WhyDonate logo

Giving Tuesday 2022: de Complete Toolkit voor Non Profit

giving tuesday toolkit

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Wat is GivingTuesday?

GivingTuesday, opgericht in 2012, is een wereldwijde actiedag voor solidariteit en vrijgevigheid om de non-profits van de samenleving te steunen. Het is uitgegroeid van een eenvoudig concept tot een jaarlijks wereldwijd gevierde dag, waaraan miljoenen mensen deelnemen. GivingTuesday is de perfecte tijd voor non-profits om een online fondsenwervings campagne voor te bereiden en te lanceren, die ook alle potentiële donateurs bereikt.

Sluit je aan bij de Giving Tuesday-beweging met de toolkit van Whydonate – maak vandaag nog een verschil!

GivingTuesday 2022

Wist je dat ongeveer een derde van alle liefdadigheidsacties in december plaatsvindt en ongeveer 10% op de laatste drie dagen van het jaar? Dit komt door de feestdagen en de belastingvoordelen, die het doneren met zich meebrengt. GivingTuesday is een geweldige tijd om mensen aan te moedigen om te doneren aan een goed doel.

Dit jaar valt GivingTuesday op 29 november 2022

Het is je kans om goede doelen te steunen en om zoveel mogelijk aan organisaties zonder winstoogmerk te doneren. Want jouw ene kleine gebaar kan iemands leven onvoorstelbaar veranderen. Dus laat er tijdens deze feestdagen overal sneeuw en een glimlach zijn door vrolijkheid te verspreiden door zo veel mogelijk te doneren.

GivingTuesday 2021

In 2021 viel GivingTuesday op 30 november en iedereen opende zijn/haar hart. In 2021 bracht GivingTuesday in de VS een recordbedrag aan donaties op. Wereldwijd werd er méér dan 6 miljard dollar opgehaald. Deze internationale dag om te geven en goed te doen, bevat ook oproepen tot actie zoals vrijwilligerswerk en donatiematching.

GivingTuesday 2020

Alles wat er in 2020 gebeurde, heeft direct te maken met de Covid-19 pandemie en de gevolgen daarvan. Natuurlijk hadden mensen tijdens een crisis als een woedende pandemie meer hulp nodig en in 2020 werd GivingTuesday in de maand december georganiseerd. De wereldwijde wereldwijde beweging die vrijgevigheid promoot en die elk jaar plaatsvindt, heeft veel levens veranderd en heeft een grote invloed op de samenleving. Het was de dag van het steunen van elkaar in moeilijke tijden. Er waren meerdere inzamelingsacties uit allerlei landen, die met behulp van de handige GivingTuesday Toolkit verschillende goede doelen hielpen.

Giving Tuesday heeft alleen al in de VS $ 511 miljoen en wereldwijd $ 1,9 miljard aan donaties opgehaald.


Het belang van Giving Tuesday voor non-profitorganisaties

De overgrote meerderheid van de non-profitorganisaties is afhankelijk van de donaties van het publiek. Zij kunnen op die manier hun educatieve, onderzoeks-, belangenbehartigings- en ondersteuningsprogramma’s blijven financieren om hun missies te kunnen bevorderen. Ze kunnen vaak ook donaties van spullen in natura gebruiken om hun werk te ondersteunen. Er zijn heel veel manieren om elke individuele organisatie te steunen.

Omdat Giving Tuesday een wereldwijd fenomeen is geworden, is veel van het werk met betrekking tot het promoten van de dag en het delen van de betekenis ervan al gedaan. Het belangrijkste voor non-profitorganisaties is om te midden van een grote hoeveelheid van Giving Tuesday-verzoeken donateurs naar hun sites te leiden.

In een tijd waarin we allemaal de pandemie meemaken, is vrijgevigheid wat mensen van alle rassen, religies en politieke opvattingen over de hele wereld samenbrengt. Vrijgevigheid geeft iedereen de kracht om een positieve verandering in het leven van anderen te brengen en is een fundamentele waarde, waar iedereen naar kan handelen.

Als non-profitorganisatie kun jij jouw geldinzameling inspanningen maximaliseren en Giving Tuesday is hiervoor de perfecte gelegenheid! Hier zijn enkele manieren waarop jij kunt deelnemen:

  • Werk samen met zusterorganisaties en andere non-profitorganisaties.
  • Breng al het goede nieuws onder de aandacht en deel jouw verhalen over de impact en de diensten die je verleent.
  • Waardeer jouw supporters en toon aan jouw donateurs dat je dankbaar bent.
  • Bedank jouw gemeenschap, vrijwilligers en iedereen die op grote of kleine manieren heeft bijgedragen aan jouw non-profitorganisatie.
  • Breng het werk van andere non-profitorganisaties onder de aandacht en steun hen ook.
  • Deel met jouw publiek live updates – laat ze jouw werk in realtime zien
  • Zamel op een creatieve manier geld in!

Laten we nu snel beginnen!


donate

 

1. Bereid je voor! Inclusief de kernboodschappen

Giving Tuesday is een wereldwijde dag van vrijgevigheid. Sluit je aan bij de Giving Tuesday-beweging om snel toegang tot de bronnen van Giving Tuesday te kunnen krijgen.

De kernboodschappen zijn een soort standaard communicatie, die door alle non-profitorganisaties kunnen worden gebruikt – het omvat alle belangrijke communicatie en berichten waarvan alle non-profitorganisaties gebruik kunnen maken. Giving Tuesday heeft zijn kernboodschappen vrijgegeven, zodat de hele gemeenschap de betekenis ervan kan begrijpen en ook effectief kan communiceren.

Verwijs naar al hun kernboodschappen en zorg ervoor dat jij precies de juiste boodschappen overbrengt en effectief met jouw publiek contact maakt.

Jouw publiek en donateurs komen samen naar jouw donatiepagina, dus zorg ervoor dat jouw online donatiepagina klaar is met alle benodigde functies – je moet aan jouw Giving Tuesday-donateurs de best mogelijke doneer ervaring bieden.

Ben je een stichting of een financier, zoek dan uit hoe je aan Giving Tuesday kunt deelnemen.

Als je nog geen donatieformulier hebt, begin dan nu meteen! Maak een WhyDonate-campagne. Je hebt verschillende opties – maak er een pop-up van of sluit het in als een WordPress-plug-in. Je kunt kleuren kiezen, die passen bij de branding van jouw site en er zijn nog andere manieren die je kunt gebruiken om het platform op jouw website af te stemmen.


2. Overzicht van de social media

Social Media
Social media is één van jouw belangrijkste virtuele speeltuinen voor Giving Tuesday – het is een kosteneffectieve en impactvolle manier waarop non-profitorganisaties hun publiek kunnen bereiken en donaties voor Giving Tuesday kunnen aanmoedigen.

Het is echt niet ingewikkeld – je moet in feite jouw supporters online verzamelen.

Brand jouw online kanalen met Giving Tuesday, gebruik ook jouw persoonlijke accounts om te branden en praat over jouw deelname. Hiermee kun je zowel jouw non-profitorganisatie als jouw eigen publiek informeren over de deelname van jouw non-profitorganisatie aan Giving Tuesday.

Vergeet niet om de naam van jouw non-profitorganisatie nergens op social media te wijzigen – dit kan het voor jouw supporters moeilijk maken om jouw profiel te vinden.

Begin vervolgens met het maken van jouw content.

Er zijn verschillende strategieën voor elk social medium. Twitter is bijvoorbeeld meer conversatie dan LinkedIn en Instagram is meer afhankelijk van opvallende afbeeldingen dan het op kopij gerichte Facebook. Ontwikkel een goede communicatie tijdlijn, die alle kanalen op een effectieve manier omvat.

Maak content die effectief jouw missie, jouw impact, het huidige werk en de huidige situatie van jouw non-profitorganisatie weergeeft. Jouw content moet jouw publiek informeren over het doel en het werk. Verder moet jouw content mensen een reden geven om ook jouw doel te steunen en om een emotionele band op te bouwen.

Tip van een professional: je kunt op platforms zoals Canva of Postermywall grafische ontwerpen maken. Zoek naar websites die vooraf ontworpen sjablonen voor Giving Tuesday aanbieden.

Vergeet niet om #GivingTuesday te gebruiken om jouw bereik op de dag zelf te vergroten. Giving Tuesday promoot ook op hun kanalen getagde posts.

Begin minstens twee maanden van tevoren één keer per week met het promoten. Anticiperen op jouw deelname aan Giving Tuesday is echt belangrijk.

Als je nog ongeveer één maand hebt, begin dan met het verhogen van het aantal posts. De twee weken ervoor zou je 3 tot 4 keer per week moeten posten en de week ervoor is dagelijkse posten echt van cruciaal belang.

Als je een communicatieplan hebt, kun je jouw campagne succesvol uitvoeren. Houd er rekening mee dat je na de aankondiging van jouw deelname de promoties moet uitbreiden en de communicatie in november moet versnellen. En als het aftellen begint, begin je met het voorbereiden van de communicatie voor de dag van Giving Tuesday.

Indien correct gebruikt, zal elke bron van social media even effectief zijn.

Vind hier effectieve voorbeelden van posts voor social media. Download hier alle voorbeeldafbeeldingen en logo’s. Creëer grafisch werk voor samenwerking, co-branded met Giving Tuesday. 

Laten we nu eens dieper ingaan op hoe je elk platform op de best mogelijke manier kunt gebruiken.


2.1 Facebook

Facebook is één van de meest vloeiende platforms om het bewustzijn te vergroten en om geld in te zamelen. Hun donatiepagina’s zijn snel opgezet en gebruikers kunnen er nog gemakkelijker doorheen navigeren.

De eenvoudige aanpak maakt gebruik van duidelijke instructies en knoppen waarmee gebruikers met één klik gemakkelijk een donatie kunnen geven.

 

Wel doen:

  • Maak optimaal gebruik van het beschrijvende vak. Stel jouw non-profitorganisatie voor, leg uit wat haar zo anders maakt, beschrijf waar het geld naartoe gaat en geef voorbeelden van successen uit het verleden.
  • Laat individuele leden posten op hun walls en nodig vervolgens hun vrienden uit, die door de non-profitorganisatie, haar missie en/of haar medewerkers gepassioneerd zijn.
  • Laat weten of je aan matching donaties doet en plaats dit in je beschrijving en social sharing. Van Facebook: “Makers van inzamelingsacties, geverifieerde profielen en geverifieerde pagina’s kunnen voor hun inzamelingsacties matching donaties instellen.” Hier is de toolkit om met succes de matching donatie voor jouw non-profitorganisatie op te bouwen.
  • Maak het voor iedereen mogelijk om jou te ondersteunen. Moedig degenen die misschien geen geld kunnen doneren aan om posts te delen. De inspanningen van iedereen zijn waardevol!

Niet doen:

  • Aarzel niet om te vragen wat je nodig hebt – of het nu gaat om geldelijke donaties, donaties in natura, samenwerking met grotere bedrijven of het delen van de missie op de social media.
  • Dring niet te erg aan op donaties. Sommige mensen hebben niet de mogelijkheid om te doneren. Nogmaals, het is belangrijk om te benadrukken dat het delen van jouw post net zo nuttig is.

2.2 Twitter

Bij Twitter draait het allemaal om kort en krachtig. Twitter is ook geweldig om met potentiële donateurs in contact te komen door een gesprek aan te gaan en hashtags te doorzoeken. En het is het meest informele platform, met grappen en memes, die de tijdlijnen domineren.

Wel doen:

  • Volg hashtags die voor jouw non-profitorganisatie relevant zijn en gebruik deze hashtags vervolgens in jouw eigen tweets.
  • Vergeet niet om #GivingTuesday met CamelCaps te gebruiken.
  • Betrek jouw volgers! Bij Twitter draait alles om communicatie en mensen vinden het heerlijk om met organisaties in contact te komen, die missies hebben waarin ze geloven.
  • Link in elke tweet naar jouw donatiepagina. Het is onwaarschijnlijk dat volgers zelf naar de pagina gaan zoeken – geef deze dus onmiddellijk aan hen.

Niet doen:

  • Wees niet bang om meerdere keren per dag te tweeten. (Weet je nog: ZESDUIZEND tweets per seconde!) Je zult iemands feed niet verstoppen door jouw campagne te promoten – sterker nog, je zult waarschijnlijk de aandacht van anderen trekken. Zorg ervoor dat jij in plaats van 10 keer per uur hetzelfde te tweeten jouw boodschap op meerdere manieren overbrengt.
  • Vergeet niet om onderzoek te doen naar de beste tijden om te posten – ontdek op welke momenten van de dag de kans het grootst is dat jouw tweets ook echt gelezen worden.

Tip van een professional: organiseer Twitter-chats of AMA’s met jouw belangrijkste non-profitorganisaties om te praten over jouw doel, werk en de impact.

Je kunt hier alle merkafbeeldingen voor social media downloaden.


2.3 Instagram

Gebruik voor Instagram opvallende afbeeldingen. In dit geval zegt een foto echt wel duizend keer meer dan woorden. Voor bijschriften heb je twee opties: kort en bondig (denk hierbij aan 1-3 zinnen) of lang en persoonlijk. Mensen lezen minder snel een lange alinea als ze er geen relatie mee hebben, dus gebruik een coole afbeelding met een aangrijpend bijschrift om ze te laten volgen.

Wel doen:

  • Maak speciaal voor Giving Tuesday een logo. Gebruik jouw kleuren (of de kleuren van het goede doel dat je vertegenwoordigt) voor een aangepast ontwerp dat zich van andere organisaties onderscheidt.
  • Voeg foto’s van vrijwilligers en personeel op het werk toe. Het laat donateurs zien waar hun euro’s naartoe gaan en het betrekt ze bij het goede dat jij inspireert.
  • Maak contact met andere pagina’s. Of je nu reageert op andere Giving Tuesday-posts, reageert op de opmerkingen op je posts of andere non-profitorganisaties volgt, betrokkenheid is hier het belangrijkste en zal vaak – in likes en in donaties – beantwoord worden.
  • Gebruik Stories. Op deze manier verstop je de feeds van mensen niet en kom jij niet als irritant over – mensen zullen jouw verhaal nog steeds zien, maar zullen zich niet geërgerd voelen.

Niet doen:

  • Kopieer in geen geval de afbeeldingen van iemand anders. Het kan je niet alleen juridisch in de problemen brengen, maar je kunt ook bij je volgers als lui overkomen omdat je ze niet zelf hebt gemaakt, waardoor je vervreemd van je basis.
  • Spam geen andere pagina’s. Reageer bedachtzaam op het bijschrift en promoot jezelf vervolgens voorzichtig. Dit kun je het beste een paar dagen van tevoren doen, zodat de ogen van andere Instagram-pagina’s op jou gericht zullen zijn.

2.4 LinkedIn

De meest professionele van de platforms is LinkedIn, speciaal gebouwd om te netwerken en om werk te vinden. Jouw toon moet dus een beetje gemoedelijk en met volledige intentie zijn. Het doel is om te laten zien wat er zo speciaal is aan jouw non-profitorganisatie en daardoor donateurs aan te trekken. Een correcte zinsbouw? Dat is hier echt wel cruciaal.

Wel doen:

  • Link rechtstreeks terug naar jouw donatiepagina. Het ontvangt gegarandeerd meer klikken.
  • Verdeel de alinea’s zodat er ongeveer 2-4 zinnen in elke alinea staan. Kies welke zinnen jouw post verder kunnen versterken.
  • Bekijk jouw connecties voor mogelijke partnerschappen. Post over Giving Tuesday en neem dan persoonlijk contact op met degenen met wie jij verbonden bent en die jou op die dinsdag zouden willen steunen.

Niet doen:

  • Gebruik geen informele taal. Schrijf posts alsof het een proefschrift is. Professionaliteit is hier enorm belangrijk.
  • Neem niet zomaar contact met iemand binnen jouw netwerk op. Bedenk met welke soorten donateurs en bedrijven jij wilt samenwerken en stem jouw boodschap vervolgens op elke persoon af.

3. E-mailcampagnes

Een e-mailcampagne is jouw volgende grote virtuele speeltuin op Giving Tuesday. Hoewel het misschien met social media en smartphones achterhaald lijkt, controleren mensen nog steeds elke ochtend trouw hun e-mails. Het maken van een campagne hoeft echt niet zo moeilijk te zijn! Er zijn tal van manieren om die te maken.

Verstuur jouw eerste e-mail één maand voor Giving Tuesday – het is dichtbij genoeg om relevant te zijn, maar ver genoeg om niet opdringerig te lijken.

Maak een schema, jouw e-mailagenda zou het begrip voor Giving Tuesday moeten opbouwen en de interesse levend moeten houden. Een communicatietijdlijn is hier wel belangrijk.

3.1 Kies een pakkende onderwerpregel

Er zijn veel manieren om met een e-mail te beginnen en het laatste wat je wilt, is dat iemand de e-mail verwijdert zonder deze te openen of erger nog niet het hele onderwerp leest.

De beste manier om te beginnen is met wat opwindende informatie. In plaats van ‘Geef ons op Giving Tuesday een donatie’ kun je ook zeggen ‘Geef vandaag een hongerig kind te eten’. Zorg dat ze geraakt worden!

Als je merchandise hebt, zijn er dan kortingen op Giving Tuesday als ze iets willen kopen? Zet dat als één van de eerste trefwoorden in het onderwerp. “Giving Tuesday staat voor de deur” is een beetje vaag en klinkt niet alsof er een deal moet worden gesloten om hen te steunen. Probeer in plaats daarvan “Giving Tuesday: alle producten vandaag met 25% korting”. Mensen zullen worden verleid om het te openen én het ook te lezen.


3.2 Maak een pakkende inleiding 

Grijp onmiddellijk de aandacht van de lezer. Schets het plaatje voor ze – wie helpen ze door jouw doel te steunen? Waarom hadden ze eerder problemen? Hoe help je deze groep nu? Persoonlijke, ontroerende informatie komt beter binnen.

Als er een specifiek verhaal is, waarvan je denkt dat het ontroert, gebruik dat dan om de lezer te overtuigen om verder te gaan en te bekijken hoe ze kunnen helpen. Een groep een gezicht geven doet echt wonderen.

“Allan was ziek, maar hij had geen kinderspecialist in het ziekenhuis. [Insert image.] Daarom doen we XYZ.”


3.3 Vat jouw verhaal samen

Niemand heeft dagelijks genoeg tijd om een heel verhaal over een non-profitorganisatie te lezen. Leg dus in drie tot vijf zinnen uit wat je doet, waarom je aan de oorzaak werkt, hoe je ermee bent begonnen en wat je hebt bereikt.

Terug naar de oneliners: dit is de perfecte plek om op te schrijven wat je nu hoopt te bereiken.

Bijvoorbeeld: “Ons bedrijf is opgericht in XZY-jaar. Sindsdien hebben we XYZ gedaan. We zijn nu op zoek naar XYZ.”


3.4 Maak een duidelijke CTA

Dit is zeker niet het moment om vaag te zijn. Kom maar meteen ter zake: wat heb je nodig en waarom? Als je je e-mail met de laatste drie tips hebt opgesteld, heb je niets meer nodig dan dit punt.

Als je bijvoorbeeld een dierenopvangcentrum hebt, zou je kunnen zeggen: “Wij willen € 50.000 inzamelen om honden chemotherapie te kunnen geven.”


3.5 Schrijf een e-mail voor de dag zelf

Giving Tuesday is eindelijk gearriveerd! Als je ze al eerder hebt gemaild, stuur je nu een follow-up voor de dag zelf. Promoot het zo veel mogelijk in de onderwerpregel. Je komt niet te opdringerig over – zorg er gewoon voor dat de rest van je e-mail een iets zachtere toon heeft.


3.6 Het vermijden van donormoeheid

Donormoeheid kan jouw Giving Tuesday-campagne behoorlijk in de weg zitten, dus je moet voorzichtig en tactisch zijn om te voorkomen dat je een punt bereikt, dat het stimuleren van donaties contraproductief wordt. Opgemerkt moet worden dat de frequentie van jouw berichten en posts waarschijnlijk niet zo erg tot vermoeidheid van donoren leidt als de kwaliteit van jouw content. Zorg ervoor dat jouw content fris, aantrekkelijk en niet repetitief is. Jouw content moet boeiend in plaats van prekerig zijn. Geef uitstekende inhoudelijke content aan jouw publiek en je zult er voor zorgen dat jouw publiek zich minder snel voor jouw updates uitschrijft.


4. Persberichten

Persberichten zijn rechttoe rechtaan en lijken een beetje op e-mailcampagnes: je kondigt aan dat je lid wordt van de Giving Tuesday-beweging, legt uit wie je bent en wat je doet, waar je je online de geldinzamelingsactie organiseert, waar deze donaties naartoe gaan, succes in het verleden en een samenvatting van de content.

Je kunt persberichten sturen naar lokale media, potentiële partners en andere liefdadigheidsinstellingen, waarbij jij je graag wilt aansluiten. 

Wel doen:

  • Schrijf in de derde persoon. Hoewel het aantrekkelijk lijkt om in de eerste persoon te schrijven, worden persberichten vanuit een extern perspectief geschreven. Beschouw dit maar als jouw woordvoerder.
  • Voeg een citaat van een hooggeplaatste persoon toe. Laat jouw directeur, een woordvoerder of de bestuursvoorzitter hun inzichten in het persbericht delen. Dit voegt een persoonlijk laagje toe, terwijl het toch professioneel blijft.

Niet doen:

  • Haast je niet met een persbericht. Dit is een officieel document dat, indien gepubliceerd, duizenden potentiële donateurs zou kunnen bereiken, dus neem de tijd om grondig en attent te zijn.
  • Stuur niet blindelings persberichten, maar stuur ze naar onderzoeksorganisaties waarvan je denkt dat die bij jou passen, partners die jouw moraal delen, officiële bedrijven van donateurs en media die betrekking hebben op jouw soort organisatie.

5. Ontdek creatieve ideeën

Ontdek creatieve ideeën
Onderzoek enkele alternatieve creatieve ideeën om jouw supporters bij jouw non-profitorganisatie te betrekken. Stuur bijvoorbeeld een agenda voor de dag van Giving Tuesday naar je supporters en abonnees. Ze zullen op de dag van de schenking een herinnering ontvangen, gepersonaliseerd in hun persoonlijke agenda. Leg hen de exacte stappen uit om op Giving Tuesday te kunnen doneren.

Stuur tijdens het uitvoeren van jouw campagne een reeks e-mails om anticipatie op te bouwen. Deel iets creatiefs en iets nieuws in jouw e-mails en voeg steeds meer waarde en aandacht voor jouw doel toe. Tel af naar de dag van Giving Tuesday.

Als je achter een krachtig doel staat, kun je overwegen om een virtuele rally te houden om een krachtige beweging te creëren.


6. Op de dag zelf

Het is de dag van Giving Tuesday! Dit is het moment om er helemaal voor te gaan. Post die ochtend op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Stuur om middernacht een e-mail met een urgente onderwerpregel, zodat nachtbrakers deze onmiddellijk zullen ontvangen en vroege vogels deze zullen ontvangen zodra ze wakker worden.

Post meerdere keren op Twitter – 6000 tweets per seconde, weet je nog? Je wilt niet verdwalen in een zee van tweets. Zorg ervoor dat je elk bericht zodanig bewerkt dat het net weer anders is.

  • Het kan helpen om een andere merkafbeelding op te nemen. Je kunt ook andere non-profitorganisaties, vermeldingen van jouw organisatie en interessante artikelen over de missie van jouw non-profitorganisatie retweeten.
  • Praat in elke tweet over verschillende onderdelen van jouw werkzaamheden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de impact deelt, die wordt aangedreven door jouw non-profitorganisatie en jouw effect op de gemeenschap. Dit is het moment om jouw werk te laten zien.

Verbind je Facebook met je Instagram, zodat wanneer je verhalen plaatst, ze op beide platforms verschijnen. Op deze manier hoef je maar één of twee keer (maximaal) op de twee platforms te posten.

Ga live op verschillende sociale mediaplatforms, bespreek jouw werk van het afgelopen jaar, de hoogtepunten en de impact van jouw inspanningen, breng voor een boeiende livestream de meest interessante onderwerpen en vragen naar voren. Bespreek hoe jouw non-profitorganisatie omgaat met de effecten van Covid-19. Deel inspirerende manieren waarop jouw team en organisatie dit jaar hebben gestreden om jouw doelen te bereiken.


7. De follow-up de dag erna

Het is je gelukt! Je hebt donaties binnengehaald, potentiële donateurs gevonden en verbinding met de basis gemaakt.

Zorg ervoor dat je na 24 uur een e-mail verstuurt. Bedank de mensen op jouw e-maillijst uitgebreid – als je statistieken van de dag hebt, voeg deze dan aan jouw e-mail toe. Mocht er iets opmerkelijks zijn gebeurd, dan moet je natuurlijk deze gebeurtenissen ook vermelden. Het is belangrijk om te vertellen hoe je deze donaties gaat gebruiken om de impact te vergroten en deel de verwachte resultaten, jouw missie en het impactdoel.

Op social media moet je ook jouw dankbaarheid uiten. Maak een discussielijn op Twitter om jezelf de ruimte te geven om zoveel te schrijven als je wilt, maak een pakkend bijschrift op Instagram bij een mooie afbeelding, schrijf een langere post met de prestaties voor Facebook en voeg een link toe aan de voltooide inzamelingsactie om op LinkedIn te posten. Je wilt iedereen bereiken.


Conclusie

Giving Tuesday is voor non-profitorganisaties cruciaal, dus maak gebruik van elk aspect van elk mogelijk platform. Je zult zeker donaties binnenhalen, de bekendheid van jouw organisatie vergroten en in contact met anderen komen. Er zijn veel manieren om op deze dag jouw volgers te betrekken en het aantal volgers te laten groeien. Maak er jouw meest geslaagde feestdag ooit van! Ga aan de slag op de website van Giving Tuesday.

Klaar om impact te maken op Giving Tuesday? Begin nu met de Toolkit van Whydonate.

 

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter