Geld inzamelen Vereniging – 18 inzamelingsactie ideeën

geld inzamelen vereniging

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Geld inzamelen lijkt wel op het lopen van een marathon. Het vereist uithoudingsvermogen, toewijding, discipline en je door moeilijke momenten heen bijten. Fondsenwervers zorgen voor het extra inkomen van verenigingen en organisaties. Vaak is dit zelfs het grootste deel van het inkomen van een vereniging. Geld inzamelen vereniging? Bekijk de 18 onderstaande inzamelingsacties!

Daarom is fondsenwerving ook zo essentieel geworden. Het zorgt niet alleen voor financiële stabiliteit, want door studenten, personeel, ouders en de gemeenschap bij elkaar te brengen, geeft het ook een gevoel van samenhorigheid.

Fondsenwerving inspireert creativiteit en het bevordert de ondernemersmentaliteit. Het verenigt gelijkgestemde mensen, die willen samenwerken voor een goed doel. Als een geldinzamelingsactie goed wordt uitgevoerd, kan dat resulteren in een nieuw netwerk van fans, vrienden, volgers en supporters. Het resultaat van die verwijzingen en mond-tot-mondreclame is dat jouw vereniging of organisatie nog meer wordt gepromoot.

Een succesvol fondsenwervend evenement kan ook de aandacht van de pers en de media uit jouw omgeving trekken. Hoe meer positieve artikelen je kunt krijgen over geld inzamelen vereniging, hoe meer mensen je weten te vinden.

Of je nu je jaarlijkse strategie aan het opstellen bent of gewoon een actie halverwege het jaar, hier vind je een lijst met unieke ideeën voor geld inzamelen vereniging, die je zeker op weg helpen of jou misschien wel op nieuwe ideeën kunnen brengen.

Ideeën om geld in te zamelen voor schoolverenigingen


1. Hindernisbaan

Organiseer een race met obstakels zoals touw- en muurklimmen, lopen over een balk, zaklopen, door een tuinsproeier of door een modderbad lopen, traplopen, het ontwijken van waterballonnen gevuld met verf, door banden springen enz. Hindernisbanen zijn voor alle betrokkenen spannend, dus er zouden genoeg donaties moeten binnenkomen.

Je kunt de hindernisbaan op een paar manieren gebruiken. Je kunt aan elk team of aan individuele deelnemers een kleine bijdrage vragen om deel te nemen. Vraag een een bepaald bedrag voor elke keer dat ze over het parcours willen gaan. Als je nog meer geld wilt ophalen, laat je supporters dan zo vaak als ze willen de hindernisbaan uitproberen, om hun eigen tijden te verbeteren.

Als je uitgaat van een grote opkomst, kun je het beste geld inzamelen vereniging organiseren in de zomermaanden.


2. Culturele themadagen

Je kunt het hele jaar door veel verschillende culturele themadagen organiseren, die gericht zijn op verschillende delen van de wereld of op verschillende culturen. Probeer traditionele klederdrachten uit dat land/gebied van de wereld op de kop te tikken. Vervolgens kun je de leerlingen en de ouders om een bijdrage voor de actie geld inzamelen vereniging vragen als ze in klederdracht op de foto willen (bijvoorbeeld een kimono).

Zorg voor een verscheidenheid aan traditionele, maar wel gezonde maaltijden uit dat land.

Je kunt bijvoorbeeld een themadag “Ontdek het Verre Oosten” organiseren en gerechten serveren, die daarop zijn geïnspireerd:

  •       sushi (nori) of rijstvelloempia’s
  •       Vietnamese loempia’s
  •       gebakken rijst of noedels
  •       groenten- of kipspiesjes
  •       roerbakgerechten

Omdat je de actie geld inzamelen vereniging in een schoolomgeving organiseert, probeer je het eten zo gezond mogelijk te houden. Dit betekent geen gefrituurde hapjes, weinig olie en veel groenten en fruit. Bekijk voor meer gezonde 

Veel traditionele acties voor geld inzamelen vereniging richten zich vaak op de verkoop van voedingsmiddelen met een lage voedingswaarde, waardoor de gezondheid en de prestaties van de leerlingen in gevaar kunnen komen.conner baker 7FC 84Ap IU unsplash scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeën


3. Leerlingen laten zich opsluiten

Dit idee om geld in te zamelen is in termen van logistiek een beetje uitdagender om te organiseren, maar het heeft wel een enorm potentieel.

Organiseer een evenement op je school (carnaval, velddag, logeerpartijtje) kortom alles dat verleidelijk genoeg is voor kinderen om mee te willen doen.

Stop die dag (of nacht) vol met interessante en leuke activiteiten. Kinderen willen plezier maken met hun vriendjes en ouders zullen graag wat (vaak) broodnodige tijd voor zichzelf willen krijgen.

Promoot de activiteit op je school en op ouderbijeenkomsten. Formuleer een doel voor de geldinzameling waaraan elke leerling moet voldoen om deel te kunnen nemen. Maak het doel uitdagend genoeg om te motiveren, maar niet te uitdagend, want dat kan weer ontmoedigend werken.

Iedereen die aan dat doel voldoet, kan meedoen. Bij voor een voorbeeld de ‘lock me up’ campagne van Free a Girl.

P.S. Zorg er wel voor dat de ouders hiervoor schriftelijk toestemming geven.

Ideeën om geld in te zamelen voor universiteitsverenigingen


4. Gemeenschapsdienst

Haal geld op door de vaardigheden en de diensten van je studenten en docenten/professoren aan de hoogste bieder aan te bieden.

Deze vaardigheden kunnen professioneel zijn (zoals fotografie, bijlessen, webdesign), maar ook dagelijkse activiteiten (bijvoorbeeld boodschappen doen, autorijden, op kinderen passen).

Laat anders mensen jouw medewerkers en studenten, die gemeenschapsdienst verlenen, 24 uur lang sponsoren.


5. Begin de ochtend met een dansje

Haal geld op door een alcoholvrij dansfestijn in de ochtend te organiseren!

Verkoop in plaats van alcohol vers geperste sapjes en smoothies. Dit unieke idee voor geld inzamelen vereniging zal zeker aanslaan bij de studenten want zo worden ze energieker voor de ochtendcolleges. Creëer een sap & smoothies bar waar studenten enkele van hun eigen unieke sap- en smoothie melanges kunnen bestellen of zelfs kunnen creëren.

Vraag een kleine bijdrage voor de toegang en wat extra geld voor elke smoothie en sapje. Je kunt ook een hogere toegangsprijs vragen, waarbij ze twee drankjes (of meer) gratis krijgen.

pexels cottonbro 4734750 scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeën


6 Daag me uit!

Organiseer een actie geld inzamelen vereniging met uitdagingen om fondsen te werven voor jouw doel. Creëer een online uitdaging waarbij deelnemers beloven om bizarre dingen te doen als er genoeg geld wordt ingezameld (bijvoorbeeld hun hoofd kaalscheren, een week niet praten enz.).

Dit is een leuk en creatief idee voor geld inzamelen vereniging dat online kan worden uitgevoerd en wat de kosten voor het organiseren ervan natuurlijk verlaagt.

De deelnemers moeten zichzelf filmen (selfie’s maken) terwijl ze hun uitdagingen voltooien en dit delen op de social media.


7. The Voice

Organiseer een zangwedstrijd zoals bijvoorbeeld ‘The Voice’. Niet de echte natuurlijk!

Laat deelnemers zich inschrijven en strijden om een prijs. Rekruteer drie juryleden (bijvoorbeeld professoren van de universiteit) en laat ze de deelnemers beoordelen. Maak het allemaal leuk en luchtig, want dit is geen professionele competitie!

Je kunt extra geld inzamelen door tijdens het evenement een kleine bijdrage aan alle toeschouwers te vragen.

Als je nog meer geld wilt inzamelen, kun je ook drankjes, chocolade en hapjes op de locatie verkopen voor de actie geld inzamelen vereniging.

Geld inzamelen voor sportverenigingen


8. Wandelen met een gids

Wandelingen met een gids kunnen voor sportverenigingen extra euro’s in het laatje brengen, terwijl het tegelijkertijd ook de gezondheid bevordert. Een natuurwandeling met een gids is de perfecte manier om mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking te bereiken.

Vraag aan mensen een bijdrage om met je mee te mogen wandelen op je favoriete parcours. Je kunt je supporters meenemen op een wandeling door het heuvellandschap, langs een rivier, rondom een meer of bij een nationaal park.

Huur een expert in die iedereen veilig kan houden en kan wijzen op de interessante en waardevolle elementen van de omgeving. Tijdens het wandelen kun je ze zelfs meer informatie geven over waarom je geld inzamelt.

toomas tartes Yizrl9N eDA unsplash scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeën


9. Bidons bedrukken

Welke fysieke activiteit je ook kiest, gehydrateerd blijven is erg belangrijk.

Drinkwater is naast sporten en actief blijven één van de meest cruciale componenten om fit te worden en gezond te blijven.

Ontwerp en verkoop bedrukte bidons om geld in te zamelen voor jouw sportvereniging. Zoek een bedrijf dat bidons bedrukt, zoals jij dat wilt, om ze vervolgens te kunnen verkopen!

Dit is niet alleen een product dat voor iedereen waardevol is, vooral voor mensen die actief zijn, maar het is ook zeer milieuvriendelijk.


10. Uitdaging: 10.000 stappen

Van meer dan 10.000 stappen per dag zetten, krijgt je een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid. Onderzoeken tonen aan dat mensen die minstens 10.000 stappen per dag zetten minder last van angst, depressie, woede en vermoeidheid hebben.

De uitdaging om 10.000 stappen te zetten vereist van de deelnemers dat ze gedurende een langere periode (bijvoorbeeld een week of een maand) 10.000 stappen per dag zetten. Laat jouw supporters toezeggingen accepteren over hoe lang ze meedoen en laat hen hun stappen volgen (via hun telefoons of via Fitbits).

Je kunt het ook veranderen in een peer-to-peer geldinzamelingsactie. Hierbij vraag je aan de deelnemers om hun vrienden, familie, collega’s en klasgenoten aan te moedigen om lid te worden van hun teams of zij kunnen een donatie geven om de actie geld inzamelen vereniging te ondersteunen.

pexels daniel reche 1556710 scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeën


11. Workshop gezond eten

Een ander uniek en aantrekkelijk idee voor geld inzamelen vereniging is het organiseren van een workshop gezond eten. Iedereen wil, vooral als ze van fitness en sport houden, op een gegeven moment een beetje gezonder eten.

Overweeg om deze workshop in januari te organiseren, omdat veel mensen dan weer gezonder willen gaan eten.

Het enige wat je hoeft te doen, is een prijs voor deelname in rekening te brengen en de actie geld inzamelen vereniging te promoten via de social media, e-mail en fysieke advertenties zoals bijvoorbeeld flyers.

Of je nu een korte (1,5 uur) of een iets langere (de hele dag) workshop organiseert, aandacht besteden aan gezond eten kan een geweldige manier zijn om jouw hele gemeenschap op weg te helpen naar gezonder eten.

pexels ella olsson 1640774 scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeënIdeeën om geld in te zamelen voor jeugdteams


12. Spellingswedstrijd

Bij de meeste spellingswedstrijden zullen kinderen als individuen concurreren. Elk kind wordt op zijn beurt gevraagd om een ander woord te spellen en ze kunnen hun antwoorden opzeggen of op een bord schrijven.

Vraag geld aan de kinderen die deelnemen en aan de ouders die komen kijken. Vraag een extra bijdrage aan kinderen die een ‘herkansing’ willen.

pexels skitterphoto 695571 scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeën


13. Schminken

Een inzamelingsactie met schminken is een heel eenvoudige en gemakkelijke manier voor geld inzamelen vereniging of organisatie.

Schminken werkt het beste als het wordt georganiseerd tijdens een ander inzamelingsevenement, zoals bijvoorbeeld een sportdag of een barbecue. Het vergt heel weinig planning en de spullen, die je nodig hebt om deze inzamelingsactie te kunnen doen, zijn goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Je hebt een tafel en stoelen, borden voor de verf, make-up verwijderdoekjes en verf en verfkwastjes nodig.

Je hoeft geen professionele artiest in te huren, maar je hebt wel iemand nodig die goed is in het omgaan met kinderen en die graag een dag met kinderen doorbrengt. Supporters betalen een vergoeding om hun gezicht te laten schilderen. Zorg dat je enkele foto’s beschikbaar hebt van schminkvoorbeelden voor jouw supporters om uit te kiezen (superhelden, patronen, dieren, sterren, harten).

austin pacheco H 6qEzh1uiA unsplash scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeën


14. Leuke familiedag

Dit aantrekkelijke idee kan vaak worden georganiseerd – misschien zelfs wel één keer per maand (afhankelijk van de beschikbare bronnen). Streef naar een dag in het weekend zodat zowel de kinderen als de ouders kunnen meedoen.

Dit zijn leuke dagen voor het hele gezin, maar ze moeten wel echt op de kinderen gericht zijn. Het moeten leuke en leerzame dagen zijn. Zorg voor schilderlessen, organiseer sportwedstrijden, organiseer een dansfeest, een workshop kleien…

Doe een beroep op de ouders met educatieve mogelijkheden en op kinderen door deze educatieve activiteiten leuk en vermakelijk te maken.

Zodra een paar gezinnen erachter komen en deelnemen, zal het als een lopend vuurtje rondgaan en zal jouw maandelijkse actie geld inzamelen vereniging een groot succes worden!

Vraag natuurlijk aan de gezinnen om een donatie.

Deze geldinzamelingsactie helpt ook om een gemeenschap van ouders en kinderen op te bouwen.

rajiv perera JjYYsQPneE unsplash scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeën


15. Huisdierenfeestje

Kinderen zijn dol op dieren! En laten we wel wezen – wie nou niet?

Werk samen met een dierenasiel in de buurt en organiseer een dierenfeestje op je plaatselijke school of speelplaats (of een ander groen en kindvriendelijk gebied). Laat de medewerkers van het asiel adopteerbare honden brengen (en sociale en rustige katten).

Dit is een geweldige kans voor kinderen om buitenshuis met dieren te kunnen spelen en een goede kans voor sommige dieren om geadopteerd te worden. Onderschat nooit de kracht van kinderen, die hun ouders smeken om een puppy of een kitten!

Je zou deze geldinzamelingsactie samen met het dierenasiel kunnen organiseren. Omdat jullie allebei van de actie geld inzamelen vereniging kunnen profiteren, is het logisch om het gezamenlijk te doen.

Als onderdeel van de geldinzamelingsactie zou je ook een interactieve workshop kunnen organiseren, die kinderen leert hoe ze goed met dieren kunnen omgaan zonder ze pijn te doen.

glenn han sowOK2LiUz8 unsplash scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeënGemeenschapsorganisaties


16. Koop een armbandje en steun het goede doel

Armbandjes om geld in te zamelen zijn een geweldige manier om meer mensen te betrekken bij het doel van jouw organisatie.

Het is echter heel belangrijk dat je, als je ervoor kiest om dit idee voor fondsenwerving uit te voeren, niet zomaar een armbandje maakt. Het ontwerp van het armbandje moet uniek zijn en representatief voor het doel. Anders is er weinig reden voor een individu om het armbandje te kopen en te dragen.

Maak je armbandjes modern en stijlvol. Om iets bijzonders te maken kun je samenwerken met een ontwerper uit de buurt, die achter de doelstelling van de actie staat.

Als je bijvoorbeeld een 4ocean armbandje koopt, wordt er een pond afval uit de oceaan en van het strand verwijderd.


17. Soepfeestje

Een uitstekend idee voor maatschappelijke organisaties en deze fondsenwervende activiteit zal zeker mensen samenbrengen.

Zoek een eenvoudig recept voor een heerlijke en stevige soep en laat het weten. Vraag deelnemers om soepingrediënten mee te nemen en kook dan samen het recept.

Serveer de soep met een stukje brood verkoop het per portie – geef duidelijk aan waar de opbrengst naar toe gaat.

Dit idee om geld in te zamelen is vooral geschikt voor de koude herfst- en winterdagen!


18. Rommelmarkt

De meeste mensen hebben veel spullen waar ze stiekem maar al te graag van af willen. Jouw gemeenschap kunnen de spullen van deelnemers gebruiken om geld in te zamelen en om de spullen die worden afgedankt een nieuwe bestemming te geven! Het werkt op dezelfde manier als een rommelmarkt.

thiebaud faix nADdg alZPQ unsplash scaled Geld inzamelen Vereniging - 18 inzamelingsactie ideeënJe zou het zo kunnen organiseren:

  •       Boekenmarkt: laat je deelnemers gebruikte boeken, tijdschriften en stripboeken doneren, die ze niet meer nodig hebben en je kunt ze aan de gemeenschap verkopen.
  •       Schoeneninzamelingsactie: laat je deelnemers hun zo goed als nieuwe schoenen afgeven en zoek een bedrijf dat betaalt voor de schoenen die je verzamelt.
  •       Kledinginzamelingsactie: geef je deelnemers de kans om kleding met elkaar uit te wisselen en oude kleren opnieuw te waarderen. Vraag je deelnemers om kleding mee te nemen, die ze niet meer dragen en wat het op moet brengen. Hang de kleding netjes aan kledingrekken in het aangewezen gebied en nodig iedereen in jouw gemeenschap uit om deel te nemen aan de ruil/verkoop.

Zorg dat je een manier hebt om geld te verzamelen en verzorg kwitanties voor je donateurs.

Alternatief idee: Je kunt deze drie acties ook combineren in één grote rommelmarkt waar boeken, schoenen en kleding worden verkocht.


Conclusie: geld inzamelen vereniging

Geld inzamelen kan moeilijk en vermoeiend zijn, vooral wanneer je dit het hele jaar door moet volhouden. Er ontstaat met zoveel campagnes en fondsenwervingen die tegelijkertijd plaatsvinden (en schijnbaar de hele tijd) ook een element van verzadiging en moeheid als het gaat om geven.

Gebruik de bovenstaande ideeën als inspiratie en kom met jouw eigen ideeën!

De meeste van de ideeën voor het inzamelen van geld, die we hierboven hebben gedeeld, zijn fysiek, maar vergeet ook de digitale mogelijkheden niet.

Door het hele jaar tal van ideeën voor inzamelingsacties te plannen en ook uit te voeren, kan jouw doel geld inzamelen vereniging of organisatie worden behaald.

Deze fondsenwervende ideeën vormen slechts het topje van de ijsberg. Praat met je leden, jouw vrijwilligers, je supporters en vraag waaraan ze willen meedoen? Volg dan hun voorbeeld.

Vergeet niet dat zelfs het meest eenvoudige idee voor fondsenwerving voorbereiding nodig heeft. Houd voldoende tijd over om het evenement stressvrij te plannen. Veel plezier met het inzamelen van geld!

Bekijk ons nonprofit blog eens voor meer tips en hulpbronnen voor non-profitorganisaties.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. Whydonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website