WhyDonate logo

Hoe Fondsenwervings Video’s Donaties voor je Fondsenwervings Campagne Kunnen Stimuleren

fondsenwervingsvideo’s donaties

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Het voornaamste doel van crowdfunding is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en een krachtige manier te vinden om een donatie in te zamelen voor je doel. Het vereist voortdurende opbouw van relaties en communicatie om de reden voor je inzamelingsactie over te brengen.

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een video daarentegen brengt waarschijnlijk eerder duizend woorden snel achter elkaar over. Door zijn aard is het een ideaal medium om verhalen te vertellen. Ook het feit dat het audio en foto’s kan bevatten maakt het een nog betere keuze.

In een live video zie je het echte verhaal van een persoon en wat hij meemaakt. Je kunt ook de mensen zelf horen praten over waar ze mee worstelen.

Organisaties en individuele fondsenwervers weten dat ze visuele elementen moeten gebruiken om hun publiek te helpen het doel van hun inzamelingsactie te begrijpen en tot een donatie over te gaan. Dit kan in de vorm van video’s of afbeeldingen. Op tekst gebaseerde content levert echter niet dezelfde mate van betrokkenheid op.

Eén van de populairste strategieën voor crowdfunding in deze tijd van social media is videomarketing. Het is heel belangrijk dat je een fondsenwervende videocampagne lanceert, want mensen zijn constant video’s aan het bekijken.

Klaar om uw fondsenwerving tot leven te brengen? Start uw inzamelingscampagne met WhyDonate.

Fondsenwervingsvideo's


Wat moet er zoal in een fondsenwervingsvideo zitten?

Video’s zijn onderhoudend, ze vallen op en mensen zijn geneigd te stoppen met scrollen zodra ze een video zien. Zelfs als ze maar een paar seconden aandacht schenken, is dat nog steeds voldoende om je boodschap te begrijpen voordat ze een bijdrage leveren. Een fondsenwervings video heeft geluid, beelden en beweging waar mensen zich gemakkelijk in kunnen vinden. Behalve dat ze in het oog springen, hebben video’s ook het voordeel dat ze in korte tijd meer informatie kunnen weergeven.

Afgezien van het feit dat ze de aandacht van mensen kunnen trekken, kunnen video’s hen ook in korte tijd extra informatie geven. Dit is zeer waardevol in de huidige maatschappij, waar mensen voortdurend op zoek zijn naar nieuwe en interessante manieren om content te bekijken.

Ze willen bijvoorbeeld video’s kunnen bekijken terwijl ze aan het klussen zijn of ze willen ondertitels kunnen selecteren om zonder audio van de content te kunnen blijven genieten.

  • Over jou en je goede doel

Als het gaat om video fondsenwerving is het dus verstandig om heel specifiek over je doel te zijn in plaats van te ratelen over alle problemen die je ervaart. Begin met een beleefde inleiding, gevolgd door de reden voor je inzamelingsactie. Het zou geweldig zijn als je iets kunt laten zien in plaats van alleen maar meer over je campagne te vertellen.

  • Campagnevideo’s voor de follow-up

Als je aan vele onbekenden en vrienden om een donatie vraagt, wordt van je verwacht dat je aan hen de voortgang van je campagne doorgeeft. Het zal de donateurs een idee geven of hun bijdragen voor jou een verschil hebben gemaakt of niet. Het stimuleert mensen ook om zich op een eenvoudige manier met meer liefdadigheidsactiviteiten en evenementen bezig te gaan houden. Jij, als ontvanger, moet altijd je dankbaarheid tonen en je donateurs bedanken voor al hun hartelijke bijdragen.

  • Vragen om donaties

Het is belangrijk dat je je video afsluit met het vragen van donaties voor je doel. Want het hele onderwerp gaat over het nut van je campagne. Je mag dit dus in geen geval vergeten en alleen maar over je problematiek praten. Help je publiek de oplossing voor je probleem te begrijpen en hoe hun bijdrage je kan helpen dat te bereiken.

Video-inzamelingsactie


Hoe maak je een video voor fondsenwerving?

Video’s om geld in te zamelen voor non-profitorganisaties zijn een geweldige manier om mensen via YouTube te bereiken en je organisatie of actie onder de aandacht te brengen. Ze kunnen worden gebruikt voor social media marketing en online presentaties. In slechts enkele minuten kun je een verscheidenheid aan content maken, die zal helpen om geld in te zamelen voor je doel. Hier zijn enkele belangrijke aanwijzingen voor het opzetten van een effectieve video voor fondsenwerving.

  • Zorg ervoor dat je script klaar is

Het is essentieel dat je opschrijft wat je gaat vertellen. Laten we realistisch zijn. Niemand van ons is acteur. Je moet dus eerst het script helemaal klaar hebben en je op je gemak voelen voor de camera. Je moet je concentreren op alle punten van de actie, zodat je niets vergeet. Ook kun je hardop voorlezen om een idee te krijgen van hoe je klinkt terwijl je praat.

  • Controleer de apparatuur

Het leukste aan het maken van geweldige video’s voor fondsenwerving is dat je geen professionele apparatuur nodig hebt om potentiële donateurs via bijvoorbeeld YouTube te kunnen bereiken. Via WhyDonate Het leukste aan het maken van geweldige video’s voor fondsenwerving is dat je geen professionele apparatuur nodig hebt om potentiële donateurs te kunnen bereiken. Via WhyDonate kun je je fondsenwervingsvideo gewoon met je mobieltje opnemen en op je fondsenwervingspagina uploaden.

Als je als individu of non-profit een goed doel hebt, dan kunnen je campagnevideo’s voor fondsenwerving een enorme impact hebben en je helpen om er geld mee in te zamelen.

Als je een inzamelingsactie via YouTube of andere kanalen begint, dan is het heel goed mogelijk dat je geen toegang hebt tot hoogwaardige videoapparatuur. Dus, om geld in te zamelen voor je goede doel, is het een goed idee om video’s te creëren met wat je al hebt.

Via WhyDonate heb je mogelijkheden om je fondsenwervingspagina kleurrijk te maken en naar eigen keuze aan te passen.

Goed Doel video's

  • Stel een achtergrond in

Het opzetten van een achtergrond voor je video voor fondsenwerving of een actie is belangrijk en we zullen je hier uitleggen waarom. Iedereen begrijpt dat video’s voor goede doelen over mensen in nood gaan, die om donaties vragen. Maar dat betekent nog niet dat je een korte video maakt over alles wat je leuk vindt. Om draagvlak te krijgen moet je je als een verantwoordelijk persoon gedragen, die geld nodig heeft voor een echt doel. Daarvoor moet je je krachtige verhaal koppelen aan een eenvoudige en nette achtergrond. Een fatsoenlijke fondsenwervingsvideo werkt het beste als je een duidelijke achtergrond hebt om je publiek te laten zien hoe georganiseerd je bent.

Hoe maak je een inzamelingsvideo

  • Kanaliseer je emotionele verbinding

Oprechtheid is het belangrijkste principe. Dit zou je primaire mantra moeten zijn voordat je aan een video voor een goed doel begint. Geld genereren voor een inzamelingsactie is niet altijd even gemakkelijk. Je moet zowel waarheidsgetrouw als aansprekend genoeg zijn om in het oog te springen en te inspireren.

Tijdens het opnemen van je fondsenwervingsvideo moet je dus een duidelijke boodschap aan de wereld overbrengen. Je persoonlijkheid en trots is wat de mensen door je video zullen zien. Zorg er dus voor dat je laat zien wat je precies doormaakt en houd je emoties echt.

Mensen voor de gek houden door ze te bedriegen met overdreven emoties is geen goed idee, en zal op een gegeven moment averechts werken. Wees dus oprecht in het delen en wees jezelf.

  • Vraag om donaties

Nu alles is ingesteld, kun je vol vertrouwen en met trots aan de slag met het opnemen van je fondsenwervingsvideo. Dwaal niet af van het onderwerp. Houd je donatievideo’s kort, eenvoudig en helder. Nadat je klaar bent met het vertellen over je doel, kun je heel beleefd vragen om een bijdrage. Onthoud dat veel mensen naar je gaan luisteren en je vertrouwen om hun bijdrage te leveren. Vraag dus niet om een specifiek bedrag, maar laat je publiek zoveel mogelijk doneren.

Video's over liefdadigheidsdonaties

  • Geef een korte samenvatting

Het is een goed idee om je kijkers een klein idee te geven over hoe je van plan bent om de donaties te gaan gebruiken e wat je kunt gaan organiseren. Als je bijvoorbeeld geld inzamelt voor medische zorg, laat je publiek dan weten wat je gezondheidstoestand is, welke strijd je moet leveren en welke medische behandeling je moet ondergaan.

Praat ook over wat er zal gebeuren als de behandeling klaar is. Beantwoord enkele vragen zoals: is het een langdurige behandeling, zal de behandeling je volledig genezen of alleen maar helpen om een normaal leven te kunnen leiden?

video voor Goed Doel


Enkele extra tips voor goede doelen video’s

Hier zijn wat extra tips en overweeg onze adviezen om je fondsenwervingsvideo tot een succes te maken, want wij van WhyDonate begrijpen wat er achter een fondsenwerving schuilgaat en hoe het voor veel campagnemakers enorm lastig kan zijn.

Succesverhalen van fondsenwerving

  • Deel je succesverhaal

Het is uiterst relevant om de voortgang van je inzamelingsactie of campagnes met je publiek te delen. Aangezien ze hebben bijgedragen aan je voortgang, wordt van je verwacht dat je ze op de hoogte houdt van alle updates over je inzamelingsactie.

Je kunt ervoor kiezen om een artikel te schrijven of liefdadigheidsvideo’s voor een platform te maken. Maar zorg ervoor dat het plaatsen van je succesverhalen en de complete reis van je inzamelingsactie je een betere fondsenwerver maken. Als je donateurs hebben ze het recht om te weten hoe hun donaties zijn gebruikt en of ze deel hebben uitgemaakt van een grotere verandering of niet. Daarom kun je ook een e mailadres aan de campagne toevoegen.

  • Vergeet niet om te bedanken

Misschien heb je al iets gezegd zoals: “Ik ben zo dankbaar voor de hulp en de steun die je me hebt gegeven.” Dankbaarheid kunnen tonen voor andermans vriendelijkheid is iets dat je nooit mag vergeten. Dit is het soort dingen dat mensen via crowdfunding kunnen doen, waarbij mensen samenkomen om elkaar in tijden van nood te helpen.

Zorg ervoor dat je bedankvideo’s voor donateurs hen helpen te begrijpen dat hun inspanning niet tevergeefs was. Blijf niet vragen om meer donaties of promoot je zaak niet ten koste van alles. Bedank ze in plaats daarvan van harte op elk platform.

Er zijn verschillende omstandigheden waarin mensen financiële hulp nodig hebben. Ze staan bijvoorbeeld voor de dood of een levensbedreigende ziekte. Je innerlijke gevoelens kunnen tot uiting komen in de manier waarop je praat, en daarom is het belangrijk te onthouden dat het uiten van dankbaarheid mensen kan helpen om zich dichter tot elkaar te voelen.

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om het succes van je campagne voor fondsenwerving te vieren, is ervoor zorgen dat de mensen die je hebben geholpen het gevoel krijgen dat ze een enorme impact hebben gehad.

Ga vandaag nog aan de slag en benut de kracht van video voor uw fondsenwervende inspanningen. Creëer nu uw campagne op WhyDonate.

Bedankt video om geld in te zamelen


Fondsenwervings Video’s FAQ

Wat is een fondsenwervingsvideo?

Een fondsenwervings video is een meeslepende visuele presentatie die is gemaakt om financiële steun voor een goed doel of project te werven. Het communiceert effectief de missie, impact en urgentie van de fondsenwervingscampagne, met als doel kijkers emotioneel te betrekken en hen te inspireren om bij te dragen. Deze video’s maken vaak gebruik van verhalen, getuigenissen en beelden om de betekenis van het goede doel over te brengen en donaties aan te moedigen.

Waarom staat er in sommige YouTube-video’s fondsenwervings ?

YouTube-video’s met het label ‘inzamelingsactie’ geven aan dat de maker van de inhoud via het platform een inzamelingscampagne heeft gestart. Hierdoor kunnen kijkers rechtstreeks vanaf de videopagina een financiële bijdrage leveren om een goed doel of project te steunen. Het is een manier voor makers om hun publiek te betrekken bij filantropie en steun te verzamelen voor specifieke initiatieven.

Hoe maak je een fondsenwervingsvideo?

Om een fondsenwervingsvideo te maken, begin je door duidelijk je doel en de impact ervan te benoemen. Deel een aangrijpend persoonlijk verhaal of getuigenis om emoties op te roepen. Houd het beknopt, boeiend en voeg een krachtige oproep tot actie toe, waarin kijkers worden aangemoedigd om je doel te ondersteunen.

Hoe zorg je ervoor dat een fondsenwerving viraal gaat?

Om ervoor te zorgen dat een fondsenwerving viraal gaat, maak gebruik van sociale-mediaplatforms voor een brede zichtbaarheid. Creëer een overtuigend en deelbaar verhaal dat resoneert met je doelgroep. Moedig supporters aan om te delen, betrokken te raken en relevante hashtags te gebruiken om je doel te versterken binnen online gemeenschappen.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter