WhyDonate logo

10 Boeiende Fondsenwervings Ideeën voor Scouts, die een Succesvolle Campagne Mogelijk Maken

Fondsenwervings Ideeën voor Scouts

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Scouting in Nederland voor jongens en meisjes

Volgens Wikipedia bestaat de Europese regio voor scouting uit 40 nationale scoutorganisaties, die deel uitmaken van de Wereldorganisatie van de Scout-beweging. Het sluit de voormalige Sovjet-Unie en Turkije uit, evenals Cyprus, dat wel lid is van de Europese Unie maar geen deel uitmaakt van Europa. Israël daarentegen is wel lid van De Groep van West-Europese en Andere Staten, ondanks het feit dat het door de Arabische boycot van deze groep is uitgesloten.

Bent U Op Zoek Naar Frisse En Opwindende Ideeën Voor Fondsenwerving? Laten We Brainstormen En Een Inzamelingsactie Starten!


Waarom heb je Fondsenwervings Ideeën voor Scouts Nodig?

De jongensscouts zijn gestart met het uitbreiden van hun stimuleringsprogramma’s, die zowel venturing als STEM (acroniem van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) omvatten. Voor jongere kinderen stelt de eerste hen in staat om verschillende activiteiten te verkennen, zoals kajakken, schieten en abseilen. Voor oudere kinderen stelt de laatste hen in staat om uitstapjes te kunnen maken, die gericht zijn op essentiële onderwerpen.

Met deze programma’s kunnen de scouts verschillende activiteiten verkennen, die niet onder het reguliere budget vallen. Bovendien hebben ze inzamelingsacties nodig om het benodigde geld voor hun excursies te kunnen ophalen. Hierdoor krijgen ze ook het gevoel dat ze bijdragen aan de gemeenschap. Naast de kampeeruitrusting helpen de inzamelingsacties de scouts ook om uniformen en andere basisbenodigdheden te kopen.

De fondsenwervings regels voor de scouts verbieden leden om geld te werven. Ze staan ook de verkoop van loten, gokken of andere soortgelijke fondsenwervende activiteiten niet toe. Dit betekent dat scouts fondsenwervende ideeën nodig hebben om geld in te zamelen voor hun activiteiten en crowdfunding is dan één van de beste manieren voor fondsenwerving.

scouts fondsenwervende ideeën


Crowdfunding ten behoeve van fondsenwerving voor scouts

Gezien de vele regels voor scouts, is crowdfunding één van de veiligste opties en een geweldig idee om voor te kiezen als het gaat om fondsenwerving. Het gebruik van fondsenwervingsplatforms zoals WhyDonate om geld in te zamelen, kan voor scouts de kans vergroten om bij de wereldwijde bevolking, maatschappelijke organisaties en non profitorganisaties om vele fondsen voor hun nobele doelen in te zamelen.

Het beste van crowdfunding is dat het niet uitmaakt of je kiest voor het organiseren van evenementen of een verkoop, je kunt het nog steeds online promoten en in contact komen met mensen door je geldinzamelingscampagne voor de scouts te delen. Crowdfunding is ook ideaal als het gaat om het uitvoeren van fondsenwervende ideeën voor meisjesscouts.


Top 10 ideeën voor fondsenwerving voor scouts

1. Speurtocht

Een speurtocht is een leuke manier om kritische denkvaardigheden te ontwikkelen en wat extra geld in te zamelen. Dergelijke geldinzamelingsacties voor scouting kunnen ook helpen om speciale herinneringen bij zowel de deelnemers als de organisatoren op te bouwen. Er zijn verschillende soorten speurtochten, die uitgevoerd kunnen worden en het kunnen hele gezellige activiteiten voor het goede doel zijn.

Dit soort speurtochten zijn zeer gemakkelijk aan te passen en ze kunnen op verschillende locaties worden gehouden zoals thuis, in een nabijgelegen park of zelfs daarbuiten. Ze zijn ook heel betaalbaar en kunnen zowel door volwassenen als door jongeren worden uitgevoerd, waardoor ze één van de beste ideeën voor fondsenwerving voor scouts aller tijden zijn.

2. Inzamelactie via een marathon

Marathons zijn altijd een populaire en gezonde keuze geweest als het gaat om geldinzameling met een hoge opbrengst. Het organiseren van een haalbare marathon als één van de ideeën voor fondsenwerving voor scoutinggroepen kan geweldig zijn. Behalve dat ze je aanmoedigen, kunnen de supporters je ook helpen om tijdens de marathon gemotiveerd te blijven. Dit zal je een enorme boost geven als je je voorbereid om de uitdagingen van het parcours aan te gaan en tegelijkertijd geld in te zamelen ten behoeve van de scouting.

3. Milieuvriendelijke verkoop

Respect voor de natuurlijke omgeving is één van de belangrijkste ethische waarden voor een scoutinggroep. Dus om gerecyclede en herbruikbare producten te promoten, kunnen jongeren een milieuvriendelijke productenverkoop organiseren als een geldinzamelingsactie voor scoutinggroepen. Zorg ervoor dat je ze voor een kleine vergoeding verkoopt en geef alle donateurs elk een scoutsinsigne omdat ze aan het doel bijdragen.

Fondsenwervings ideeën voor scouts

4. Geldinzameling met zelfgebakken koekjes

Bakken is altijd een leuke en bevredigende activiteit en dat gebruiken als één van de fondsenwervende ideeën voor scouts kan echt te gek zijn. Je kunt zowel kiezen voor het organiseren van een bakcursus waarin je leert hoe je moet bakken, als voor het online verkopen van de producten om geld in te zamelen voor de scouts.

Vergeet niet om live op sociale media te zijn voor extra aandacht en nieuwe tips om je gebakken producten aan te passen.

5. Geldinzameling door vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is een vorm van dienstverlening, die verschillende vormen van het doen van onbetaald werk kan inhouden. Omdat er zoveel manieren zijn waarop je in je omgeving kunt helpen, kan het een breed begrip zijn. Je kunt daklozenopvangcentra of dierenasiels wat hulp bieden en mensen om donaties vragen. Op deze manier kun je niet alleen geld inzamelen voor je scouting inzamelingsactie, maar ook de organisaties voor kwetsbare mensen en dieren enigszins helpen.

De leden van de jongensscouts kunnen ook een goed doel helpen door hun tijd te doneren aan verschillende taken zoals schoonmaken, werken in de tuin en kleine reparaties.  Het goede doel krijgt dan het voordeel van het werk dat ze voltooien. De scoutinggroep ontvangt dan ook bijdragen van zijn donateurs. Scouts kunnen ook de hulp van plaatselijke bedrijven inroepen om een school- of gemeenschapsevenement te organiseren voor grotere campagnes.

Voordat je aan een vrijwilligersproject begint, moet je ervoor zorgen dat je goed begrijpt wat je gaat doen. We hebben een lijst met ideeën samengesteld die je op weg helpen en je fondsenwerving kunnen stimuleren.

inzamelingsactie voor scouts

6. Kampavond

Sommige mensen denken dat het organiseren van een kamp iets is dat je overdag moet doen omdat er ’s avonds zoveel andere dingen te doen zijn. Er zijn echter genoeg activiteiten die leuk zijn voor elke leeftijd, zoals ’s avonds naar het vuurwerk kijken of tijdens een warme zomernacht buiten slapen.

Er zijn zoveel activiteiten die je ’s avonds kunt doen dat het gemakkelijk is om een leuke avond in de buitenlucht te plannen. Je kunt een kampavond plannen met onderhoudende activiteiten en mensen vragen om mee te doen door slechts een klein bedrag te doneren voor het initiatief van je groep of voor Jantje Beton.

Er kan gezongen en gedanst worden met heerlijke versnaperingen voor de jeugd om de avond nog gezelliger te maken, want iedereen, ook de sponsoren, zullen ervan genieten.

Fondsenwervings ideeën voor scouts

7. Boekenmarkt

Een boekenverkoop is een geweldige manier om oude boeken te recyclen en een goed idee donaties in te zamelen voor de scouts. Bijna iedereen heeft wel boeken in huis. Soms zijn er zelfs ongebruikte of vergeten boeken. Je kunt de mensen vragen wat tijdschriften of boeken bij te dragen en een boekenverkoop houden om donaties in te zamelen voor de scouting. Boeken zijn er voor iedereen, waardoor het een ideale fondsenwervende activiteit is voor elke leeftijdsgroep.

Deze activiteit kan mensen of organisaties aanmoedigen om meer te doneren als ze de boeken interessant of uniek vinden. Je kunt ook verschillende kunstbenodigdheden verkopen zoals bijvoorbeeld tekenpapier of fotoboeken.

8. Verkleedpartij

Scoutinggroepen vinden het altijd heerlijk om te zingen en te dansen. Er zijn jongeren die zoveel verborgen talenten hebben. Door een verkleedpartij te organiseren, kunnen scoutinggroepen een platform creëren waar ze hun talenten kunnen laten zien en tegelijkertijd ook op een geweldige manier geld kunnen inzamelen voor de scouting of voor de bouw van een clubhuis.

Dit kan een uitstekende gelegenheid zijn voor de media om het evenement te verslaan, wat zeer lucratief kan zijn voor de fondsenwerving voor de scouting of voor de bouw van een clubhuis. Mensen kunnen gewoon een klein bedrag doneren en het evenement bijwonen.

9. Fondsenwerving via een spelprogramma

Je kunt als één van de fondsenwervende ideeën voor scouts of voor de bouw van een clubhuis verschillende spelletjes organiseren zoals bingo, darten en bowlen voor een leuke en ontspannende dag. Je kunt in de buurt ook een donatiebox neerzetten. Leg het doel van het evenement uit en vraag potentiële donateurs om financiele steun voor het clubhuis te geven. Je kunt ook een klein bedrag vragen voor deelname aan elk spel.

10. Fondsenwerving via de verkoop van T-shirts

Het maken van zelf ontworpen t-shirts is een leuke en effectieve manier om geld in te zamelen voor de scouting. Je kunt deze shirts gemakkelijk aanpassen door ze te laten bedrukken met de gewenste kleuren en je boodschap toe te voegen. Je kunt klanten ook laten ondersteunen via je online fondsenwervingspagina door de reden van je doel uit te leggen. Zo bedank je de mensen die je ondersteunen en verspreid je de boodschap over je doel aan de samenleving.

Fondsenwervings ideeën voor scouts


Rol van Scouting Groepen bij Fondsenwerving

Scoutinggroepen betrekken jongeren bij fondsenwerving door het organiseren van sportactiviteiten die creativiteit en teamwork bevorderen en tegelijkertijd geld inzamelen. Marathons, toernooien, online fondsenwervingscampagnes of fun runs stellen deze scouts in staat om hun sportieve vaardigheden en creativiteit te tonen terwijl ze geld inzamelen.


fondsenwerving voor scouts FAQ

Wat is scouten?

Scouting is een wereldwijde jeugdbeweging die zich richt op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsvaardigheden en betrokkenheid bij de gemeenschap. Door middel van buitenactiviteiten, teamwerk en avontuur wil Scouting jonge individuen in staat stellen verantwoordelijke burgers te worden en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Het moedigt waarden aan zoals zelfredzaamheid, dienstbaarheid en een sterk gemeenschapsgevoel.

Is scouting goed voor kinderen?

Ja, scouting is zeer nuttig voor kinderen. Het bevordert teamwerk, bouwt karakter op en bevordert buitenactiviteiten, waardoor essentiële levensvaardigheden worden gevoed. Door activiteiten zoals kamperen en dienstverlening aan de gemeenschap wekt scouting een gevoel van verantwoordelijkheid en medeleven. Het ondersteunen van scouting programma’s via platforms als WhyDonate zorgt voor blijvende mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Welke groepen zijn er binnen Scouting?

 Bij Scouting zijn er verschillende groepen die zich richten op verschillende leeftijdscategorieën en interesses. Deze omvatten Bevers, Welpen, Scouts, Venturers en Rovers. Elke groep biedt unieke ervaringen en uitdagingen, afgestemd op de ontwikkelingsfase van haar leden. Als je deze groepen wilt steunen, overweeg dan om fondsenwervingsopties te verkennen op platforms zoals Whydonate om bij te dragen aan hun verrijkende activiteiten.

Hoeveel soorten scouting zijn er?

Er zijn verschillende soorten scouting, waaronder traditionele scouting, avontuurlijke scouting en gespecialiseerde scouting programma’s. Traditionele scouting richt zich op buitenvaardigheden en karakterontwikkeling, terwijl avontuurlijke scouting de nadruk legt op avontuurlijke activiteiten. Gespecialiseerde scouting programma’s richten zich op specifieke interesses, zoals zeeverkenning of luchtverkenning, en bieden de deelnemers een breed scala aan ervaringen.

 

 


Conclusie

Voordat je begint met het plannen van een geldinzameling voor scouts, moet je ervoor zorgen dat het past bij de behoeften van je scoutinggroep en dat het je leden bij verschillende aspecten van het proces betrekt. Dit is de perfecte gelegenheid voor de leden van je organisatie om hun weg door de rangen te verdienen. De begeleiders van een scoutinggroep worden goed opgeleid om jongeren voor te bereiden op het belang van discipline en de gemeenschap. Geld inzamelen voor de minderbedeelden in de maatschappij is één van de meest vriendelijke en nobele dingen die men kan doen. Maar het gaat niet alleen om lokale scholen of een ontmoeting met de gemeente, maar om de hele gemeenschap die ons omringt.

Als toonaangevend crowdfunding platform is WhyDonate altijd beschikbaar met alle nodige begeleiding. Dus ga aan de slag door de bovengenoemde ideeën voor fondsenwerving voor scouts en voor de samenleving te verwezenlijken en heb een succesvolle ervaring met fondsenwerving.

Geef Scouts De Kracht Om Groot Te Dromen – Start Met Fondsenwerving Met De Op Scouting Gerichte Ideeën Van WhyDonate.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter