WhyDonate logo

10 Makkelijke Ideeën voor Fondsenwerving op Kantoor, die Perfect zijn voor Zakelijke Fondsenwervingscampagnes

Fondsenwerving op kantoor

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Met een geldinzamelingsactie voor goede doelen op je werkplek kun je het moreel van je werknemers verhogen en een verschil maken voor de gemeenschap. Tegelijkertijd zamelen bedrijven fondsen in voor de samenleving en creëren ze een band tussen collega’s.

Het doel van fondsenwerving op kantoor is gericht op het verwerven van geld, maar de verschillende technieken, vereisten en thema’s die daarbij komen kijken kunnen heel anders zijn dan die van bijvoorbeeld non profitorganisaties of scholen. Bedrijven vertellen meestal over hun liefdadigheidsinspanningen om hun doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen te steunen.

Het kan echter moeilijk zijn om het juiste soort inzamelingsactie voor je bedrijf of stichting te kiezen vanwege de verscheidenheid aan platforms en doelen waaruit je kunt kiezen. Daarom hebben we hier enkele zeer eenvoudige en uitvoerbare ideeën voor fondsenwerving op kantoor, die je kunt gebruiken om onmisbare fondsen te werven voor vele goede doelen.


Ideeën voor Online Fondsenwerving voor Kantoorpersoneel en Donateurs

Sinds de opkomst van crowdfunding platforms vertrouwen veel bedrijven en stichtingen erop om via hen hun liefdadigheidsactiviteiten te doen. De reden achter de populariteit van crowdfunding platforms is hun minimalistische aanpak en wereldwijde aanwezigheid.

Geld inzamelen via online platforms voor fondsenwerving is gemakkelijk, eenvoudig en zeer kosteneffectief. Vooral kantoren hoeven geen georganiseerd evenement te houden om geld in te kunnen zamelen voor hun campagne. Een betere manier om geld in te zamelen voor goede doelen is nu door middel van ideeën voor virtuele fondsenwerving voor op kantoren.

Het is nu heel eenvoudig om een online fondsenwervingspagina te maken voor een campagne via betrouwbare fondsenwervingsplatforms zoals bijvoorbeeld WhyDonate waar je je ideeën voor goede doelen op kantoor kunt uitvoeren en binnen enkele minuten kunt beginnen met het inzamelen van geld voor je doel.

WhyDonate is betaalbaar en uitgerust met veel geavanceerde functies, waaronder doneerknoppen, belastingbonnen voor donaties en aangepaste branding voor een geweldige fondsenwervingservaring en groot succes.

Niet alleen online, maar ook als je je offline fondsenwervingsactiviteiten voor op kantoor wilt toevoegen aan je online fondsenwervingspagina en aandacht wilt krijgen voor je liefdadigheidscampagne.

Verhoog uw zakelijke donaties! Begin nu met uw fondsenwervingstraject op kantoor: Whydonate aan bedrijfsfondsenwervingsideeën.

 

Ideeën voor fondsenwerving op kantoor


Ideeën voor geldinzamelingsacties voor op kantoren

1. Karaokeavond

Een leuke tijd hebben en geld inzamelen voor een goed doel kan voor bedrijven en stichtingen een geweldige manier zijn om hun werknemers erbij te betrekken en geld in te zamelen voor hun liefdadigheidsactiviteiten. Naast het verstrekken van versnaperingen kan ook een donatiebox worden opgezet waarmee de aanwezigen een verschil kunnen maken. Werknemers kunnen een kleine donatie geven voor een gezellige avond met hun collega’s en tegelijkertijd iemand in nood helpen.

2. Bingoavond

Spelletjes kunnen een van de beste ideeën voor fondsenwerving op kantoor zijn om de werkomgeving te verbeteren. Er kunnen verschillende spelletjes worden georganiseerd, zoals bingo of kaartspelletjes en ze kunnen een leuke en ontspannende sfeer creëren. Je kunt op de spelletjesavond ook een donatiebox in het kantoor zetten, waarmee je geld kunt inzamelen voor de liefdadigheidsactiviteiten van het bedrijf. Je kunt voor elk spel of activiteit een kleine bedrage als inschrijfgeld vragen en je kunt dan bovendien het doel van het evenement uitleggen.

3. Marathon Evenementen

Als het gaat om fondsenwerving zijn marathons bij uitstek een gezonde keuze. Ze zijn een combinatie van fysieke fitheid en sociaal welzijn en ze kunnen iemands moraal echt een boost geven. Bedrijven kunnen ook deelnemen aan een marathon inzamelingsactie en een geldelijke bijdrage leveren om zo hun zichtbaarheid te vergroten.

Bovendien kunnen ze meer mensen uit de lokale gemeenschap aantrekken om mee te doen, wat kan helpen om meer geld in te zamelen voor het goede doel van de organisatie. Een kleine geldelijke bijdrage van elke deelnemer kan worden beschouwd als een van de meest effectieve ideeën voor bedrijfsfondsenwerving. Overweeg ook je plaatselijke collega-bedrijven of een andere stichting of verenigingen om mee te doen en bij te dragen aan je doel voor meer steun en expertise.

4. Sporttoernooi op Kantoor

Zoek een plaatselijke locatie om een Olympiade op kantoor te organiseren met een hoofdprijs voor het winnende team. Een interdepartementaal sporttoernooi is een geweldige manier om het hele kantoor erbij te betrekken in een leuke en competitieve omgeving. Het kan ook helpen geld in te zamelen voor een goed doel. Zelfs als het maar een klein toernooi is, kun je toch de lokale gemeenschap uitnodigen en geld inzamelen voor je goede doel door je in te schrijven voor het evenement.

5. Grote Bakwedstrijd op Kantoor

Dit is één van de beste fondsenwervingsideeën voor goede doelen op kantoor om te realiseren omdat er veel lokale bedrijven bij betrokken kunnen zijn om niet alleen extra geld in te zamelen voor een belangrijk doel, maar ook om de kunst van het bakken te leren. Kantoren kunnen kiezen uit verschillende categorieën, zoals taarten, koekjes en hartig gebak. De deelnemers wordt dan gevraagd om een minimumbedrag in te zamelen en hun creaties worden beoordeeld door een jury met veel expertise.

6. Geld Inzamelen in Feestelijke Kleding

Iedereen zou wel eens een dag geen formele kleding willen en iets deftigs willen dragen naar zijn werk. Dus waarom zou je dit niet doen voor een goed doel? Werk samen met WhyDonate en gebruik de geklede dagen om geld in te zamelen voor een goed doel. Laat de teams creatief worden met hun ideeën voor fondsenwerving op kantoor en het team dat wint mag zich een week lang naar kantoor kleden zoals het wil.

7. Geldinzameling met Fitness

Eén van de geweldige fondsenwervende ideeën voor een kantoorsetting is het houden van een fitness geldinzamelingsactie. Deze activiteiten zijn niet alleen goed voor de gezondheid en het welzijn van de deelnemers, maar ze kunnen ook de fondsenwerving van het bedrijf een impuls geven. Bedrijven kunnen een pauze nemen van hun drukke schema’s en een fysieke of mentale fitnessdag op een rustige locatie houden.

Tegen een kleine vergoeding kunnen werknemers en hun kennissen of vrienden meedoen aan een yogakamp. Het kan een geweldige manier zijn om geld in te zamelen voor de liefdadigheidsactiviteiten van een bedrijf of vereniging. Naast eten en accommodatie kan het kamp ook een geweldige manier zijn om de werknemers kennis te laten maken met de voordelen van yoga of lichaamsbeweging in het algemeen.

8. Donatiedag op Kantoor

Wie in een bedrijfsomgeving werkt, kent dit soort liefdadigheidsactiviteiten wel. Je kunt ook een donatiebox opzetten om donaties op je kantoor in te zamelen, waaronder voedsel, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden. Deze spullen kunnen meteen gebruikt worden en er kan speelgoed gebracht worden om de kinderen te helpen die nooit de kans hebben gehad om naar iets vreugdevols te verlangen. Hoewel liefdadigheid niet per se het doneren van geld betekent, is alles wat mensen in nood kan helpen een geweldige bijdrage.

9.  Kantoorpicknick

Een ander geweldig idee voor fondsenwerving op kantoor is het organiseren van een kantoorpicknick of een wandelevenement voor zowel de werknemers als de plaatselijke bevolking. Iedereen kan deelnemen aan de bijeenkomst door een klein bedrag te doneren aan de campagne en genieten van de avonturen. Maak het uitje spannend door verschillende buitenactiviteiten toe te voegen en anderen te helpen begrijpen hoe we ons milieu kunnen behouden en optimaliseren. Vraag een kleine vergoeding voor het uitje en voeg dat geld toe aan je fondsenwervingscampagne.

10. Auto’s wassen voor een goed doel

Dit soort fondsenwervende ideeën voor kantoor werken het beste als je kantoor een parkeerplaats heeft omdat je dan gemakkelijk bij de voertuigen kunt komen en ze snel kunt wassen. Om het evenement te promoten kun je je collega’s mailen en posters ophangen in het kantoor. Je collega’s kunnen een kleine vergoeding betalen om hun auto te laten wassen en dan genieten van een schone rit terug naar huis.

Niet alleen dat, maar je kunt ook vrijwilligerswerk doen in nabijgelegen autowascentra en mensen vragen je te betalen of zelfs te doneren aan je doel.

fondsenwervende ideeën voor kantoor


Ga aan de slag met deze ideeën voor fondsenwerving op de werkplek

Hoewel je doelen kunnen verschillen, is het belangrijk om je succes te meten op een zinvolle manier die je in staat stelt het verhaal van je werk te delen en verder te bouwen. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar een van de belangrijkste is om te voorkomen dat je ontmoedigd raakt als je verwachtingen niet uitkomen. Vier in plaats daarvan de dagen waarop je werk je verwachtingen overtreft.

Sluit u aan bij de Corporate Impact-beweging. Start fondsenwerving bij Whydonate.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter