WhyDonate logo

Maak van je Volgende Liefdadigheidsevenement een Succes door een Fondsenwerving Thermometer te Gebruiken en de stand bij te Houden

liefdadigheidsthermometer-voor-fondsenwerving

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Als je op zoek bent naar fondsenwerving via crowdfunding heb je waarschijnlijk al veel mensen horen zeggen dat het onmogelijk is om succes met je campagne te hebben als je geen goede fondsenwerving thermometer hebt om de vooruitgang en het verhaal te vertellen.

Maar wat is nu precies een thermometer voor fondsenwerving? Het is eigenlijk een eenvoudige tool, die je kunt benutten om meer geld voor je doel in te zamelen en nauwleurig de stand en de bijdragen bij te houden.

Allereerst moet je uitzoeken wat voor soort thermometer voor fondsenwerving het beste bij je behoeften past, want elke thermometer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als je eenmaal hebt gekozen welke het beste bij jouw campagne past, ga je aan de slag met het ontwikkelen en het bereik van campagnes en activiteiten!

Geef uw goede doel kracht met WhyDonate. Begin vandaag nog met uw fondsenwervende reis!


Wat is een Digitale Fondsenwerving Thermometer?

Een digitale fondsenwerving thermometer is een tool waarmee je de effectiviteit van je campagnes kunt meten. Het is een manier om te bekijken hoe dicht je bij het bereiken van je doel bent en het helpt je om te bepalen waar je tekortschiet en wat de uitdagingen zijn. Geanimeerde fondsenwerving thermometers kunnen worden gebruikt om de voortgang van de fondsenwervingscampagne van een organisatie bij te houden en hen te helpen bij het promoten van toekomstige plannen en evenementen voor een goed doel.

Het doel van een gratis fondsenwerving thermometer is om de verantwoordelijken van een organisatie in realtime te laten zien hoe ze financieel presteren en wat ze moeten doen om het bedrag, dat ze bij donateurs ophalen, te verhogen. Een thermometer voor een goed doel kan hen ook helpen om te bepalen of de huidige strategie voor fondsenwerving werkt of dat ze andere factoren moeten toevoegen voordat iets nieuws wordt geprobeerd.

fondsenwervende thermometer


Hoe kan een Fondsenwerving Thermometer Liefdadigheid ondersteunen?

Er is geen betere manier om je campagne goed van start te laten gaan en je verhalen aan de deelnemers te vertellen dan met een gratis thermometer voor fondsenwerving.

Een gratis fondsenwerving thermometer bestaat uit drie delen: een grote wijzerplaat, een pijl die naar beneden wijst en een pijl die naar boven wijst. De wijzerplaat wordt op nul gezet als niemand positief op je campagne reageert. Als meer dan de helft van degenen die reageren dat negatief doen, dan kun je je doelgroep gaan aanpassen op basis van hun reacties.

Bij het instellen van je crowdfunding thermometer moet je ervoor zorgen dat de cijfers nauwkeurig, actueel en goed zichtbaar zijn. Je kunt dit doen door een e mail lijst te gebruiken, die regelmatig wordt bijgewerkt met de voortgang over je project. Je kunt ook iemand in dienst hebben die deze lijst regelmatig controleert, evenals andere gegevensbronnen zoals bijvoorbeeld Google Analytics.


Waar kun je een gratis fondsenwerving thermometer vinden?

De eerste stap is het instellen van je fondsenwerving thermometer en dit zal afhangen van wat voor soort crowdfunding platform je gebruikt. Je kunt een app downloaden die een geanimeerde thermometer voor fondsenwerving host of er zelf een maken in een spreadsheet programma zoals bijvoorbeeld Excel.

Je kunt een digitale thermometer voor goede doelen bij je plaatselijke bibliotheek of school vinden of er een voor kantoor kopen. Het beste aan de aanschaf van een thermometer is dat je daarmee je vorderingen in de loop van de tijd kunt bijhouden. Je kunt een app downloaden op je smartphone en daarmee je vorderingen bijhouden.

Als je geen toegang hebt tot een bibliotheek, zijn er veel online bronnen waar je een fondsenwerving thermometer kunt kopen. Deze interactieve programma’s geven je realtime feedback over hoe goed je team het doet wat betreft het inzamelen van geld voor het goede doel. Door deze programma’s te gebruiken, kun je precies zien hoeveel geld er tot nu toe is ingezameld en ook hoeveel er nog moet worden ingezameld voordat je je doel bereikt.

Daarnaast kun je je inzamelingsactie ook starten bij WhyDonate waar je multifunctionele dashboard het werk doet en al je donaties bijhoudt. WhyDonate is betaalbaar, gebruiksvriendelijk en rekent 0% registratiekosten.


Hoe creëer je een fondsenwerving thermometer?

