WhyDonate logo

6 ideeën voor inzamelingsacties voor de winter Voor dit jaar

inzamelingsacties voor de winter

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Winters kunnen een echte uitdaging zijn, maar iedereen kijkt wel uit naar die gezellige decembermaand. Mensen worden creatiever en geven tijdens de feestdagen ook eerder een donatie. Het belangrijkste motto is om geluk te delen en het winterseizoen te vieren. Daarom organiseren non profitorganisaties juist in deze tijd van het jaar activiteiten om geld in te zamelen. Niet alleen non-profits en lokale ondernemers organiseren massale geldinzamelingsacties, maar ook een groot aantal particulieren organiseren tijdens de feestdagen geen actie of een groot evenement.

Het hele proces van geld inzamelen in de winter begint altijd eerder in het jaar zodat er tijdens de piekmaanden zichtbare resultaten zijn. We noemen het graag het seizoen van de ideeën om geld in te zamelen en daarom hebben we 6 Ideeën Voor Inzamelingsacties Voor De Winter en leuke manieren voor inzamelingsacties en campagnes voor de winter om eens uit te proberen.

Ben Jij Klaar Om Deze Winter Het Verschil Te Maken? Begin Vandaag Nog Je Inzamelingsactie Met WhyDonate!

Hoe kan ik op een eenvoudige manier een inzamelingsactie voor de winter starten?

Leuke ideeën voor geld inzamelen tijdens winterevenementen

6 ideeën voor inzamelingsacties

Geld inzamelen in de winter is eigenlijk niet zo heel anders dan de rest van het jaar, maar de feestmaand is wel de tijd van inspiratie en als non-profit organisatie moet je wel een creatief en persoonlijk verhaal hebben om met je campagne geld in te zamelen en donaties te werven.

De beste tip is om de feestdagen in je goede doelen evenementen op te nemen om op die manier potentiële donateurs aan te kunnen trekken. Maak je inzamelingsactie leuk en je zult een maximale opbrengst kunnen behalen.

Ideeën voor leuke inzamelingsacties voor de winter

Naarmate de feestdagen naderen, zijn we bijna wel elke dag getuige van nieuwe Inzamelingsactie Ideeën van organisaties zoals bijvoorbeeld World Kindness Day, Thanksgiving, Kerstmarkten, Giving Tuesday en Kerstmis. Dit betekent ook dat je tal van opties hebt om je inzamelingsacties voor je goede doelen of voor je non-profitorganisatie te starten. Hier vind je enkele nuttige en uitvoerbare ideeën voor inzamelingsacties voor de winter om je persoonlijke verhaal voor geld inzamelen in de winter te vergroten.

1. Verkoop van winterse goodies

Het verkopen van kleding, oude spullen of andere goodies met een winterthema is één van beste ideeën voor geld ophalen in de winter. Als je eenmaal hebt gepland wat je gaat verkopen en wat je thema zal zijn, kun je het ook kleurrijk en aantrekkelijk voor je klanten/donateurs maken. Het idee is een geweldige manier en lijkt eigenlijk niet eens op een actie om geld op te halen.

Vertel je donateurs voor welk doel je geld inzamelt en misschien haal je wel meer donaties of extra geld op dan verwacht. Om meer doelgroepen te kunnen bereiken, kun je ook online of via sociale netwerken verkopen. Online kun je je publiek vertellen over je inzamelingsactie door afbeeldingen toe te voegen, zoals foto’s of video’s over je goede doel. Het stelt mensen uit alle hoeken van de wereld en verschillende doelgroepen in staat om je te helpen.

2. Geld inzamelen met kerstdecoraties aanbrengen

inzamelingsacties voor de winter

Mensen versieren tijdens de feestdagen hun huizen en jij kunt er je voordeel mee doen door aan te bieden om dat voor hen te doen. Veel mensen met een drukke baan hebben vaak niet genoeg tijd om hun huis voor de feestdagen te versieren. En bedrijven huren trouwens ook vaak mensen in om hun kantoren met kerstdecoraties te versieren.

Je kunt lokale ondernemers en organisaties aanbieden om versieringen aan te brengen in plaats van ze om donaties te vragen. Als je eenmaal over je goede doel vertelt, kunnen mensen je waarschijnlijk helpen en kun je meer geld ophalen dan je waarschijnlijk had verwacht.

3. Geld inzamelen met een workshop kerstspullen maken

Als je in de kerststemming bent en je wilt dat inzetten voor je goede doel, organiseer dan een workshop waar mensen tijdens het winterseizoen iets kunnen leren en kunnen genieten van iets dat de moeite waard is. Deze workshops kunnen bestaan uit het maken van kerstversieringen, kerstkaarten of andere producten als ideeën voor geld inzamelen voor een goed doel.

Het promoot niet alleen creatieve kunstwerken maar je kunt mensen ook vertellen over je goede doel en geld inzamelen. Studenten kunnen als donatie een toegangsprijs betalen of ze kunnen via de sociale media zoveel doneren als ze zelf willen aan een goed doel.

4. Inzamelingsactie met kerstliederen zingen

Kerstliedjes zingen is leuk en een goed idee voor een goed doel. Veel mensen houden van zingen en luisteren graag naar kerstliederen. Dit kan één van de beste ideeën zijn voor geld inzamelen voor Kerstmis, maar nogmaals, je kunt het eigenlijk de hele decembermaand doen en iedereen zal dat een leuke actie vinden.

Het zingen van kerstliederen is een geweldig evenement om je inzamelingsactie voor de winter te promoten omdat je dan rechtstreeks met je donateur kunt communiceren en je hoeft daarvoor eigenlijk geen kosten te maken. Vertel vrienden over je inzamelingsactie en hoe belangrijk deze voor een goed doel is.

5. Inzamelingsactie op basis van het schenken van warme chocolademelk

6 ideeën voor inzamelingsacties voor de winter

Een warme drank of warme soep tijdens het koude winterseizoen, voornamelijk in december en januari, is iets waar iedereen naar verlangt en je kunt er één van de beste ideeën voor fondsenwerving voor de winter aller tijden van maken. Maak warme chocolademelk of een andere warme drank en verkoop ze tegen een redelijke prijs om geld voor je inzamelingsacties voor de winter in te zamelen.

Zorg op je verkooplocatie voor een geweldig reclamebord waarop je de naam van het goede doel vermeld en zet een donatiebox klaar voor mensen die van de drankjes genieten, zodat ze de mogelijkheid hebben om aan je goede doel te doneren. Je kunt ook een happy hour instellen om meer klanten aan te trekken en hen op de hoogte te brengen van je inzamelingsactie voor de winter.

6. Giving Tuesday evenement

Giving Tuesday is een wereldwijde actiedag waarop men kan schenken. Op deze dag werken duizenden mensen wereldwijd samen door vrijwilligerswerk te doen of te doneren aan goede doelen. Het wordt voornamelijk gevierd op de dinsdag na Thanksgiving (in de VS) en de beroemde winkelevenementen Black Friday en Cyber Monday.

Maar je kunt het ook tijdens de hele winter vieren en mensen kennis laten maken met Giving Tuesdays en hoe het een verschil kan maken voor jouw goed doel. Je kunt hiervoor ook, eventueel met een lokale ondernemer, een evenement of leuke acties organiseren.


Bereid je goed voor

Wist jij dat bijna een derde, dat is ongeveer 31% van de jaarlijkse donaties, in december plaatsvindt? En wereldwijd vindt 12% van alle donaties plaats in de laatste drie dagen van het jaar? Dus de mogelijkheid om geld in te zamelen tijdens de winter is geweldig en bovendien omdat het de feestdagen zijn, zijn er tal van ideeën voor het inzamelen van donaties tijdens de winter.

Geen van de bovenstaande ideeën voor winterevenementen zal echt werken, tenzij je vriendelijk om hulp vraagt en je initiatief zo goed mogelijk onder de aandacht brengt. Het is heel praktisch om nieuws over je inzamelingsacties ook via online websites zoals social media delen. Als je doel goed opvalt, zul je een groot publiek bereiken.

Het winterseizoen is echt gezellig en mensen verspreiden die vreugde naar anderen door degenen die het nodig hebben te helpen. Laten we allemaal lief zijn voor elkaar en van de wereld een betere plek maken. Vraag om hulp of help iemand die dringend hulp nodig heeft en je kunt deze winter dezelfde vreugde en plezier in je hart voelen.

Wacht niet; Start uw winter inzamelings campagne over Waarom nu doneren en breng warmte naar mensen in nood.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter