WhyDonate logo

Wat is Fondsenwerving via de mobiele? Wat zijn de Voordelen ervan voor een Non Profit?

mobiele-fondsenwerving-voor-non-profitorganisaties

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Online fondsenwerving kan voor veel mensen intimiderend zijn, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat het bij fondsenwerving voor non profitorganisaties gaat om het opbouwen van relaties met je donateurs en supporters en niet om het behalen van een vastgesteld doel. En zolang je geld inzamelt voor een goed doel of voor een non profitorganisatie, zijn er genoeg manieren om jezelf op je gemak te stellen bij het benaderen van potentiële en bestaande donateurs.

Mobiele fondsenwervingscampagnes zijn de meest effectieve manier geworden om een goed donatiebedrag of terugkerende donaties voor een non profitorganisatie te krijgen. Met een paar klikken op een knop van je mobiele telefoon kun je in contact komen met gebruikers van social media door middel van berichten op social media en door samen te werken met fondsenwervingspagina’s. Mobiel doneren is eenvoudig, toegankelijk en biedt een non profitorganisatie een alles in één oplossing om donateurs aan te moedigen om te doneren voor goede doelen.

Geef uw non-profitorganisatie meer mogelijkheden met mobiele fondsenwerving. Ga nu aan de slag met Whydonate!


Wat is Mobiele Fondsenwerving?

Mobiele fondsenwerving is een manier om via een mobiel apparaat geld voor non profitorganisaties in te zamelen. Mobiel doneren is een koud kunstje voor mobiele donateurs. Met mobiele apparaten kun je sneller geld voor non profitorganisaties inzamelen dan met traditionele methoden. Via sms, e mails en online donaties bereik je meer mensen met je boodschap en houd je donateurs langer betrokken bij het hele donatieproces.

Mobiele crowdfunding voor non profitorganisaties is een win-win voor je organisatie en voor potentiële donateurs. Het is gebruiksvriendelijk, voor iedereen toegankelijk in de vorm van online formulieren en kan het nieuws via een sociaal netwerk snel verspreiden en campagnes voor non profitorganisaties aanmoedigen.

mobiele fondsenwerving voor non-profitorganisaties


Hoe gaat mobiel doneren in zijn werk?

Mobiel geld inzamelen voor goede doelen of non profitorganisaties is de snelste en de populairste manier om met je telefoon geld in te zamelen. Crowdfunding is nu gemakkelijker dan ooit! Geef je potentiële donateurs een reden om aan hun favoriete doelen of non profitorganisaties te doneren.

Deel de bijzonderheden van je fondsenwerving pagina, die echt belangrijk zijn, via social media of peer to peer communicatie-apps, zodat ze die kunnen bekijken en aan non profit organisaties kunnen doneren als ze daar zin in hebben.

Geef naast foto’s, video’s en details over je fondsenwervingscampagne ook een link of een foto van een dienst of een product dat je aan het bouwen bent en om geld in te zamelen.


Wat maakt mobiel doneren zo revolutionair?

Het gaat niet alleen om het doen van mobiele betalingen, maar ook om het verbinden met anderen en het opbouwen van relaties. Je kunt een mobiele fondsenwervingscampagne gebruiken om

  • Meer bekendheid te geven aan wat je doet en essentiële informatie geven over hoe je dat doet.
  • Mensen de kans geven om je via eenvoudige mobiele donatie formulieren of e mail rechtstreeks te ondersteunen (in plaats van geld te doneren aan een goed doel of non profitorganisaties).
  • Een niet opdringerige, conversationele manier om het bewustzijn te vergroten, het nieuws te verspreiden en donaties in te zamelen zonder de persoon onderweg te storen.
  • Door gebruik te maken van de nieuwste functies en technologieën kunnen je supporters via mobiele telefoons mobiel doneren in hun leven integreren en constant contact met hun favoriete organisatie onderhouden.

Mobiele fondsenwervingscampagnes via WhyDonate

Via het cloudgebaseerd platform WhyDonate mobiele app kan een gebruiker zijn online donatieformulier aanpassen en fondsenwervende campagnes starten zonder ingewikkelde betalingsverwerkers. Als het om peer to peer fondsenwerving of online fundraising gaat, is mobiel doneren via de WhyDonate app nu nog toegankelijker.

Het enige wat je hoeft te doen is mobiele donatie pagina’s opzetten en het mensen gemakkelijk maken om vanaf hun telefoon te doneren. Nodig je vrienden en je sociale netwerk uit om naar je pagina op de app te gaan. Als ze eenmaal zijn aangemeld, zijn ze vrij om zoveel te doneren als ze willen om jouw organisatie te ondersteunen en te laten groeien!

Mobiele fondsenwerving


Hoe begin ik met Mobiele Fondsenwerving voor Goed Doel?

Je bent klaar om te beginnen met mobiele fondsenwerving. Je hebt een goed idee van hoe je je peer to peer campagne wilt voeren en je bent klaar om donaties te genereren.

Maar waar begin je? Hoe weet je of donateurs hierop reageren? Hoeveel mag het kosten?

1.    Kies je fondsenwervingsplatform of een andere cloudgebaseerde oplossing. Wij raden aan om een platform te gebruiken met een sterke reputatie en met een geverifieerde app met gemakkelijke toegang voor een onbeperkt aantal gebruikers.

2.    Registreer jezelf, zet mobiele fondsenwerving campagnes op en begin met het maken van berichten om donateurs te betrekken en om online betalingen en inkomsten te krijgen!

3.    Probeer ervoor te zorgen dat je fondsenwervende inspanningen op je cloudgebaseerde oplossing zo efficiënt en effectief mogelijk zijn.

4.    Richt je op wat het belangrijkst is: je mobiele donatiecampagne en terugkerende donaties. Adverteer op sociale mediasites. Gebruik tools en middelen voor donatiebeheer of andere functies om het effect van je campagne te maximaliseren


Wat zijn de voordelen van Mobiele Fondsenwerving voor liefdadigheidsinstellingen?

Mobiele fondsenwerving kan je helpen om meer geld en grotere donaties voor je doel of kleine non profitorganisaties binnen te halen door mensen die anders misschien geen tijd of geld zouden doneren de kans te geven om mee te doen door mobiel doneren toe te passen. Dit kan vooral nuttig zijn voor organisaties die geen grote budgetten hebben, maar toch extra donaties nodig hebben voor belangrijke campagnes zoals rampenbestrijding.

Je bent niet beperkt door geografie. Je kunt met mobiele donatiepagina’s dus overal mensen bereiken!


Online Formulieren voor Mobiele telefoons maken het Gemakkelijk om onderweg donaties te accepteren

Mobiele donatiemethoden zijn handig voor donateurs. Ze kunnen gemakkelijk via online donatie pagina’s donaties geven, waardoor ze niet in de rij bij de bank of het postkantoor hoeven te wachten! Dit maakt mobiele fondsenwerving een goede optie voor degenen die de deur niet uit willen, maar toch geld willen doneren.

Mobiele fondsenwervers kunnen meer mensen bereiken dan alle andere soorten fondsenwervers! Met traditionele methodes kun je misschien niet iedereen in je stad bereiken (en sommige mensen zullen ook nooit de telefoon opnemen), maar met mobiele fondsenwervers zijn er geen grenzen aan hoeveel mensen je kunt bereiken!


Waarom is mobiele fondsenwerving uitstekend geschikt voor allerlei organisaties?

Mobiele fondsenwerving is een geweldige manier om nieuwe donateurs te bereiken, meer donateurs te werven en je huidige donateurs aan je te binden.

Donateurs overwegen misschien niet om te doneren als het hun niet gemakkelijk of handig uitkomt – vooral als ze het druk hebben met werk en gezinsverplichtingen. Maar door het in staat te stellen om donaties via de telefoon te accepteren en een oproep tot actie te plaatsen, heb je een mogelijkheid gecreëerd die voorheen voor organisaties niet beschikbaar was: doneren op basis van gemak, waar dan ook.


Fondsenwerving voor onderweg met een online donatieformulier

Laat je supporters sms’en om altijd en overal een donatie te kunnen geven.

Er zijn nog veel meer voordelen van mobiele fondsenwerving, zoals:

  • Eenvoudige installatie – je hebt geen technische vaardigheden, codering of ervaring nodig om met apps voor mobiele donatie aan de slag te gaan. Het proces is eenvoudig en intuïtief, zodat je direct na het downloaden van de app kunt beginnen met het werven van fondsen via online donatiepagina’s voor het goede doel!
  • Flexibel – je kunt de manier waarop je apps voor geld in te zamelen of donaties gebruikt aanpassen aan wat het beste voor jouw non profit en berichttype werkt (bijv. tekstberichten versus telefonische donaties).

De juiste leverancier voor je mobiele donatie bepalen

  • Zoek naar een app die het donatie proces kan vergemakkelijken, minder stappen heeft voor je donateurs, een mobiel responsieve website heeft, online doneren ondersteunt en je helpt met marketingmateriaal. Hoe complexer een app is, hoe groter de kans dat het een uitdaging is om te navigeren en te gebruiken.
  • Zoek een veilige app voor het beheren mobiele fondsenwerving met een behoorlijk bestaand donateursbestand. Een mobiel donatie platform moet veilig zijn voor hackers en malware, dus zorg ervoor dat je er een vindt met een geverifieerd keurmerk en verschillende betalingswijzen toestaat, zoals Google Pay, Apple Pay, creditcards en eenvoudigere betalingsverwerkers, zodat je ook daadwerkelijk geld ontvangt. (Dit betekent dat het bedrijf is getest door onafhankelijke beveiligingsexperts).
  • Zoek een app die de online donatieformulieren kan aanpassen op basis van je behoeften en richt je op de verwerkingskosten.
  • Zorg dat alle partijen hun verantwoordelijkheden kennen voordat je een dienstenovereenkomst ondertekent. Zo weet iedereen precies hoeveel geld waarheen gaat tijdens elke fase van de inzamelingsactie.

Mobiele fondsenwerving


Waar moet ik op letten bij het gebruik van tools voor mobiele fondsenwerving?

  • Houd het eenvoudig. Mobiel doneren is net als elke andere vorm van fondsenwerving: je hoeft niets bijzonders te doen, maar je moet wel alles eenvoudig en gemakkelijk voor je supporters houden.
  • Zorg ervoor dat de app gemakkelijk te gebruiken is. De aard van mobiele apparaten betekent dat mensen hun telefoon vaak op openbare plaatsen of thuis gebruiken als ze niet aan het werk zijn, dus als een toepassing niet intuïtief genoeg is, kunnen gebruikers moeite hebben met hoe ze die het beste kunnen gebruiken en zelfs gefrustreerd raken door de beperkingen (of het gebrek daaraan).
  • Zorg ervoor dat de app veilig en betrouwbaar is en aan alle behoeften en belangrijke functies voldoet. Zoals alle online diensten zijn mobiele apps tegenwoordig een kwetsbaar doelwit voor hackers die zich een weg zoeken naar privé-informatie zoals creditcardgegevens of bankrekeningnummers. Zorg er dus voor dat de jouwe sterke beveiligingsmaatregelen heeft voordat je iemand toegang geeft.

Mobiel doneren voor non-profit professionals

Mobiele fondsenwerving voor non profitorganisaties is een geweldige manier om nieuwe donateurs te bereiken en bestaande donateurs te betrekken. Het is ook een effectieve manier om jongere donateurs te bereiken omdat twintigers en dertigers vaak mobiele apparaten gebruiken.

Mobiele fondsenwerving kan worden gebruikt om liefdadigheidsbijdragen te vragen van personen die anders misschien niet doneren, maar wel geïnteresseerd zijn in het helpen groeien en het verhogen van het potentieel van je organisatie.

Mobiele fondsenwerving


Conclusie

Mobiele fondsenwerving is nu een essentieel onderdeel van het inzamelen van donaties. Met mobiele technologie kunnen fondsenwervers op nieuwe manieren in contact komen met hun achterban en frisse ideeën gebruiken om enthousiasme voor hun missie op te wekken.

Mobiele fondsenwervers kunnen tegen een betaalbare prijs nu nog meer mensen bereiken zonder geld uit te hoeven geven aan traditionele benaderingsmethoden, terwijl ze er ook voor kunnen zorgen dat je non profitorganisatie relevant blijft en in contact komt met jongere generaties die gewend zijn om online of via sociale media te doneren. Als je meer informatie wilt over hoe mobiel doneren in de praktijk werkt of graag hulp krijgt bij het plannen van een effectieve campagne voor non profitorganisaties, neem dan vandaag nog even contact met ons op!

Klaar om uw non-profitorganisatie naar een hoger niveau te tillen? Start vandaag nog met mobiele fondsenwerving op Whydonate.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter