Geld inzamelen, hoe doe je dat? Hier de 10 Beste Tips!

Crowdfundingidea NL Geld inzamelen, hoe doe je dat? Hier de 10 Beste Tips!

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Iedereen heeft wel eens van die momenten dat je zou willen dat je een hoop geld had. Je zou dan al je wensen in vervulling kunnen laten gaan. Of anderen kunnen helpen, zonder dat je daardoor zelf niet uit komt aan het einde van de maand. Wel eens gedacht aan crowdfunding om geld voor jezelf in te zamelen of geld inzamelen goed doel? Start een crowdfunding actie, overtuig de crowd van het nut ervan en begin met geld inzamelen voor jouw favoriete goede doel! Hoe dat werkt? Bekijk onze “Geld inzamelen Tips Top 10

1. Een duidelijk verhaal

Zorg ervoor dat je in één keer goed van start gaat. Het is belangrijk dat je voldoende relevante informatie verstrekt over het doel waar de actie voor is. Denk hierbij aan de volgende informatie:

– Stel jezelf voor: wie ben je en waarom voer jij actie voor dit doel?
– Wat is het probleem?
– Wat de is oplossing?
– Wat verwacht je van de donateur? Stel een duidelijke donatie vraag.
– Hoe draagt een donatie bij aan deze oplossing?

Onderbouw je verhaal met betrouwbare bronnen en vertel waarom dit doel voor jou belangrijk is. Dat stelt de potentiële donateurs in staat om zich in jouw positie te verplaatsen. Op die manier zullen ze de actie sneller steunen. width=


2. Voeg afbeeldingen toe

Behalve dat je het verhaal goed moet doen, is relevant beeldmateriaal ook heel erg belangrijk. Foto’s maken jouw verhaal compleet. Ze spreken al snel tot de verbeelding van donateurs. Uit ervaring weten wij dat acties die zijn voorzien van relevant beeldmateriaal makkelijker geld inzamelen dan degenen die dat niet hebben. Een goede foto bepaalt of potentiele donateurs uberhaupt de tekst van jouw inzamelingsactie gaan lezen.

Beperk je niet tot 1 afbeelding, maar probeer meerdere relevante afbeeldingen aan jouw inzamelingsactie toe te voegen. Dit maakt lange stukken tekst een stuk aangenamer om te lezen.

Geld inzamelen - Foto's


3. Maak een video

Tegenwoordig kan iedereen met zijn of haar smartphone wel een filmpje maken. Gebruik een videoboodschap om jouw doel onder de aandacht te brengen, of gewoon om jezelf even voor te stellen. Zo kom je weer een stapje dichterbij de donateurs en wordt jouw verhaal een stuk persoonlijker.

Een filmpje van 30 seconde tot 1,5 minuut is al meer dan voldoende. Het gaat niet om de kwaliteit van de video, maar om het gezicht wat er achter zit. Geldinzamel campagnes met een video worden veel gemakkelijker gedeeld en halen dan ook significant meer geld op!

Geld inzamelen - Video


4. Doe zelf de eerste donatie

Ervaring leert ons dat donateurs zich vaak laten leiden door eerdere donaties. Het bedrag van jouw donatie kan dan een inspiratie zijn voor de komende donateurs. Daarnaast laat het zien dat je zelf ook bereid bent een financiële bijdrage te leveren. Het is uiteraard niet altijd mogelijk om zelf eerst een donatie te doen. Maar mocht dit wel het geval zijn, raden we het zeker aan!

Probeer eventuele gespaarde bedragen of grote gestorte donaties zichtbaar te maken op inzamelingsactie pagina. Zo weten de donateurs zeker dat het bedrag ook daadwerkelijk aanwezig is. Je kunt dit doen door het bedrag zelf te doneren.


5. Benader eerst vrienden familie en kennissen

Voordat je het grote publiek aanspreekt, is het slim om eerst familie, vrienden en goede bekenden om een gift te vragen. De kans dat zij een donatie willen doen is het grootst. Hierdoor zal de donatie teller snel oplopen en ga je goed van start. Mensen die je minder goed of helemaal niet kent, zullen eerder geneigd zijn om jouw inzamelingsactie te steunen. Gebruik niet alleen social media, maar benader mensen ook persoonlijk op verjaardagen, bijeenkomsten, sportverenigingen of scholen. Maak een leuke flyer van jouw actie en vraag of je die ergens mag ophangen.Geld inzamelen - vrienden


6. Geld inzamelen goed doel? Gebruik social media!

Zodra je de actie online hebt gezet, deel dit dan met zoveel mogelijk mensen. Stuur via social media je hele netwerk een bericht en vraag ze vriendelijk of zij jouw berichten ook weer willen delen. Voor het succes van de actie is het belangrijk dat je zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen bereikt.

Geld inzamelen - social media


7. Lanceer je actie op een donatie crowdfunding platform

Om het maximale uit jouw inzamelingsactie te halen kun je deze het beste op een online geldinzamel website zoals Whydonate plaatsen. Zij hebben niet alleen een heel groot platform met heel veel bezoekers per dag, maar er zijn ook nog een aantal andere voordelen waarvan we er enkele noemen:

  • Bijzonder gebruikersvriendelijke manier om jouw inzamelingsactie online te zetten;
  • Kom je er even niet uit, dan staan ze met raad en daad via de klantenservice voor je klaar;
  • Whydonate helpt je jouw fundraiser te verspreiden onder potentiele donateurs
  • Wil je met jouw actie een andere (landelijke) campagne steunen, dan kunnen ze de donaties aan jouw actie rechtstreeks over maken naar die campagne;
  • Whydonate keert altijd uit. Ook als je het benodigde bedrag niet bij elkaar hebt kunnen krijgen

Geld inzamelen - Whydonate


8. Zorg dat je een ‘plan B’ hebt

Mensen die een donatie aan jouw actie doen, willen natuurlijk graag weten wat er uiteindelijk met het gedoneerde geld is gebeurd. Stel je voor dat je een actie hebt gedaan om een schoolplein te renoveren, waarvoor je €5.000 nodig had en dat je dat bedrag niet hebt gehaald. Dat kan. Laten we zeggen dat je toch nog €1.000 hebt ontvangen. Daar zou je dan wel een mooie zandbak voor de kleuters van kunnen betalen.


9. Houd iedereen op de hoogte

Zorg voor updates. Dat is erg belangrijk voor het succes van jouw actie. Stuur iedereen die aanvankelijk door jou is benaderd regelmatig een bericht over de vorderingen etc. van de actie. Zo houd je iedereen betrokken en heb je kans dat je mensen die nog twijfelden over de streep krijgt om een donatie te doen.


10. Breng het resultaat in beeld

Vergeet niet om na afloop van de crowdfunding actie het resultaat in beeld te brengen bij alle donateurs. Die kunnen dan zien dat hun donatie goed terecht is gekomen.

Bekijk deze link voor nog meer Crowdfunding Tips.

geld inzamelen goed doel


Met een challenge trek je donoren over de streep

Je kunt natuurlijk geld inzamelen voor een concreet goed doel, project of actie. Bijvoorbeeld voor een bijstandsmoeder met 3 kleine kinderen die zo graag een bezoekje aan oma in Engeland willen brengen. Donoren zijn vaak van harte bereid om daaraan mee te werken. Het kan natuurlijk ook om praktische zaken gaan, zoals: geld inzamelen voor reis, geld inzamelen voor boeken, geld inzamelen voor school, enzovoort.

Het kan ook zo zijn dat je de Stichting Vluchteling een warm hart toedraagt. Met een geslaagde actie om geld in te zamelen op Whydonate.nl kan je geld inzamelen om zo een mooie bijdrage te leveren. Daar zeg je wat, ‘een geslaagde crowdfunding actie’. Je moet de donoren dan wel een goede reden geven om een donatie te doen. Dat kan je heel goed door middel van een challenge doen!

Voorbeeld van een challenge ten bate van de Stichting Vluchteling:

Plan alleen, of met een aantal vrienden een voettocht van Maastricht naar Groningen. Proviand, kleding en alles wat je verder onderweg nodig kunt hebben, neem je mee in je bepakking. Gedurende het gehele traject koop je niets en ga je nergens naar binnen om te rusten/schuilen.

Dit, om solidair te zijn met de vluchtelingen, die immers ook nergens even een ‘pitstop’ konden maken. Vraag de potentiële donoren voor een sponsorbedrag per afgelegde km.

Nog meer geld inzamel ideeën nodig, bekijk deze top 10 beste geld inzamel ideeën!

Online geld inzamelen Goed Doel

Het meeste betaalverkeer gebeurt tegenwoordig ook allemaal online. Lekker makkelijk en lekker snel. Daarom is het ook niet meer dan logisch dat er steeds vaker wordt gekozen voor online geld inzamelen. Behalve het betaalgemak voor de donoren, is ook het potentiële bereik van jouw crowdfunding actie enorm. Zet daarvoor de social media slim in en plaats linken naar jouw actie op strategische plaatsen. Dan kan het zelfs gebeuren dat jouw actie viral gaat.

Mag je zomaar donaties ontvangen?

Dat mag altijd natuurlijk. Het is wel belangrijk dat je daarbij in de gaten houdt, of je over de ontvangen donaties belasting moet betalen. Je mag bijvoorbeeld persoonlijk een bedrag van €2.147 per jaar per schenker ontvangen, zonder dat je daarvan aangifte hoeft te doen. Voor alle zekerheid kan je met betrekking tot jouw actie even de site van de belastingdienst checken.

mag je zomaar geld inzamelen

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. Whydonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website