Het maken van je eigen aanpasbare fondsenwerving thermometer is een geweldige manier om de bekendheid en het vertrouwen onder potentiële donateurs en supporters te vergroten en donaties te stimuleren. Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om je eigen fondsenwerving thermometer te maken, maar er zijn nog wel een paar dingen die je moet weten voordat je begint.

Eerst moet je beslissen wat voor soort fondsenwerving thermometer je wilt. Wil je een eenvoudige? Of wil je een geavanceerder model dat verschillende dingen meet? Zo ja, zoek dan een thermometer met verschillende functies die je voor meerdere fondsenwervingscampagnes kunt gebruiken.

Vervolgens moet je beslissen wie deze fondsenwerving thermometer gaat gebruiken. Wie gaat hem gebruiken? Zullen zij de resultaten van hun fondsenwerving bekendmaken? Zo ja, zorg er dan voor dat deze persoon ook toegang heeft tot alle informatie en de visuele weergave die uit de thermometer komt.

Bepaal tenslotte hoe lang het duurt voordat ze al deze informatie hebben. Zorg dat ze genoeg tijd hebben om alle gegevens door te nemen voordat de deadline verstreken is.


De voordelen van het gebruik van sjablonen voor thermometers voor fondsenwerving

Peer to peer fondsenwerving is een geweldige manier om geld in te zamelen voor welk project dan ook en het is ook een geweldige manier om je organisatie onder de aandacht van supporters te brengen. Maar als je geld inzamelt bij de bevolking, moet je kunnen zien of mensen wel of niet geïnteresseerd zijn in wat je doet.

Eén van de beste manieren om dat te doen is met een op maat gemaakte thermometer voor fondsenwerving. Met behulp van thermometers voor fondsenwerving kun je zien hoeveel belangstelling er is van supporters voor je project. Je kunt ze gebruiken op Facebook, Instagram en Twitter om potentiële donateurs te laten zien hoe populair je idee werkelijk is.

Hier zie je hoe het werkt:

1) Zoek een publiek dat misschien geïnteresseerd is in het steunen van jouw doel door op hun profielfoto in hun tijdlijn te klikken en hen terug te volgen.

2) Deel één van deze posts met hen (het zal waarschijnlijk een video of een GIF zijn).

3) Als ze naar hun feed kijken, zien ze al deze posts aan elkaar gelinkt, zodat ze op één plek kunnen zien welke posts gerelateerd zijn.

doelthermometer voor fondsenwerving


Waarom zijn thermometers voor fondsenwerving belangrijk voor het bereiken van het doel voor peer to peer fondsenwerving?

Je kunt deze thermometer gebruiken om in te schatten hoeveel je moet inzamelen om je doel te behalen of als je gewoon wilt zien of je campagne goed loopt, kun je hem gebruiken als een meter en bijhouden wat er gebeurt. De thermometer verandert telkens als je je doel bereikt of als iemand je project steunt. Je weet dan precies op welk punt van de thermometer je campagne faalt of slaagt, zodat je daarop kunt inspelen (meestal door meer geld in te zamelen of door de verwachtingen bij te stellen).


De waarheid over Thermometers voor Fondsenwerving

De waarheid is dat geldinzamelingsacties lastig kunnen zijn. Een heleboel factoren kunnen van invloed zijn op hoeveel geld er na verloop van tijd binnenkomt en hoeveel het kost om de campagne te voeren, waaronder hoe goed de campagne in de markt wordt gezet, welke mediakanalen door de auteur worden gebruikt, hoeveel mensen aan de campagne deelnemen (en hoeveel er aan goede doelen geven) en nog veel meer. Al deze factoren kunnen echter worden gemeten met behulp van een thermometer voor fondsenwerving. Zo weet je of je peer to peer fondsenwerving werkt zoals gepland en als dat niet zo is, krijg je een goed idee van wat er moet veranderen om de volgende keer wel te kunnen slagen.


Financiën en de Thermometer voor Fondsenwerving in een Fondsenwervingscampagne

Blijf op de hoogte van de resultaten

Zelfs als je niet van plan bent om hem regelmatig te gebruiken, houd dan de resultaten van je thermometer voor fondsenwerving na verloop van tijd bij. Je kunt deze informatie gebruiken om te bekijken wat wel en wat niet werkt bij je fondsenwerving.

Richt je niet op slechts één metriek

Je te veel richten op één metriek kan averechts werken. Kijk in plaats daarvan naar algemene trends en zorg ervoor dat de informatie die je verzamelt niet wordt vertekend door één factor.

Raak niet te veel gehecht aan de cijfers

Het is belangrijk om je niet te veel aan deze resultaten te hechten, omdat ze snel en dramatisch kunnen veranderen – bijvoorbeeld als er onverwacht iets gebeurt of als er een onverwachte toename van donaties uit een onverwachte bron is.


De kracht van visualisatie in je campagne voor peer to peer fondsenwerving

  • Markeer de voortgang van de campagne richting de thermometer van het fondsenwervingsdoel van de non profit om de vrijwilligers gemotiveerd te houden.
  • Houd de voortgang bij en haal mijlpalen in je fondsenwerving aan.
  • Benadruk de urgentie voor individuele donateurs en haal het doel voor de deadline.
  • Demonstreer de impact van donaties tot nu toe met behulp van afbeeldingen van de thermometer op social media.
  • Gebruik een dynamische widget voor fondsenwerving om donateurs te motiveren en fondsen te werven.
  • Gebruik een thermometer voor fondsenwerving om de voortgang van je fondsenwerving bij te houden.
  • Gebruik een thermometer voor fondsenwerving voor visuele weergave.
  • Gebruik een dynamische thermometer voor fondsenwerving om te communiceren en donateurs aan te moedigen.

thermometer voor fondsenwerving


Wat maakt een thermometer voor fondsenwerving goed voor een non profit?

Een goede thermometer voor fondsenwerving is er een die gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is. Hij moet ontworpen zijn met een duidelijk doel voor ogen en de gegevens die hij weergeeft moeten gemakkelijk te interpreteren zijn. Een goede thermometer voor fondsenwerving moet je een breed scala aan informatie kunnen geven over de inspanningen van je organisatie op het gebied van fondsenwerving, van een eenvoudig ‘Hoeveel hebben we tot nu toe opgehaald?’ tot meer gedetailleerde rapporten over hoeveel donateurs tot nu toe hebben gegeven, hoeveel donateurs op dit moment geven en hoeveel geld ze tot nu toe hebben gegeven.

Goede thermometers voor fondsenwerving zijn thermometers die ervoor zorgen dat je wilt blijven kijken en meer te weten wilt komen over de persoon of groep die je steunt.

Het is belangrijk om te onthouden dat een goede thermometer voor fondsenwerving er een is die iets nieuws naar voren brengt. Je wilt niet dat je herhaaldelijk hetzelfde moet lezen om er enige waarde uit te halen.


Conclusie

Hoewel de thermometer voor fondsenwerving geen wondermiddel is voor een geldinzameling voor een non profitorganisatie, kan hij je zeker helpen je doelen te bereiken en je tijd en frustratie besparen. Maar nog belangrijker is dat de tool je helpt om de interesses van je donateurs beter te begrijpen en wat zij belangrijk vinden bij het steunen van je doel, zodat je toekomstige fondsenwerving daarop kunt afstemmen.

Uiteindelijk zal deze informatie leiden tot een sterker, meer betrokken donateursbestand dat je organisatie nog jaren zal helpen versterken.

Tegenwoordig zijn thermometers voor fondsenwerving zo geavanceerd geworden dat ze niet zomaar een lijst met feiten en cijfers zijn; het zijn interactieve, boeiende ervaringen die je de kans geven meer te weten te komen over je non profitorganisatie en haar missie.

Met dit soort tools kun je jezelf echt betrokken voelen of inspireren bij wat je doet en zul je je meer verbonden voelen met je doel dan ooit tevoren!

Makkelijk om uw passie om te zetten in impact? Sluit u aan bij WhyDonate en begin nu met fondsenwerving!


Veelgestelde vragen Mensen vragen over de thermometer voor fondsenwerving

Werken fondsenwervingsthermometers?

Ja, fondsenwervingsthermometers kunnen effectieve visuele hulpmiddelen zijn om de voortgang bij te houden en donoren te motiveren door te laten zien hoe dichtbij het fondsenwervingsdoel is om te worden bereikt.

Hoe gebruik je een fondsenwervingsthermometer?

Om een fondsenwervingsthermometer te gebruiken, toon je meestal een groot, thermometer-vormig diagram, vul je het in naarmate donaties worden ontvangen, en update je het regelmatig om het huidige donatietotaal en de voortgang naar het fondsenwervingsdoel te tonen.

Wat is een alternatief voor een thermometer voor fondsenwerving?

Een alternatief voor een fondsenwervingsthermometer kan een voortgangsbalk zijn die wordt weergegeven op een website of socialemediapagina, een visuele grafiek die behaalde mijlpalen of prestaties laat zien, of een virtuele “donatiewand” met de namen van donateurs of supporters.

Hoe toon je visueel de voortgang van fondsenwerving?

Om visueel de voortgang van fondsenwerving te tonen, kun je verschillende methoden gebruiken zoals voortgangsbalken, grafieken, infographics, mijlpaal-trackers, of zelfs creatieve visuele voorstellingen zoals een bergbeklimming of een emmer die zich vult met munten naarmate donaties toenemen.

 

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter