WhyDonate logo

7 Goedgekeurde Gratis Online Fondsenwervings Software voor Kleine Non Profit in 2023

Online Fondsenwervingssoftware voor Kleine Non-Profitorganisaties

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Wat is Fondsenwervings Software?

Door de opkomst van nieuwe technologieën zijn fondsenwerving en crowdfunding populairder geworden. Deze activiteiten zijn zodanig vereenvoudigd dat ze gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd. Er zijn tal van tools beschikbaar die je in je bestaande systeem kunt integreren of een oplossing op maat voor je organisatie kunt creëren.

Er zijn ook verschillende softwareoplossingen voor groeiende non profitorganisaties, die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Deze software voor non profits kan je helpen bij het stroomlijnen van veel van de taken, die bij het voeren van een succesvolle campagne komen kijken.

Klaar om een verschil te maken? Begin vandaag nog met fondsenwerving met Whydonate! Ontdek hoe u non-profitorganisaties kunt ondersteunen en een positieve impact kunt creëren.

Wat is de beste Fondsenwervings Software?

Tegenwoordig staat het hele internet vol met crowdfunding jargon zoals cloudgebaseerd donateurbeheer, CRM non profit of fondsenwerving database software wat behoorlijk lastig kan zijn. Helaas kan het kiezen van de juiste tool een echte uitdaging zijn omdat veel van hen niet alleen dezelfde voordelen lijken te hebben maar ook duur zijn. Bij WhyDonate helpen we zowel non-profits als particulieren bij het geld inzamelen en meer mensen te bereiken door ons platform toegankelijker, uitgebreider en eenvoudiger te maken. Wij hebben met onze tips en trucs al duizenden organisaties geholpen om hun fondsenwervingsdoelen te bereiken.

Dus, hier zijn enkele van de beste gratis online fondsenwerving software voor non profit organisaties, die jouw fondsenwerving ervaring kan vergemakkelijken en waardoor het ook economisch haalbaar wordt.

software voor fondsenwerving


Onze 6 belangrijkste online tools en software voor kleine non profitorganisaties

Ongeacht of jouw organisatie net begint of al een tijdje bezig is, het proces van het kiezen van het juiste online software fondsenwerving systeem voor jouw organisatie kan een echte uitdaging zijn. Er is een verscheidenheid aan fondsenwervingstools met oplossingen beschikbaar en elk heeft zo zijn eigen specifieke administratieve taken.

1. De alles-in-één oplossing voor donateurbeheer – WhyDonate

Software voor donatiebeheer en alles in één platform waar groeiende non-profits of goede doelen hun donateursbestand kunnen beheren, samen met het onderhouden van de relatie tussen de fondsenwerver en de donateur. Dit is één van de beste fondsenwervingssoftware die organisaties helpt om hun donaties bij te houden en ze begeleidt bij hoe ze hun donatieactiviteiten kunnen verbeteren.

Met WhyDonate, één van Europa’s populairste crowdfundingplatforms, kunnen gebruikers geld inzamelen voor doelen zoals bijvoorbeeld het milieu of begrafenissen. Met een robuuste database van meer dan 350.000 donateurs wordt het beschouwd als een uitstekende online tool voor non-profits en peer to peer fondsenwerving.

Met de mogelijkheid om de branding en content aan te passen, kunnen gebruikers ook gemakkelijk via de WhyDonate mobiele app hun fondsenwervingsactiviteiten beheren. Omdat veel gegevens verloren dreigen te gaan tijdens de communicatie, kan software voor donateurbeheer het centrale punt van de database zijn om naar te verwijzen.

2. Fondsenwerving per e-mail

Als het gaat om gratis online software voor fondsenwerving voor non-profitorganisaties, kan e mailmarketing of geautomatiseerde e mails een van de beste online tools zijn. De drie beste redenen om te kiezen voor e mailmarketing als tool voor fondsenwerving zijn dat ze snel, betaalbaar en veelzijdig zijn.

E mailmarketing is old school, maar het is wel een uitstekend middel voor online donaties, het verstrekken van informatie, het mobiliseren van vrijwilligers, het promoten van vacatures, donateurbeheer en het vergroten van je zichtbaarheid. Zelfs voor peer to peer fondsenwerving of fondsenwervende evenementen werken e-mails prima voor middelgrote non profitorganisaties.

3. Communicatie via Slack

Als je moe wordt van het wachten op een e-mail, dan moet je Slack eens proberen. Slack kan voor het werven van donateurs een geweldige oplossing zijn. Het is een berichten-app, die tot doel heeft de communicatie tussen teams en individuen te vergemakkelijken. Het heeft een vergelijkbare structuur als de sociale media. Open kanalen zijn ideaal voor het delen van vertrouwelijke informatie met een paar teamleden. Privékanalen zijn ook beschikbaar. Je kunt ook rechtstreekse berichten naar één persoon sturen.

Met Slack kan donateurbeheer moeiteloos verlopen omdat alle communicatie van jouw team op één plek staat, waardoor het makkelijker wordt om de administratieve taken van middelgrote non profitorganisaties bij te houden. Eén van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Slack is de mogelijkheid om met andere webservices zoals Google Drive, Asana en Dropbox te integreren. Je kunt in de app ook zoeken en gesprekken voeren. Eén van de beste onderdelen van de tool is dat het voor non-profitorganisaties een gratis account aanbiedt om hen te ondersteunen bij hun administratieve taken.

Slack - nonprofit software

4. Canva voor non-profitorganisaties

In de technische wereld van de sociale media verwacht iedereen visuele content van hoge kwaliteit. Helaas kunnen veel non-profits zich geen professionele ontwerper veroorloven. Met de opkomst van de sociale media is het voor organisaties belangrijker dan ooit om prachtige visuals te maken.

Canva is een tool waarmee een non profitorganisatie professioneel ogende visuals kunnen maken voor hun sociale media content. Het beschikt over verschillende sjablonen en is zeer gebruiksvriendelijk. De Pro-versie heeft ook veel tools, die groeiende organisaties zeker eens moeten proberen.

Mensen kunnen Canva ook tijdens hun online evenementregistratie gebruiken. Als het gaat om evenementenbeheer, kan Canva ook worden gebruikt om voor zowel online als offline fondsenwerving ontwerpen en flyers te maken.

Canva ondersteunt ook non-profitorganisaties door hen gratis abonnementen op hun website aan te bieden. Non-profitorganisaties en goede doelen kunnen hun fondsenwervingscampagnes promoten door geweldige visuals te maken, zoals bijvoorbeeld posters of flyers.

5. Buffer voor sociale media

Tegenwoordig zijn de sociale media één van de meest aantrekkelijke platforms, die de zichtbaarheid van non profitorganisaties in een mum van tijd kunnen vergroten. Het is al moeilijk genoeg om te jongleren met de eisen van het werken en het beheren van meerdere teams en de verschillende verwachtingen bij het bijhouden van de sociale media. Om de werkdruk te minimaliseren, is Buffer dus één van de beste oplossingen die je kunt vinden als het gaat om het beheren van je sociale media posts voor een non profitorganisatie.

Met Buffer kun je gemakkelijk een eenvoudige en effectieve methode opzetten om al je sociale media-accounts voor je non profitorganisatie bij te houden: je voegt eenvoudigweg content aan je ‘Buffer’ toe en publiceert deze op een afgesproken tijdstip op al je accounts.

Buffer vraagt wel een vergoeding voor zijn diensten, maar biedt aan non-profits ook gratis diensten aan voor alle liefdadigheidsactiviteiten.

Buffer - software for nonprofits

6. ProofHub voor taakbeheer

Besteed je veel tijd aan het organiseren en het zoeken naar e-mails en sticky notes voor je non profitorganisatie? Zo ja, dan heb je slimme projectmanagementsoftware nodig waarmee je gemakkelijk taken kunt aanmaken en toewijzen.

ProofHub een project- en taakbeheer-app, die je volledige controle geeft over al je werk en een ultieme hulp kan zijn voor donateurbeheer. Deze non-profit management software beschikt over een verscheidenheid aan tools waarmee je zowel je teams als de fondsenwervers kunt beheren.

Het is gebouwd met de nieuwste technologieën om je non profitorganisatie te helpen uit te blinken. Het heeft de voorkeur van duizenden organisaties vanwege de onverslaanbare functies en prestaties.

fundraising software for nonprofits

7. Salesforce voor ledenbeheer

Een van de populairste CRM’s is Salesforce. Hiermee kunnen organisaties tickets en cases aanmaken, zodat ze de hele conversatie kunnen volgen. Met dit platform kunnen kleine en middelgrote non profitorganisaties gemakkelijker contact met hun klanten en partners maken. Via de verschillende diensten, zoals bijvoorbeeld marketing en verkoop, kan Salesforce hen helpen om hun bedrijf te laten groeien.

Een goed CRM-platform kan je ook helpen met een dashboard dat al je gegevens van je non profitorganisatie weergeeft en zeer nuttig kan zijn bij het beheren van de relaties met de donateurs. Een ander voordeel van het gebruik van dit platform is dat het de efficiëntie van je verkoopteam kan helpen verbeteren door hen in staat te stellen hun outreach activiteiten te automatiseren.

8. SurferSEO Voor Zoekmachineoptimalisatie

SurferSEO is een geavanceerde tool voor zoekmachineoptimalisatie die online marketeers en website-eigenaren helpt om hun inhoud te optimaliseren voor betere zoekresultaten. Met behulp van data-analyse en concurrentieonderzoek biedt SurferSEO waardevolle inzichten en aanbevelingen om de rangschikking en zichtbaarheid van websites te verbeteren, waardoor gebruikers effectiever kunnen surfen op de digitale golven van het web.

SurferSEO biedt de tool 1 jaar gratis aan geregistreerde goede doelen aan.

LOGOTYPE BLACK 7 Goedgekeurde Gratis Online Fondsenwervings Software voor Kleine Non Profit in 2023


Praktische tips bij het zoeken naar cloudgebaseerde software voor fondsenwerving

  • Begrijp wat je nodig hebt

Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk te weten welke grenzen je voor je non profit wilt afbakenen door te kijken naar je online donaties en je behoeften op het gebied van fondsenwerving en donateurbeheer. Doe geen aankoop alleen omdat het populair is en probeer eerst een gratis proefversie uit zodat je precies weet wat je voor je de maandelijkse kosten krijgt.

  • Denk vooraf na over de prijs

Om de non-profit donateursdatabase effectief te kunnen beheren, hoeven niet alle fondsenwervingstools duur te zijn. Er is veel verschillende betaalbare donateurbeheersoftware die je als beginner voor online betalingen kunt overwegen. Je kunt de voortgang van je fondsenwervingstools in de gaten houden en je kunt op elk moment upgraden.

  • Relatie met de donateur gaat voor alles

Jouw donateurs zijn de meest waardevolle activa voor je non profit, die je zeker niet mag verliezen. Geen enkele tool ter wereld kan een allesomvattende oplossing bieden als de ander er niet mee kan omgaan. Wees dus nederig tegenover je donateurs en roep de hulp in van een customer relationship management om de relaties met de donateurs intact te houden.


Ontvang nu je slimme software voor non profitorganisaties van elke omvang

Als non profit is het belangrijk dat je je fondsenwervers bij de les houdt, zodat ze hun doelen op tijd kunnen bereiken. Er is verschillende slimme gratis online fondsenwerving software waaruit je kunt kiezen, zodat je gemakkelijk je fondsenwerving kunt beheren.

Om het juiste donateurbeheerplatform voor die unieke behoeften van kleine bedrijven te vinden, vertrouwen we op de beoordelingen van onze gebruikers om ons te helpen de ideale oplossing te vinden. Hoewel sommige functies en diensten van fondsenwerving software iets verschillen, zullen ze toch nog een reeks tools hebben, die naadloos voor je non profit werken en een grotere impact hebben.

Met het donateurbeheersysteem van WhyDonate kun je eenvoudig al je fondsenwervingsactiviteiten beheren en via verschillende platforms met je donateurs kunnen communiceren. WhyDonate is één van de meest veelzijdige fondsenwervingsplatforms voor non profitorganisaties van elke omvang en is voor letterlijk iedereen beschikbaar. Met alle slimme tools binnen een eenvoudig, functioneel dashboard, kan het je tegelijkertijd helpen bij het creëren, ontwerpen en beheren van je fondsenwervingsacties.

WhyDonate is één van de beste fondsenwervingsplatforms voor non-profitorganisaties dat betaalbaar is en die tools met vele functies biedt zoals bijvoorbeeld text-to-give, donatieplugins en donatiebonnen. Allemaal onder één dak zodat je je nergens anders zorgen over hoeft te maken dan over jouw fondsenwervingsdoelen. Ga nu meteen met jouw software voor fondsenwerving aan de slag voor jouw non profit en vraag een gratis proefversie aan!

Zet de eerste stap naar verandering. Begin nu uw fondsenwervende reis met Whydonate. Jouw doel, jouw impact.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter