WhyDonate logo

10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Beste Crowdfunding Platform in Nederland

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Het aantal crowdfunding platforms is in Europa de laatste tijd sterk gegroeid. Crowdfunding wordt gebruikt voor goede doelen, investeringen, financiering van bedrijven, en persoonlijke behoeften. Veel mensen maken gebruik van crowdfunding om te doneren aan talloze goede doelen voor filantropische activiteiten.

Met het wilde gebruik van technologieën, vooral sociale media, heeft crowdfunding zich naar een heel nieuw niveau ontwikkeld. Maar met een aantal opties, zijn er slechts een paar betrouwbare opties als het gaat om crowdfunding platforms in Europa. Daarom is het belangrijk om te weten welk top 10 beste crowdfunding platform in Nederland het beste bij uw behoeften past.

Zelfs na de Covid 19-pandemie hebben veel crowdfunding platforms hun bedrijfsmodellen voor hun gebruikers aangepast en is het marktvolume voor crowdfunding in 2020-21 aanzienlijk.

Op zoek naar crowdfunding in Nederland? Ontdek de top 10 platforms voor 2024 en lanceer vandaag nog jouw campagne op ons Fondsenwervingsplatform!

Crowdfunding Nederland Groei

In 2021 wordt 730 miljoen euro gecrowdfund in Nederland. Dat is 75% meer dan in 2020, toen er € 417 miljoen werd opgehaald. In 2021 zal crowdfunding voor het eerst binnen een jaar na Corona een inhaalslag maken.

Wat is het Beste Crowdfunding Platform?

Onderaan deze pagina vind je het door ons aanbevolen beste crowdfunding sites voor persoonlijk, maar afhankelijk van het type crowdfunding, de regio of de financieringsbehoeften zijn er mogelijk betere crowdfunding platforms te vinden. Naar schatting waren er eind 2021 alleen al in Nederland zo’n 50 crowdfundingwebsites actief. Veel hiervan zijn zeer onbekend.

Alleen via de juiste kanalen vind je een regionaal of branchegericht crowdfundingsplatform. Sommige websites hebben echter weinig activiteit. Je kunt je afvragen of je daar wel je geld wilt ophalen of uitgeven. Zelfs bij de crowdfundingplatforms die wij hierboven aanraden, die elk duizenden donateurs en investeerders hebben en qua betrouwbaarheid goed te noemen zijn, zijn de verschillen erg groot.

Zo zijn er spelers die zich puur richten op het verkrijgen van een investering in ruil voor donaties, maar ook sites waarop aandelen (equity) worden verhandeld. Daarnaast zijn er reward-based crowdfunding platforms en platformen die zich puur richten op leningen. Al moet je je daar ook niet in vergissen, want of je nu een achtergestelde lening, een converteerbare lening of rentegebaseerde lening (crowdlending) aanbiedt, maakt nogal een verschil.

Wat Kost een Crowdfunding Platform?

De kosten voor het starten van een crowdfunding campagne zijn verschillend per crowdfunding platform. Donatieplatformen rekenen vaak een percentage van het gedoneerde bedrag. WhyDonate doet dit overigens niet en rekent 0% platformkosten op het zijn gratis crowdfunding sites.

Lening en aandelen crowdfundingplatformen rekenen in de meeste gevallen een plaatsingsbedrag van een paar honderd euro en een percentage bij een succesvolle campagne. De percentages variëren tussen de 2% en 5%.

Scroll naar beneden om naar FAQ te gaan voor duidelijkheid over de kosten van Crowdfunding.

Wanneer wordt het Crowdfunding Bedrag Uitgekeerd?

Een crowdfunding campagne starten kost in de meeste gevallen best wat tijd. Met name de voorbereiding, maar zodra een crowdfundingcampagne is gepubliceerd kan het erg snel gaan met het ophalen van de donaties of investeringen. Hoe snel dat gaat, hangt helemaal af van de geplande promotie van de campagne. Denk hierbij aan het delen op social media, het versturen van een persbericht en de promotie vanuit de crowdfunding website.

Wat doet een Crowdfunding Website voor je?

Een goed crowdfunding platform zou het goede doel, de ondernemer of persoon moeten verbinden met de potentiële investeerder of donateur. En daarnaast moeten helpen met het opzetten van de crowdfunding campagne en de juiste strategie bepalen.

De lening en aandelen crowdfunding platforms helpen je in de meeste gevallen met het maken van de risicoanalyse. En check bij de donatie crowdfunding platforms of ze bereid zijn je te helpen met het opstellen en versturen van een persbericht.

Tussen de crowdfunding websites nederland zitten grote verschillen. Zowel in de kosten als in de hulp die je krijgt. Vergelijk dus zowel de crowdfunding kosten en de hulp die je van de crowdfunding website krijgt. Een simpel berichtje met wat vragen aan de klantenservice geeft je vaak al een goed beeld of de crowdfunding website bereidt is je te helpen.

Hoe kies je een Beste Crowdfunding Platform Nederland?

Een crowdfunding platform is het podium voor jouw crowdfunding campagne. Het is echter ook mogelijk om via jouw eigen website te crowdfunden, of zelfs een eigen platform te maken. Bij de twee laatste opties mis je wel de achterban van de reeds bestaande crowdfunding website.

Bij de keuze van een crowdfunding sites voor het goede doel, is het belangrijk om vanuit jouw wensen en de wensen van jouw donateurs of investeerders te denken. Het platform is een belangrijk instrument voor het uitvoeren van jouw campagne. In de meeste gevallen ben je wel zelf aan zet om donateurs en investeerders te werven. Dat is immers waar crowdfunding om draait: jouw crowd maakt samen jouw onderneming of project mogelijk. ook staan ​​er veel inzamelen tips online.

Tips bij het kiezen:

  • Vergelijk eerst de voorwaarden van de verschillende crowdfunding websites. Lees goed de kleine letters om eventuele verborgen kosten uit te sluiten.
  • Vergelijk wat voor een hulp je bij ieder platform krijgt. Je kunt dit doen door een bericht naar de klantenservice te sturen.
  • Bekijk de succesverhalen en andere crowdfunding campagnes in Europa die op dat moment live staan.

Top 10 Beste Crowdfunding Platforms Nederland

Als je bij Google ‘Beste Crowdfunding Platform’ intypt, krijg je op dit moment 19.200.000 hits. Prettig natuurlijk dat je veel resultaten op je zoekopdracht krijgt, maar dan weet je eigenlijk nog steeds niet waar je moet zijn.

Daarom willen wij je graag een beetje op weg helpen. Niet met een top 10 crowdfunding nederland, want die laat je zien welk crowdfunding platformen het grootste is in financieel opzicht. Maar wel met een lijst waarop je kunt zien welke crowdfunding platformen er zijn voor welke doelgroep.

1. Donaties Inzamelen voor Goed Doel of Persoon


Fundraising Apps - WhyDonate Logo

WhyDonate

Het platform van WhyDonate is ingericht voor het werven van fondsen. Je kunt hier een donatie doen, of zelf een crowdfunding actie voor een goed doel starten. Ook particuliere crowdfunding campagnes worden ondersteund.

Van geregistreerde organisaties die een crowdfunding actie willen starten controleert Whydonate of ze ANBI geregistreerd zijn en een CBF keurmerk hebben. WhyDonate faciliteert ook aan bedrijven en organisaties die zelf een crowdfunding platform op willen zetten en het is een van de grootste crowdfunding platform nederland voor peer-to-peer fondsenwerving.


2. Personal loans

logo lender spender orig 10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Lender & Spender

Bij Lender Spender kan je terecht voor een persoonlijke lening van €5.000 tot €25.000. Daarvoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Investeren op dit platform kan al vanaf €100. Het huidige gemiddelde rendement is ongeveer 4,13% netto. Tussentijds kan je boetevrij aflossen op je lening.


3. Business Loans

 

funding circle 600x194 300x97 1 10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Funding Circle

Dit is een platform dat leningen verstrekt aan ondernemers. Het gaat om leningen van €5.000 tot €250.000. Hier kan je investeren in projecten waar je vertrouwen in hebt. Registreren voor investeerders is gratis en het rendement op je geld kan oplopen tot wel 18,9% per jaar. Investeren kan al vanaf €100.

capital circle logo orig 10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Capital Circle

Capital Circle richt zich op het MKB. Ondernemers kunnen hier terecht voor leningen van €25.000 tot €2.000.000. Voordat een eventuele lening wordt verstrekt, wordt eerst gekeken of het bedrijf in kwestie aan alle voorwaarden voldoet. De investeerder kan rekenen op een rente over het geïnvesteerde bedrag tot 7% per jaar.

oneplanetcrowd logo 10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

One Planet Crowd

Hier kan het MKB terecht voor lineaire en converteerbare leningen (aandelen). Ze moeten hiervoor wel aan een aantal strenge eisen voldoen. Voor leningen geldt dat deze kunnen worden verstrekt vanaf €100.000 tot €2.500.000. Converteerbare leningen vanaf €250.000 tot € 2.500.000. Wil je in één van de projecten op dit platform investeren, dan berekenen zij over het uitstaande leenbedrag een beheervergoeding van 0,8% per jaar.

cropped Symbid logo Blue 600x240 10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Symbid

Zowel bestaande als startende ondernemers kunnen bij Symbid een financiering aanvragen tegen aandelen in het bedrijf. Het is ook mogelijk om via converteerbare obligaties financiering op te halen. Als investeerder kan je aandeelhouder worden in het bedrijf. Je kunt al investeren vanaf €20.

collin crowdfund logo 1024x353 10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Collin Crowdfund

Platform voor zakelijke financieringen van €50.000 tot €2.500.000. Bedrijven die hier een financiering aanvragen moeten eerst diverse selectieprocedures doorlopen. Zo zorgen ze ervoor dat de investeerders zo min mogelijk risico lopen. Maandelijkse terugbetaling door middel van rente en aflossing. Gemiddeld ontvang je over je investering 7,6% rente per jaar.

kapitaal op maat e1513109108931 10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Tailor-made capital

Dit crowdfunding platform richt zich op het MKB. Zij verstrekken lineaire- en annuïteitenleningen van €25.000 tot €2.500.000. Op dit platform kan je investeren in verschillende projecten. De te verwachte rente voor investeerders ligt tussen 6% en 9,5% per jaar.

4. Investing and Stocks

seedrs logo 1 orig 10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Seedrs

Seedrs opereert internationaal. Dit crowdfunding platform stelt ondernemers in staat om aandelen in hun bedrijf te verkopen. Voor middelgrote en grote bedrijven is dit een interessante manier om extra vermogen te verkrijgen. Investeren is al mogelijk vanaf €10.

lendahand logo 1 10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Lend a Hand

Bij Lend a Hand draait het allemaal om sociaal en financieel rendement. Investeerders kunnen kiezen of ze direct in een project willen investeren of via een samenwerkingsverband. Investeren kan vanaf €50 tot maximaal €80.000 per persoon.


Crowdfunding platforms overview

Vind je het toch interessant om te weten wat de grootste crowdfundingplatformen zijn. Bekijk dan de top 10 crowdfunding Nederland van top10crowdfund.nl. Zij houden bij wie van de belangrijkere crowdfundingplatforms het grootste is op het moment.


Crowdfunding Nederland  FAQ

Hoe kies je een crowdfunding platform?

Er zijn verschillende crowdfunding platforms waaruit jij kunt kiezen, dus is het belangrijk om eerst wat onderzoek te doen zodat je het platform kunt vinden, dat het beste bij je project past. Houd rekening met factoren zoals vergoedingen, de soorten projecten die er worden geaccepteerd en het publiek dat het platform bereikt.

Wat zijn de kosten voor crowdfunding?

Er zijn een aantal websites voor fondsenwerving, maar Whydonate is een site die 0% kosten in rekening brengt voor het gebruik en een eenvoudig donatieproces heeft. Daardoor is Whydonate een geweldige optie voor mensen, die aan een goed doel willen doneren.

Is crowdfunding belastingvrij?

De regelingen omtrent het betalen van belasting kunnen per land verschillen. In veel landen wordt crowdfunding beschouwd als een belastbaar inkomen. Er kunnen echter uitzonderingen of bepaalde drempels zijn waarbij de belastingtarieven verschillen. Je kunt contact opnemen met een belastingadviseur of met de belastingdienst om te informeren naar de regels omtrent crowdfunding in jouw land.

Welke website is het beste voor donaties en crowdfunding?

Er zijn veel inzamelingssites beschikbaar, dus het kan best moeilijk zijn om te beslissen welke website het beste bij jouw behoefte past. Maar als je van plan bent om donaties te vragen of een inzamelingsactie wilt starten, dan is de website van Whydonate een uitstekende optie. De website van WhyDonate is gemakkelijk te gebruiken en geeft nuttige informatie over goede doelen, die zonder hiervoor kosten te berekenen worden ondersteund.

Kan ik ook voor mezelf geld inzamelen?

Ja, je kunt door middel van crowdfunding of door het vragen van donaties aan vrienden en familie voor jezelf geld inzamelen. Je kunt ook om donaties vragen aan mensen, die in jouw project of doel zijn geïnteresseerd.

Welke Crowdfunding Site Heeft de Laagste Kosten?

Van alle geweldige opties hierboven, heeft WhyDonate de laagste kosten aller tijden met betrekking tot crowdfunding in Europa. Ze zijn gemaakt met zorgvuldige strategieën, WhyDonate berekent slechts minimale transactiekosten van 1,9% + € 0,25 voor zijn fondsenwervers. Tegelijkertijd betalen donateurs alleen het bedrag dat ze zelf willen doneren en niet meer dan dat.

Is Crowdfunding een Goed Idee?

Ja. Het enige doel van crowdfunding is om mensen een platform te bieden om geld te vragen om aan hun absolute behoeften te voldoen. Het is echter essentieel om een legitiem crowdfundingplatform te vinden voor elke fondsenwervings campagne.

Welk Type Crowdfunding is het Populairst?

Er zijn voornamelijk vier soorten crowdfundingmodellen die wereldwijd populair zijn. Dit zijn

Op donaties gebaseerde crowdfunding
Op beloning gebaseerde crowdfunding
Crowdfunding van aandelen
Lening Crowdfunding

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter