WhyDonate logo

Verjaardag Fondsenwerving: Hoe je een Geldinzamelingsactie voor je Verjaardag opzet

Verjaardag Fondsenwerving

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Verjaardagen zijn natuurlijk altijd een beetje spannend. Tegenwoordig besteedt de nieuwe generatie niet alleen één dag aan haar verjaardag, maar neemt ze ook de nieuwe trend van verjaardagsweken over. Iedereen viert zijn/haar verjaardag door verjaardagsfeestjes te geven of door op vakantie te gaan. Mensen ontvangen cadeaus en geven dan ook weer cadeautjes terug. Maar op je verjaardag iemand helpen die in nood zit, kan een unieke ervaring zijn die veel kostbaarder is dan welk geschenk dan ook dat je ooit zult ontvangen.

Vier je verjaardag met een doel: start je verjaardagsinzamelingsactie!

Wat is een Geldinzamelingsactie ter Gelegenheid van een Verjaardag?

Een verjaardagscollecte is weer eens een andere manier om iets terug te doen voor een goed doel waar je om geeft. Je kunt een groepscadeau organiseren of je vrienden en familie rechtstreeks geld laten doneren naar je verjaardagscollecte voor het goede doel. Je kunt je verjaardagsgasten ook vragen om in plaats van cadeautjes te kopen te doneren aan het goede doel van je verjaardagsinzamelingsactie.

Via je verjaardag fondsenwerver kun je geld inzamelen en het geld aan een geregistreerd goed doel doneren. Je kunt op je grote dag ook donateursgroepen starten om anderen aan te moedigen om ook te gaan geven of op andere manieren een inzamelactie te starten.

Deze verjaardagsgiften voor goede doelen en steun kunnen mensen of non-profitorganisaties helpen om een betere omgeving te bouwen waar mens en natuur kunnen floreren. Door je verjaardagsgiften voor goede doelen kun jij de brug zijn tussen dromen en oplossingen.

Verjaardagsinzamelingsactie

Er zijn twee manieren om een verjaardagsinzamelingsactie te beginnen. De eerste is een offline fondsenwerving door het organiseren van evenementen en de andere is online via fondsenwervingsplatforms. Je kunt er ook voor kiezen om de link van je online inzamelactie te vermelden bij je verjaardagsinzamelingsactie voor een beter toegankelijke optie.

Via WhyDonate kun je eenvoudig beginnen met het opzetten van een fondsenwervingspagina met alle informatie over het doel. Begin met het sturen van de link naar je vrienden en familie, zodat ze op je speciale dag aan het goede doel kunnen doneren als verjaardagscadeau.

Crowdfunding is altijd al een van de beste manieren geweest om liefdadigheidsactiviteiten te organiseren, afgezien van een fondsenwerving via Facebook, die een speciale ruimte hebben voor fondsenwerving en waarop iedereen met een speciaal doel kan beginnen met het verzamelen via een Facebook inzamelingsactie. Het is echter raadzaam om fondsenwervende activiteiten via speciale crowdfunding platforms zoals bijvoorbeeld WhyDonate te doen, die zich uitsluitend richten op het inzamelen van donaties. Bovendien accepteren crowdfunding platforms lokale betaalmethoden zoals iDeal, Bancontact, Carte Bancaire, Giropay etc., die je niet snel zult aantreffen bij het opzetten van een Facebook inzamelingsactie.

verjaardag liefdadigheidsinzameling


Hoe organiseer je een geldinzamelingsactie voor een verjaardag?

Ideeën voor het Inzamelen van Geld ter Gelegenheid van een Verjaardag

Om eerlijk te zijn is het heel gemakkelijk om je aan een liefdadigheidsorganisatie te koppelen om een goed doel voor je inzamelingsactie te vinden, want non-profitorganisaties zijn altijd uitgerust met veel campagnes. Ze hebben vaak geld nodig, dus je kunt gewoon bijvoorbeeld via Facebook geld inzamelen voor een bepaalde campagne en al het geld aan de organisatie schenken, zodat het bij de minderbedeelden terechtkomt.

Hier zijn enkele van de beste ideeën voor het inzamelen van geld voor verjaardagen om met je campagne te beginnen.

1. Geldinzameling tijdens een Verjaardagsfeestje

Het spreekt vanzelf dat het geven van een verjaardagsfeestje op je speciale dag iets is wat iedereen doet. Nu kun je ook eens iets anders doen dan anderen door een donatiebox op te zetten om je verjaardagsgiften voor het goede doel in te zamelen. Voeg het thema van je feest aan de campagne toe en neem in plaats van cadeaus donaties in ontvangst.

