WhyDonate logo

Virgin Money Giving Wordt Stopgezet | Alternatief Platform voor Goed Doel Activiteiten

virgin-money-giving-alternatief

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Na meer dan tien jaar ondersteuning van duizenden Goed Doel organisaties werd in november 2021 de stopzetting van Virgin Money Giving een feit. Omdat het nieuws over de stopzetting van Virgin Money Giving in de afgelopen maanden steeds vaker naar voren kwam, hebben we onderzoek gedaan naar de beste alternatieve optie voor Virgin Money Fundraising.

Op zoek naar een alternatief voor Virgin Money Giving? Ontdek WhyDonate!


Waarom werd Virgin Money Giving Stopgezet?

Virgin Money Giving, een dienst die werd aangeboden door Virgin Money, is tijdelijk stopgezet. Het moederbedrijf, Virgin Money, wilde er niet langer voor betalen. Volgens Sky News besloot de bank dat het niet langer wilde doorgaan met het exploiteren van de website voor online fondsenwerving. Het kost het bedrijf naar verluidt jaarlijks miljoenen ponden om de site te exploiteren.

Virgin Money Giving werd in 2006 opgericht nadat Virgin Money had besloten om de London Marathon te sponsoren. Na de wedstrijd van oktober 2021 stopte het bedrijf met zijn activiteiten omdat de sponsoring officieel werd beëindigd.

Volgens de verzamelde gegevens is de meest waarschijnlijke groep, die weet dat het platform wordt opgeheven Gen Z is, maar ook in deze groep is de daling door de leeftijdsgroepen heen opgetreden. Dit is een punt van zorg voor goede doelen met een oudere achterban. Ze moeten er niet van uitgaan dat eerder opgedane kennis automatisch wordt verkregen, want het kan een hele uitdaging zijn om het laatste nieuws bij te houden.

Virgin Money Giving

 


Virgin Money Giving Alternatief

Na de stopzetting van Virgin Money Giving zijn gebruikers vaak op zoek naar een nieuwe geschikte online optie voor fondsenwerving. Eén van de beste opties om nu weer Goed Doel activiteiten in het Verenigd Koninkrijk te ontplooien is WhyDonate.

Via WhyDonate, één van Europa’s toonaangevende platforms voor online fondsenwerving, kunnen particulieren en groepen geld inzamelen voor verschillende doelen, zoals begrafenissen, sport of het milieu. Het heeft een enorme database van meer dan 350.000 donateurs en rekent gebruikers geen enkele cent voor zijn platform. Het gebruiksvriendelijke dashboard helpt fondsenwervers om hun donaties bij te houden en kan worden beschouwd als een effectief beheerinstrument.

Met behulp van hun aangepaste content en branding kunnen gebruikers gemakkelijk hun eigen boodschap toevoegen aan verschillende vormen van fondsenwerving en e-mailcampagnes. Ze kunnen ook hun activiteiten via de mobiele app van het platform volgen.


De beste functies van WhyDonate

Als alternatief voor Virgin Money Giving biedt WhyDonate veel meer nuttige functies, die elders nauwelijks beschikbaar zijn. Van fondsenwerving in de gezondheidszorg tot sportcrowdfunding, WhyDonate verwelkomt alle soorten fondsenwervers met open armen. Als een van Europa’s toonaangevende fondsenwervingswebsites kun je met WhyDonate ook geld inzamelen voor vele andere doelen, zoals bijvoorbeeld kunst, begrafenissen of andere sociale doelen.

Kenmerken:

  • WhyDonate rekent 0% platformkosten en geen extra abonnementskosten.
  • WhyDonate zorgt ervoor dat je donaties en gegevens beveiligd zijn. De gegevens worden versleuteld opgeslagen en alle betalingen worden door erkende betalingsinstellingen beveiligd.
  • Alle nationale en internationale betaalmethoden zijn bij WhyDonate beschikbaar.
  • De pagina’s zijn geoptimaliseerd voor een optimale weergave van je fondsenwervingspagina op alle apparaten zoals desktops, tablets of mobiel.
  • Biedt peer-to-peer opties voor fondsenwerving.
  • Bij WhyDonate kun je je eigen aangepaste branding en content aan inzamelingsacties, donatieformulieren of e-mails toevoegen.
  • Er zijn geweldige klantenservicemedewerkers, die wachten tot je een vraag stelt, zodat ze je kunnen helpen bij het bereiken van je fondsenwervingsdoel.
  • Toegang tot de bredere donateursdatabase van WhyDonate met 350.000 donateurs.

Ook biedt WhyDonate haar gebruikers de WhyDonate WordPress donatie plugin voor een betere crowdfunding ervaring. Deze knop helpt gebruikers om toegang te krijgen tot de ingesloten donatieformulieren voor fondsenwerving en de widgets op hun eigen website om hun vitale geldstromen bij te houden. De widgets en de formulieren zijn verbonden met de inzamelingsacties op Whydonate. Gebruikers kunnen de plugin downloaden uit de ‘Plugin’ map of meteen van de plugin pagina op WordPress.

Virgin Money fondsenwerving


Kosten voor Virgin Money Giving versus kosten voor WhyDonate

De kostenfactor van elk fondsenwervingsplatform is altijd één van de belangrijkste onderwerpen om te overwegen. Daarom hebben we voor een beter begrip een duidelijker overzicht van de kostenstructuur van de fondsenwervingsplatforms gemaakt.

Vergoedingen met betrekking tot goede doelen via JustGiving – £15-£39/maand + 1,9% +20p over donaties + 5% over Gift Aid

De donateurskosten van Virginmoneygiving – 15% (optioneel)

Kosten voor het WhyDonate platform – 0% + Transactievergoeding – 1.9% + €0.25


Conclusie

Via crowdfunding kan een organisatie haar merk promoten en geld voor haar goede doel inzamelen. Het kan ook helpen bij het identificeren van non-profitorganisaties, die niet zo bekend zijn bij potentiële donateurs. Via het alternatief voor het platform van Virgin Money Giving, WhyDonate, kunnen organisaties met kleine online donaties een groter bedrag bereiken.

Vergeleken met de traditionele fondsenwerving kost het minder tijd en geld om via een donatieplatform donaties te genereren en in contact te komen met potentiële donateurs. Het vereist ook veel inzet en creativiteit om een succesvolle campagne te voeren. Er zijn verschillende financieringsbronnen waaruit een organisatie kan kiezen en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Kies dus verstandig en geef zoveel mogelijk terug aan de samenleving.

Schakel over naar WhyDonate en maak vandaag nog een verschil!

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter