10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

crowdfunding platformen

Crowdfunding in Nederland wordt steeds vaker als middel ingezet om aan geld te komen. Voor goede doelen, om te investeren, voor bedrijfsfinancieringen, persoonlijke leningen etc.. Je kunt het zo gek niet bedenken of crowdfunding platformen in Nederland bieden je de mogelijkheid. Alleen, je moet natuurlijk wel weten welke crowdfunding platformen het beste aansluit op jouw wensen.

Hoe weet je waar je moet zijn?

Als je bij Google crowdfunding platformen Nederland of crowdfunding goed doel intypt, krijg je op dit moment respectievelijk 1.370.000 en 133.000 hits. Prettig natuurlijk dat je veel resultaten op je zoekopdracht krijgt, maar dan weet je eigenlijk nog steeds niet waar je moet zijn.

Daarom willen wij je graag een beetje op weg helpen. Niet met een crowdfunding top 10, want die laat je zien welk crowdfunding platformen het grootste is in financieel opzicht. Maar wel met een lijst waarop je kunt zien waar je moet zijn.

1. Fondsen werven voor goede doelen, iemand anders of jezelf

Fundraising Apps - WhyDonate Logo
Whydonate

Het platform van Whydonate is ingericht voor het werven van fondsen. Je kunt hier een donatie doen, of zelf een crowdfunding actie voor een goed doel starten. Ook particuliere crowdfunding campagnes worden ondersteund. Van geregistreerde organisaties die een crowdfunding actie willen starten controleert Whydonate of ze ANBI geregistreerd zijn en een CBF keurmerk hebben. Whydonate faciliteert ook aan bedrijven en organisaties die zelf een crowdfunding platform op willen zetten.

2. Persoonlijke leningen:

logo lender spender orig 10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

Lender & Spender

Bij Lender Spender kan je terecht voor een persoonlijke lening van €5.000 tot €25.000. Daarvoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Investeren op dit platform kan al vanaf €100. Het huidige gemiddelde rendement is ongeveer 4,13% netto. Tussentijds kan je boetevrij aflossen op je lening.

3. Zakelijke leningen:

 

funding circle 600x194 300x97 1 10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

Funding Circle

Dit is een platform dat leningen verstrekt aan ondernemers. Het gaat om leningen van €5.000 tot €250.000. Hier kan je investeren in projecten waar je vertrouwen in hebt. Registreren voor investeerders is gratis en het rendement op je geld kan oplopen tot wel 18,9% per jaar. Investeren kan al vanaf €100.

capital circle logo orig 10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

Capital Circle

Capital Circle richt zich op het MKB. Ondernemers kunnen hier terecht voor leningen van €25.000 tot €2.000.000. Voordat een eventuele lening wordt verstrekt, wordt eerst gekeken of het bedrijf in kwestie aan alle voorwaarden voldoet. De investeerder kan rekenen op een rente over het geïnvesteerde bedrag tot 7% per jaar.

oneplanetcrowd logo 10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

One Planet Crowd

Hier kan het MKB terecht voor lineaire en converteerbare leningen (aandelen). Ze moeten hiervoor wel aan een aantal strenge eisen voldoen. Voor leningen geldt dat deze kunnen worden verstrekt vanaf €100.000 tot €2.500.000. Converteerbare leningen vanaf €250.000 tot € 2.500.000. Wil je in één van de projecten op dit platform investeren, dan berekenen zij over het uitstaande leenbedrag een beheervergoeding van 0,8% per jaar.

cropped Symbid logo Blue 600x240 10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

Symbid

Zowel bestaande als startende ondernemers kunnen bij Symbid een financiering aanvragen tegen aandelen in het bedrijf. Het is ook mogelijk om via converteerbare obligaties financiering op te halen. Als investeerder kan je aandeelhouder worden in het bedrijf. Je kunt al investeren vanaf €20.

collin crowdfund logo 1024x353 10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

Collin Crowdfund

Platform voor zakelijke financieringen van €50.000 tot €2.500.000. Bedrijven die hier een financiering aanvragen moeten eerst diverse selectieprocedures doorlopen. Zo zorgen ze ervoor dat de investeerders zo min mogelijk risico lopen. Maandelijkse terugbetaling door middel van rente en aflossing. Gemiddeld ontvang je over je investering 7,6% rente per jaar.

kapitaal op maat e1513109108931 10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

Kapitaal op Maat

Dit crowdfunding platform richt zich op het MKB. Zij verstrekken lineaire- en annuïteitenleningen van €25.000 tot €2.500.000. Op dit platform kan je investeren in verschillende projecten. De te verwachte rente voor investeerders ligt tussen 6% en 9,5% per jaar.

3. Investeren en aandelen:

seedrs logo 1 orig 10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

Seedrs

Seedrs opereert internationaal. Dit crowdfunding platform stelt ondernemers in staat om aandelen in hun bedrijf te verkopen. Voor middelgrote en grote bedrijven is dit een interessante manier om extra vermogen te verkrijgen. Investeren is al mogelijk vanaf €10.

lendahand logo 1 10 top Crowdfunding platformen: Welke past bij jou?

Lend a Hand

Bij Lend a Hand draait het allemaal om sociaal en financieel rendement. Investeerders kunnen kiezen of ze direct in een project willen investeren of via een samenwerkingsverband. Investeren kan vanaf €50 tot maximaal €80.000 per persoon.

Crowdfunding groei in Nederland

In 2018 is in Nederland 329 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is 48% meer dan in 2017, toen 223 miljoen euro werd opgehaald. In 2018 werden zo’n 8.800 projecten en ondernemingen succesvol gefinancierd. Dat blijkt uit onderzoek door Gijsbert Koren, initiatiefnemer van crowdfundingcijfers.nl.

Crowdfunding platformen Nederland vergelijken en trends

Vind je het toch interessant om te weten hoe de meest recente crowdfunding top 10 er uit ziet, dan verwijzen wij je graag naar de website van top10crowdfund.nl. Zij houden bij wie van de belangrijkere crowdfunding platforms het grootste is.

 

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. Whydonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website

Meer blogs van Whydonate

Whydonate logo
Menu