Het is niet alleen een vriendelijk gebaar, maar het zal de aanwezigen ook aanmoedigen om hetzelfde te gaan doen op hun verjaardag. Zorg ervoor dat je alle gegevens over je online inzamelingsactie ook op Facebook vermeldt met mooie berichtjes over je verjaardag voor meer financiële middelen.

verjaardag inzamelingsactie

2. Ben een beetje Technisch Onderlegd

Het gebruik van de nieuwste trending tools kan meer waarde aan je fondsenwerving voor je verjaardag toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig tools zoals QR-codes toevoegen aan je uitnodiging om het voor mensen, die gaan doneren voor je inzamelactie op je verjaardag, makkelijker te maken. Je kunt op je verjaardag ook posts met QR-codes toevoegen aan je inzamelingsactie via PayPal en het ingezamelde bedrag met je aanwezigen op Facebook delen.

3. Start een Geldinzameling via Sociale Media

Het voelt natuurlijk heerlijk als je ’s morgens wakker wordt en je Facebook checkt met een heleboel wensen voor je verjaardag. Dus je kunt ook dit idee overnemen en succesvolle inzamelingsacties via social media houden. Zet een verjaardag fondsenwervingspagina op Facebook op en voeg alle details toe van je doel, het streefbedrag en hoe je vrienden uit de lokale gemeenschap als cadeau aan jou eenvoudig kunnen doneren op je fondsenwervingspagina.

Maak het kleurrijk en voeg een QR-code aan het verhaal van je inzamelingsactie toe om meer donaties van een wereldwijd publiek te krijgen. Lees meer over ideeën voor fondsenwerving via Facebook en andere sociale media in dit blog – Ideeën voor fondsenwerving via sociale media die je kunnen helpen om geld in te zamelen voor je goede doel

4. Speciale verjaardagsactiviteiten om geld in te zamelen voor een betere toekomst

Behalve verjaardagsfeestjes kun je ook fysieke activiteiten organiseren zoals mini-marathons, kampeertochten of doe-het-zelf sessies om elk doel te steunen. Iedereen die wil deelnemen aan de inzamelingsactie kan meedoen en je kunt het ook via Facebook of andere sociale media promoten om online donaties voor je campagne te verzamelen. Zorg ervoor dat je ook duurzaamheid en milieuvriendelijke activiteiten voor de verbetering van de samenleving promoot terwijl je je verjaardag viert.

ideeën voor verjaardagsinzamelingsacties - Camping

5. Tijd is Geld

Op je verjaardag kun je niet alleen online geld inzamelen, maar je kunt ook fysiek nabijgelegen opvangcentra helpen om je steun te betuigen. Naast geld hebben de mensen ook andere praktische zaken nodig zoals kleding en dekens om ze draaiende te houden. Waarschijnlijk hebben veel mensen, die het zich niet kunnen veroorloven om financiële donaties te geven, misschien wel andere nuttige voorwerpen hebben die ze aan de noodlijdende opvangcentra kunnen geven. Laat mensen geven wat ze willen of het nu gaat om boodschappen of kleding. Het gebaar van geven zal uiteindelijk zowel de ontvanger als de schenker ten goede komen.

Terwijl je opvangcentra of gaarkeukens fysiek helpt, kun je ook ervoor kiezen om je verhaal online delen en een bijdrage voor hetzelfde doel te vragen. Je kunt je vrienden of een familielid uitnodigen om mee te doen en zij kunnen de organisatie dan ook fysiek een handje helpen.

verjaardag liefdadigheidsdonaties


Fijne Verjaardag Fondsenwerving!

Er zijn niet genoeg woorden om het geluk te beschrijven dat je op iemands gezicht ziet als je ze helpt in hun moeilijke tijden. Je ontvangt misschien dan geen echte giften, maar het aantal pure zegeningen dat je ontvangt is meer waard dan wat dan ook.

Bedank je donateurs en prijs ze voor hun bijdrage, zodat zij dat ook kunnen doen.

WhyDonate staat altijd klaar met suggesties om mensen te helpen die op hun verjaardag een inzamelingsactie willen beginnen. Plan dus vanaf nu je verjaardagsinzamelingsactie en wees de verandering die iedereen nodig heeft.

Maak uw volgende verjaardag onvergetelijk – Start fondsenwerving op WhyDonate!


FAQ Over fondsenwerving voor verjaardagen

Zijn giften aan verjaardagsinzamelingsacties fiscaal aftrekbaar?

Het onderwerp schenkingsbelasting is afhankelijk van de specifieke belastingwetgeving in uw land. Raadpleeg een belastingadviseur of de Belastingdienst voor meer informatie.

Zijn er tips voor een succesvolle verjaardagsinzamelingsactie?

1. Vertel een persoonlijk verhaal over waarom dit goede doel belangrijk voor je is.
2. Stel een duidelijk doel en deel regelmatig updates over uw voortgang.
3. Bedank je donateurs en deel hun impact om ze gemotiveerd te houden.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter