De Beste Fondsenwervings Strategieën voor Non-Profitorganisaties om aan de Top te Blijven

De beste fondsenwervings strategieën voor non-profitorganisaties

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat is bij fondsenwerving voor non-profitorganisaties niet anders. Het organiseren van fondsenwerving strategieën is op zichzelf al een enorme verantwoordelijkheid en het onderhouden van de workflow is echter nog belangrijker. Als het gaat om een activiteitenprogramma is het in gedachten houden van de financiële doelen één van de meest algemene en noodzakelijke acties. En met acties bedoelen we dan het voorbereiden van een handvol fondsenwervende strategieën om je missie te bereiken.

Je fondsenwervingsstrategie voor non-profitorganisaties kan voor je vereisten en je handboek sponsoring een enorme impact hebben. Dus laten we in dit artikel eens meer te weten te komen over de fondsenwervingsstrategie voor een non profit organisatie en de beste manier waarop dit aangepakt kan worden.

strategieën voor fondsenwerving


Wat is een fondsenwervingsstrategie?

Een fondsenwervingsstrategie voor een non profit organisatie is een plan waarmee je geld voor je doel inzamelt. De strategieprocessen voor fondsenwerving zijn ontworpen om jou, je supporters en het publiek te begeleiden en te motiveren. Je fondsenwervingsstrategie is een hele reeks stappen, die je zullen helpen om de doelen van je organisatie te bereiken. Het kan worden gebruikt om voor de toekomst plannen te maken of om beproefde methoden voor goede doelen te implementeren.

Hoe maak je een fondsenwervingsstrategie voor een non-profitorganisatie?

Bij crowdfunding gaat het bij de fondsenwervingsstrategie niet alleen om het maken van passende plannen om geld voor je doel in te zamelen, maar ook om je bestaande gebruikersbestand op de lange termijn in stand te houden. Het moet zich concentreren op het opbouwen en het onderhouden van de relaties tussen de fondsenwerver en de donateurs.


Fondsenwervingsstrategieën voor non-profitorganisaties en communities

Non-profitorganisaties en communities zijn altijd op zoek naar een financieringsbron, die voor hun workflow de moeite waard is. Daarom zal een sterke fondsenwervingsstrategie non-profitorganisaties machtigen en ook helpen groeien. Het eerste deel moet altijd gaan over het prioriteren van de primaire doelen voor non-profitorganisaties. Dan wordt, afhankelijk van de vereisten, het maken van geschikte fondsenwervingsstrategieën voor non-profitorganisaties gemakkelijk en duidelijk. Het is tijdens het strategiseren essentieel om de juiste vragen te stellen en het hangt allemaal af van hoe ver je de processen kunt uitvoeren voordat je online geld gaat inzamelen.

 • Trek de aandacht

Hoezeer de fondsenwervingsstrategie ook cruciaal is voor een non-profitorganisatie, de aandacht van mensen trekken die willen steunen, is net zo noodzakelijk als je strategie. Geen enkel werk zal floreren als niemand opmerkt wie je bent en wat voor geweldigs je effectief te bieden hebt.

Sociale netwerken of sociale media platforms zijn geweldige plaatsen om potentiële donateurs voor non-profitorganisaties te vinden. Er zijn veel manieren om aan de slag te gaan en elke site heeft zijn eigen unieke mogelijkheden. Een daarvan is om te proberen om de demografie van je potentiële donateurs op het profiel van hetzelfde sociale netwerk af te stemmen.

 • Presenteer jezelf effectief

Nadat je een uitstekend publiek hebt gevonden om je te ondersteunen, moet je je inzamelingsactie of je doel zo waardig mogelijk aan je publiek te presenteren. Wat je presenteert, moet eenvoudig, beknopt en energiek zijn. Het is misschien een missie voor jou, maar niet voor je donateurs of de gemeenschap, dus onthoud dat je je fondsenwervingsplannen voor non-profitorganisaties niet saai maar aantrekkelijk moet maken.

strategieën voor fondsenwerving

 • Mobiliseer op een geweldige manier

Het heeft altijd een positief effect om waarde toe te voegen. Je publiek zal zich tot je zaak aangetrokken voelen, als de zaak een persoonlijk tintje heeft. Daarom kan het mobiliseren van je donateurs je helpen om een duidelijke publieke opinie over de inzamelingsactie te krijgen. Daarnaast krijg je ook een beter inzicht in het gedrag van de donateur voor toekomstige activiteiten.

 • Digitaliseer zoveel mogelijk en gebruik de sociale media

Mobiele telefoons en tablets zijn geweldige apparaten, die tot zoveel andere dingen in staat zijn dan telefoongesprekken, games en selfies. Tegenwoordig concentreren mensen zich op hun mobiele gadgets in plaats van face-to-face gesprekken. Niet dat we dat soort samenleving aanmoedigen, maar we maken er wel graag gebruik van.

Daarom kun je mobiele apps en sociale media in je fondsenwervingsstrategie opnemen om je fondsenwervingsproces voor non-profitorganisaties wat moderner te maken. Je kunt ook betaalbare software voor donateurbeheer aanschaffen om met je donateurs in contact te blijven. De relaties met de donateurs kunnen ook via e mailcampagnes worden onderhouden en tot een breder publiek worden uitgebreid.

crowdfunding-strategie


Strategie voor bedrijfsfondsenwerving

Met behulp van veel slimme technologieën verhogen bedrijven in de 21e eeuw hun inkomsten en prestaties. Soms hebben bedrijven fondsen nodig om hun maatschappelijk verantwoord ondernemen te verbeteren. Soms zamelen ze gewoon geld in voor een specifiek filantropisch doel en steunen ze ook nog andere goede doelen.

Dit is de reden waarom bedrijven altijd een goed gestructureerde strategie voor de fondsenwervingscampagnes en voor de crowdfundingdoeleinden moeten hebben.

 • Beloon je donateurs

Het onderhouden van een hechte relatie met je bestaande donateurs zou het belangrijkste motto voor alle zakelijke fondsenwervingsstrategieën moeten zijn. Bovendien is een speciale beloning voor terugkerende donateurs ook voor elke vorm van een succesvolle fondsenwervingsstrategie van vitaal belang. Bedrijven moeten hun donateurs uitgebreid bedanken en zich concentreren op het hebben van een veelzijdige software voor donatiebeheer.

 • Richt je op je doelen

Bedrijven hebben personeelsorganisaties om zich op veel serieuze doelen door middel van crowdfunding te richten. Aan de andere kant moeten ze zich ook op effectieve fondsenwervingsstrategieën richten om specifieke problemen te bestrijden.

Als onderdeel van een goede fondsenwervingsstrategie kunnen bedrijven in hun fondsenwervingscampagnes hun verhaal vertellen over mensenrechten, de milieucrisis, de gezondheidszorg of diergezondheid. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven een grotere database met donateurs opbouwen omdat dergelijke inzamelingsacties mensen van over de hele wereld ten goede komen.

crowdfunding-strategie

 • Bied ook wat extra’s aan

Om potentiële donateurs aan te trekken, moet de marketingstrategie van bedrijven sterk zijn en hun interesse wekken. Het plaatsen van goede advertenties kan de fondsenwervers helpen. Naast het bedanken van hun donateurs, kunnen bedrijven ook een paar aanbiedingen toevoegen om hun dankbaarheid te tonen. Het kan gaan om kortingsbonnen of speciaal gemaakte cadeaubonnen met handgeschreven notities.

 • Zakelijk partnerschap

Zoek als een effectieve fondsenwervingsstrategie organisaties, die voor hetzelfde doel een handje willen helpen en sluit je aan bij zakelijke fondsenwerving. Er bestaat een kans dat andere organisaties of het personeel van andere bedrijven het verschil willen maken door via samenwerkingsverbanden aan de inzamelingsactie bij te dragen.

Op dezelfde manier kun je er ook achter komen of andere bedrijven donaties geven en je bij hen aansluiten. Door dergelijke samenwerkingen met andere bedrijven aan te gaan, kan de professionele relatie worden versterkt en kan er sneller aan de vereisten van de inzamelingsactie worden voldaan .

 • Innovatieve technologie kan de betrokkenheid kan stimuleren

Door slimme technologieën toe te voegen, kun je je fondsenwervingsstrategieën echt optimaliseren. Nu iedereen toegang heeft tot slimme gadgets, steken mensen echt hun tijd in online activiteiten. Het toevoegen van zaken zoals het verbeteren van websites of het toevoegen van online donatieformulieren en het rebranden van de fondsenwervingsmethoden kan ook voor een beter resultaat zorgen.


Fondsenwervingsstrategie voor evenementen

Door regelmatig evenementen te organiseren, kun je het inzamelen van geld verbeteren en nieuwe donanteurs aantrekken. Deze evenementen zullen ook mensen aanmoedigen om te doneren en hun lokale gemeenschap te steunen.

Hoewel deze evenementen doorgaans gericht zijn op het vergroten van de fondsenwerving van je organisatie, kunnen ze ook worden gebruikt om potentiële donateurs om te zetten in nieuwe supporters. Een voorbeeld hiervan is door een evenement te creëren dat aantrekkelijk genoeg is om potentiële bezoekers aan te trekken.

 • Beter evenementenbeheer

Het organiseren van evenementen kan tijdrovend en vermoeiend zijn, maar uiteindelijk leveren ze toch goede resultaten op. Dus om het wat rustiger aan te kunnen doen, plan je geldinzamelingsevenement ver van tevoren , waarbij je grondig te werk gaat. Zorg ervoor dat je de werklast verdeelt en maak een checklist voordat je gaat afronden.

 • Laat van je horen en socialiseer

Het is zo belangrijk om te vertellen over je inzamelingsactie voor je doel. Men moet transparant zijn over de reden van de inzamelingsactie en hoe dit een aantal levens kan beïnvloeden. Eerlijk zijn maakt dingen gemakkelijker en zorgt voor een hechte relatie tussen de fondsenwerver en de donateurs.

Door te socialiseren kun je leren wat de donateurs in ruil voor hun bijdrage verwachten. Het stelt je ook in staat om je publiek te laten geloven in de kracht van je inzamelingsactie en om vertrouwen in je inzamelingsactie te krijgen.

 • Maak het ook leuk

Uiteindelijk is de gouden regel om het niet alleen voor het geld te doen, maar ervoor zorgt dat je donateurs de waarde van hun bijdrage aan jou begrijpen. Probeer het kleurrijk, vol entertainment en boeiend genoeg voor het publiek te maken om het ultieme doel van de fondsenwervingsstrategie te bereiken. Je kunt hiervoor ook je donatiepagina voor online fondsenwerving aanpassen. Wees innovatief en ga allerlei uitdagingen aan.

Bespaar geld terwijl je donaties verzamelt voor je campagne. Talentenshows, karaoke-avonden, comedy-avonden, arcadespellen of puzzels worden ook als favoriete voorbeelden van fondsenwervingsstrategieën beschouwd.


Ga aan de slag met WhyDonate – je beste keuze

Als we kijken naar alle geschikte fondsenwervingsstrategieën is WhyDonate een van de beste beschikbare crowdfundingplatforms, die perfect bij alle noodzakelijke onderdelen past. WhyDonate is een trendy fondsenwervingsplatform dat zowel organisaties als individuen helpt om geld voor hun gekozen doel in te zamelen.

Met WhyDonate ervaar je een soepele crowdfundingervaring met 0% platformkosten en het biedt een verscheidenheid aan goede doelen waaraan je kunt doneren.

Het samenstellen van fondsenwervingsstrategieën is een goed begin omdat het je zal helpen de middelen van je organisatie optimaal te benutten. Het zal je ook helpen gebieden te identificeren waarvoor je nieuwe strategieën kunt ontwikkelen.

Fondsenwervingsstrategieën moeten regelmatig worden herzien en bijgewerkt worden. Het vaststellen van doelen en de doelstellingen kan helpen om de voortgang bij te houden. Neem voordat je een strategie opstelt de tijd om je huidige inspanningen volledig te onderzoeken. Een gedetailleerd plan helpt je bij het ontwikkelen van een fondsenwervingsstrategie, die een grotere kans van slagen heeft.

 

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. Whydonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website