WhyDonate logo

De 10 Beste Goed Doel Veiling Items Om Donaties Mee In Te Zamelen

Goed Doel Veiling Items

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Bij crowdfunding gaat het bij de fondsenwervings strategie niet alleen om het maken van een eigen inzamelingsactie om geld in te zamelen voor je doel, maar ook om je bestaande gebruikersbestand op de lange termijn verbonden houden. Het moet zich concentreren op het opbouwen en het onderhouden van de relaties tussen de fondsenwerver en de donateurs. En openbare veiling kunnen één van de klassieke manieren zijn om een inzamelingsactie te organiseren. Het organiseren van een vriendelijk biedingsevenement in een traditionele vorm werkt uitstekend als je unieke items hebt om op de stille veilingen te exposeren.

Klaar Om Het Verschil Te Maken? Begin Vandaag Nog Met Geld Inzamelen Voor Jouw Doel Op Whydonate!


Wat is een Stille Veiling?

Stille veilingen zijn evenementen die veel soorten items te koop aanbieden en de aanwezigen kunnen op de veilingen producten bieden om ze te kopen. Stille veilingen worden meestal binnenshuis gehouden en de hoogste bieder krijgt de producten. In veel scenario’s kunnen bieders er ook voor kiezen om anoniem op de items te bieden om een aankoop te doen. Veel nonprofit organisaties gebruiken veilingitems voor goede doelen in stille veilingen voor geld ophalen en een maximale opbrengst voor bepaalde doelen.


Hoe werkt een stille veiling?

Stille veilingen zijn een geweldige manier om reclame te maken of de aandacht voor jouw eigen inzamelingsactie te krijgen. Via stille veilingen kunnen bieders stil en anoniem op meerdere items bieden. Je kunt een stille veiling opzetten om een product of een dienst die je wilt ontvangen tegen een vergoeding aan te bieden en dit naar je inzamelingsactie te sturen.

Dit stelt potentiële kopers in staat om te bekijken wat je te verkopen hebt, terwijl je hen de keuze geeft om het te kopen. In veel gevallen kunnen donateurs zelfs items doneren die kunnen worden gebruikt in stille veilingen. Om je eigen inzamelingsactie te upgraden, kun je zelfs een e-veiling via online veiling nederland sites plannen, zodat een grote groep mensen aan de ervaring kan deelnemen.

Ideeën voor liefdadigheidsveiling


De Beste 10 Veiling items voor je Inzamelingsactie

 1. Kunst Veiling

Als het gaat om stille veilingen, zijn kunst werken één van de meest populaire, vaak geveilde items. Je hoeft geen productieve veilingmeester te zijn om kunstwerken te kunnen verkopen. Je kunt eenvoudig schilderijen of kunst werken verzamelen als donatie aan de organisatie en ze gebruiken in de stille kunst veiling voor een inzamelingsactie.

Zoek geschikte kunstwerken voor je bezoekers en beoordeel de prijzen op basis van het bestaande publiek en of ze het kunnen betalen. Kunstwerken zijn geweldige veilingitems voor het goede doel instellingen, omdat ze niet alleen waardevol zijn, maar ook helpen om de kunstenaar bekendheid te geven en hen aanmoedigen om elke dag meer van hun meesterwerken te maken.

Fondsenwervende veilingen - Kunstveiling

2. Veiling van Sportitems

De meeste mensen dol zijn op acties met een sportuitrusting en de vraag is nog groter als een speler het al heeft gebruikt. Om het als een voordeel te behouden, kun je een veiling voor sportuitrusting of zeldzame items van beroemde sporters selecteren. Verspreid het nieuws over de veiling en start snel een fondsenwervende veiling voor je goede doel.

Stille veilingen zijn meestal een van de beste ideeën voor fondsenwerving activiteiten voor goede doelen. Je kunt niet alleen een live veiling organiseren, maar ook via online veilingsites een veilingonline goede doel houden om wereldwijd aanwezig te zijn en snel geld in te zamelen.

3. Fondsenwerving kerk

Nadat je een kerkinzamelingsactie hebt gestart, organiseer je een kleine stille veiling organiseren met enkele aantrekkelijke of antieke voorwerpen uit de kerk. Schakel de hulp in van lokale organisaties en bedrijven en vraag of ze iets voor de veiling goede doel willen doneren. Je kunt ook een e-veiling of een crowdfunding plannen om een grotere groep mensen te bereiken.

Het hosten van dergelijke unieke kansen kan ook het gemeenschapsgevoel bij mensen bevorderen en hen enthousiast maken om vaker aan dergelijke kerkinzamelingsacties deel te nemen, wat het aantal giften voor de bouw van een kerk kan verbeteren.

4. Elektronica Veiling

Dure elektronische gadgets zijn trendy voor veilingitems voor een goede doelen inzamelingsactie. De nieuwste technologieën zijn altijd een populaire keuze. Je kunt een aantal technische gadgets krijgen die nuttig kunnen zijn voor het publiek en deze voor een redelijke prijs kunnen verkopen om geld in te zamelen voor je inzamelingsactie.

5. Reispakketten

Door het brede gebruik van sociale media, zijn mensen goed op de hoogte van de beste ideeën om in hun vrije tijd te bezoeken. Reizen helpt vaak om te ontstressen en meer over andere culturen te leren. Motiveer en stimuleer mensen om te gaan reizen en bied hen via een stille veiling voordelige pakketten aan. Op deze manier kunnen bieders van een reis genieten en via de inzamelingsactie een doel helpen te bereiken.

6. Avontuurlijke Ervaringspakketten

Van bergwandelen, parachutespringen tot raften op de rivier, outdoor activiteiten zijn altijd populair voor spannende ervaringen. Combineer een aantal buitenevenementen als veilingitem voor de fondsenwerving door ze op je stille veiling verkopen. Je kunt ook op maat gemaakte pakketten voor het publiek bedenken en deze strategisch van geprijsd presenteren.

7. Cadeaumandjes

Het toevoegen van cadeaumandjes als veilingitems voor een goede doelen inzamelingsactie is een leuke manier om je bezoekers tot het einde van de stille veiling nieuwsgierig te houden. Maak er een verrassings box veiling van en laat de bieders de mand betalen om geld in te zamelen voor je goede doel. Je kunt donateurs of bedrijven vragen om spannende items voor alle leeftijdsgroepen te doneren of je kunt een lijst met items geven waaruit de donateurs/sponsoren kan kiezen om het veelzijdiger te maken.

Liefdadigheidsveilingartikelen - Geschenkmanden

8. Kaartjes voor attractieparken

Attractieparken zijn plaatsen, die moeilijk te weerstaan zijn. Mensen van alle leeftijden genieten van de spannende attracties en activiteiten, die door attractieparken worden aangeboden. Als veilingitems voor goede doelen kunnen organisaties enkele tickets bundelen en op veilingen verkopen. Het beste is dat de kaartjes voor de pretparken redelijk geprijsd zijn, zodat meerdere bieders op hetzelfde item bieden.

Fondsenwervende veilingen

9. Exclusieve Kaartjes

Exclusieve concerten of backstage-passen kunnen ook uitstekende veilingitems voor goede doelen zijn. Omdat nonprofit organisaties beroemdheden kunnen vragen om exclusieve passen te doneren voor een goed doel, kunnen ze worden gebruikt als biedingsitem op stille veilingen en uiteindelijk helpen om geld voor een goed doel in te zamelen.

10. Mode Accessoires

Mode is altijd een spannende categorie om in een stille veiling op te nemen. Veel high-end items van designerfavorieten, die je hebt ingezameld, kunnen het tijdens de feestdagen heel goed doen. Het kunnen hoogwaardige tassen, jurken of zelfs schoenen zijn om bieders aan te trekken. Soms, als beroemde mensen deze items bezitten, worden ze als klassiekers beschouwd en kunnen ze het in goede doel veilingen goed doen. Deze items kunnen ook via online veilingen worden verkocht om meer aandacht voor het doel te trekken.


Top 10 Populaire Veilingsites Nederland

Veilingsites bieden een breed scala aan opties en functies waarmee mensen kunnen bieden op verschillende items. De marktplaatsen bieden verschillende mogelijkheden voor het doen van biedingen en bieden een scala aan voordelen en kansen voor zowel kopers als verkopers. Hier zijn enkele van de meest populaire veilingwebsites: 

  1. Ebay 
  2. Christie’s 
  3. Amazon Auction 
  4. ShopGoodwill 
  5. Sotheby’s 
  6. Heritage Auctions 
  7. eCrater 
  8. Catawiki 
  9. Ubid 
  10. Bumblebee Auctions

Goede Doelen Veiling FAQ’s

Wat kan je Verkopen voor het Goede Doel?

Als we praten over verkopen voor goede doel, zijn er talloze opties waaruit je kunt kiezen. Hieronder staan enkele van de beste opties:

  • Sieraden
  • Kleding
  • Creatieve kunstwerken
  • Kaarsen
  • Cadeaupakketten
  • Zelfverzorgingsproducten

Hoe Haal je Geld op voor een Goed Doel?

Als je geld wilt inzamelen voor je doel/organisatie, is de beste optie om gebruik te maken van online fondsenwervingsplatforms zoals WhyDonate. Online fondsenwervingsplatforms bieden verschillende spannende functies en stellen je in staat om in een relatief kortere tijd geld in te zamelen. Platforms zoals WhyDonate bieden enorme functies zonder kosten. Met een platformvergoeding van 0% kun je verbinding maken met het uitgebreide netwerk van donateurs.

Hoe Werkt een Online Veiling?

Een online veiling vindt plaats via internet en maakt gebruik van live-streaming of webgebaseerde platforms. Kopers nemen digitaal deel aan het biedproces in plaats van fysiek aanwezig te zijn op een specifieke locatie.

Hoe Kom je aan Veilingitems voor Goed Doel?

Om veilingitems voor goed doel te verkrijgen, volg deze methoden:

  • Gebruik online Fondsenwervings Platforms
  • Maak gebruik van Persoonlijke Connecties
  • Werk samen met Bedrijven
  • Zoek unieke Ervaringen en Diensten
  • Bied Sponsorpakketten aan
  • Toon Dankbaarheid aan Donateurs

Hoe Plan je een Stille Veiling?

Stille veilingen zijn een uitstekende manier om de aandacht te trekken. Via stille veilingen kunnen bieders op verschillende items stil en anoniem bieden. Je kunt een stille veiling opzetten om een product of dienst aan te bieden waarvoor je een vergoeding wilt ontvangen en dit direct naar je fondsenwerving leiden. Dit stelt potentiële kopers in staat om te zien wat je te koop hebt, terwijl ze de keuze hebben om het te kopen.

In tal van gevallen kunnen donateurs zelfs items doneren die gebruikt kunnen worden in stille veilingen. Om je fondsenwerving te verbeteren, kun je een e-veiling plannen via online veilingwebsites, zodat een breed scala aan mensen kan deelnemen aan de ervaring.

Wat is een Stille Veiling Fondsenwerving?

Stille veilingen zijn evenementen waarbij verschillende soorten items te koop worden aangeboden, en de aanwezigen kunnen bieden op de items om ze te kopen. Stille veilingen worden doorgaans binnen gehouden, en de hoogste bieder krijgt de producten. In veel gevallen kunnen bieders er ook voor kiezen om anoniem te blijven en te bieden op de items om een aankoop te doen. Veel non-profitorganisaties maken ook gebruik van liefdadigheidsveilingitems in stille veilingen om geld in te zamelen voor specifieke doelen.

Hoe Verkrijg je Items voor een Stille Veiling Fondsenwerving?

Om items te verkrijgen voor een stille veiling-fondsenwerving, kun je de volgende methoden volgen:

  • Gebruik online fondsenwervingsplatforms
  • Maak gebruik van persoonlijke connecties
  • Werk samen met bedrijven
  • Zoek naar unieke ervaringen en diensten
  • Bied sponsorpakketten aan
  • Toon dankbaarheid aan donateurs

Hoe voer je een Online Goede Doelen Veiling uit?

Je kunt een stille veiling voor je liefdadigheidsitems plannen via het beste fondsenwervingsplatform van Europa, WhyDonate. Een van de beste aspecten van het starten van een fondsenwervingscampagne met WhyDonate is dat je je eigen QR-code voor je fondsenwerving kunt maken. Deze QR-code kun je plaatsen bij de stille veilingen en direct scannen om het bedrag te doneren. Begin nu met je fondsenwervingsavontuur met WhyDonate om gratis geld in te zamelen voor jouw doel!

Hoe Organiseer je een Goed Doel Veiling?

Het proces van het samenstellen van een goed doel veiling omvat het definiëren van doelen, het creëren van een organisatiecomité, het vaststellen van een geldbedrag, het regelen van de locatie, het aanvragen van donaties, het opzetten van de registratie- en betalingsprocedures, het samenstellen van een boeiend programma, het adverteren van het evenement, het organiseren van logistiek, het uitvoeren van de veiling, het bedanken van donateurs en het bekendmaken van updates over het ingezamelde bedrag.

Soorten Veilingen voor Fondsenwerving?

Er zijn veel soorten populaire veilingen, zoals:

  • Kunst Veiling
  • Veiling van Sportclubs
  • Kerkelijke Fondsenwerving
  • Elektronica Veiling
  • Reispakketten
  • Avontuurlijke Ervaringspakketten
  • Cadeaubonnen
  • Tickets voor Pretparken
  • Exclusieve Tickets
  • Modeaccessoires
  • Online Veilingen

Wat zijn Geschikte Items voor een Stille Veiling?

Populaire items voor stille veilingen zijn onder andere vakantie- en reisarrangementen, luxe culinaire ervaringen, spa- en wellnessbehandelingen, kunst en ambachten, technologie- en gadgetgeschenken, items voor in huis zoals decoratie, en VIP-ervaringen. Deze items hebben doorgaans een brede aantrekkingskracht en kunnen leiden tot een veiling met competitieve biedingen.

Wat zijn de basisregels voor een stille veiling?

  1. Stel een minimumstartbod in voor elk item om bieden aan te moedigen.
  2. Specificeer het minimale bedrag waarmee bieders het huidige bod moeten verhogen bij het plaatsen van hun biedingen.
  3. Bepaal de start- en eindtijd van de stille veiling en communiceer deze naar de deelnemers.
  4. Bieders schrijven hun bodbedrag op het biedformulier naast hun naam of bieder-nummer.
  5. Toon de veilingitems en biedformulieren duidelijk en georganiseerd, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor deelnemers.
  6. Overweeg om een minimumprijs in te stellen voor bepaalde waardevolle items, de minimale prijs waartegen een item kan worden verkocht.
  7. Aan het einde van de veiling identificeer je de hoogste bieder voor elk item op basis van de biedformulieren.
  8. Stel een handig betalingsproces vast voor de winnende bieders om hun betalingen af te handelen en hun items op te halen.
  9. Communiceer de resultaten van de stille veiling naar de deelnemers en belanghebbenden, inclusief het winnende bodbedrag en de opgehaalde fondsen.

Plan je Inzamelingsactie

Voordat je een stille veiling start en je veilingitems voor het goede doel tentoonstelt, is een belangrijk onderdeel dat je de belangrijkste strategieën voor het geld inzamelen van tevoren plant. Vergeet niet om een basis voor de fondsenwervende activiteiten op de sociale media te creëren en denk na over peer-to-peer fondsenwerving door contact op te nemen met vrienden, familie en kennissen. Train je team om de veiling zo soepel mogelijk te laten verlopen en wees de aanwezige individuen voor elke donatie dankbaar.

Als goede doel organisatie kun je ook beroemdheden benaderen, aangezien veel beroemdheden dergelijke filantropische activiteiten steunen en daar extra geld voor over hebben. Wees voorbereid op de uitdagingen en bedank altijd je donateurs/sponsoring en de degenen die de tijd nemen om zich met je te associëren.

Je kunt een stille veiling plannen voor je veilingitems voor het goede doel via het beste fondsenwervingsplatform van Europa, WhyDonate. Een van de beste aspecten van het starten van een fondsenwervingscampagne via WhyDonate is dat je je eigen QR-code voor de inzamelingsactie kunt aanmaken waarmee je deze op de stille veilingen kunt plaatsen en deze rechtstreeks kunt scannen om het bedrag te doneren. Begin nu via WhyDonate je geldinzamelingsreis om online geld in te zamelen voor je goede doel!

Wacht Niet Langer, Begin Nu Je Geldinzamelings reis Met Whydonate!

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter