats in de Verenigde Staten. Sinds 2015 is ruim $150 miljoen toegezegd voor onderwijsgerelateerde campagnes op GoFundMe.

Is er een betere optie dan GoFundMe?

WhyDonate staat om verschillende redenen bovenaan de lijst met GoFundMe-alternatieven. De eerste reden is de flexibiliteit ervan. Naast het hosten van een crowdfundingcampagne kun je ook allerlei andere inzamelingsacties doen, waaronder online veilingen, weggeefacties, peer-to-peer fondsenwervende evenementen en maandelijkse donatieregelingen.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter