WhyDonate logo

Hoe Schrijf je een Bedankbrief voor een Donatie? Tips en Voorbeelden

donatie bedankbrief voorbeeld

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Denk eens aan die keer dat je iemand vertelde hoe dankbaar je was voor hun hulp of steun. Of je er nu om had gevraagd of niet, een helpende hand krijgen is een hele bijzondere ervaring. Nogmaals, het tonen van enige dankbaarheid voor datzelfde gebaar is iets dat je nooit zou mogen vergeten

Crowdfunding is zo’n plek waar mensen elkaar in moeilijke tijden helpen. Er zijn situaties waarin mensen acuut geld nodig hebben voor acute noodsituatie of voor het opstarten van hun bedrijf. Maar met de fondsenwervings platforms kan iedereen echter geld inzamelen voor het door hen gekozen doel. En wij zijn er voor jou om je te begeleiden bij het verwoorden van je dankbaarheid door middel van een korte bedankbrief voorbeeld voor de donaties, die je hebt ontvangen.

Nieuwe donateurs krijgen is erg belangrijk, maar het is ook erg belangrijk om bestaande donateurs te behouden. Een van de meest effectieve manieren om bestaande donateurs te behouden, is door een bedankbrief te schrijven. Met fondsenwervings platforms kan iedereen geld inzamelen voor het door hem gekozen doel.

En hier zijn we om u te begeleiden bij het specificeren van uw dankbaarheid op een stuk papier door middel van een bedankbrief voor donaties die u heeft ontvangen. We hebben ook een voorbeeld bedankbrief hieronder.

Klaar om je waardering voor donateurs als nooit tevoren te tonen? Leer hoe je de perfecte bedankbrief schrijft met voorbeelden en begin vandaag nog je fondsenwervingsreis op ons platform!

thank you letter for donation


Waarom je een Bedankbriefje moet Schrijven

Er zijn twee belangrijkste redenen waarom je voor de donaties, die je hebt ontvangen, een bedankbriefje zou moeten schrijven.

  • Ten eerste mag je nooit vergeten dat je donateurs jouw redders in nood zijn want je donateurs hebben je tijdens een moeilijke periode geholpen.
  • Ten tweede hebben je donateurs nooit iets in ruil voor hun bijdrage gevraagd. Dat laat zien hoe oprecht ze in jouw doel zijn geïnteresseerd en tijd hebben besteed aan het begrijpen van de levensvatbaarheid van jouw project.

Tips voor het Schrijven van een Bedankbriefje voor een Donatie

Er zijn veel manieren om dankjewel te zeggen. Maar als het gaat om het schrijven van een bedankbriefje, vooral aan iemand die je nog nooit hebt ontmoet maar er wel was toen je in nood zat, zijn er enkele belangrijke punten die je in gedachten moet houden.

1. Bedank alle Donateurs Persoonlijk

Wanneer je je concentreert op het schrijven van een bedankbriefje, zorg er dan voor dat je hen laat weten hoe hun bijdrage een verschil heeft gemaakt voor jouw actie. Het helpt hen te begrijpen dat hun inspanning naar aanleiding van de donatiebrief niet tevergeefs was. Blijf niet om meer donaties vragen of je doel tegen elke prijs te promoten. In plaats daarvan bedank je hen van harte.

2. Voeg een Persoonlijk Tintje Toe

De manier waarop je het bedankbriefje schrijft, kan jouw innerlijke gevoelens weerspiegelen. De voordelen van het uiten van dankbaarheid zijn voor de donateur dat hij/zij de betrokkenheid van anderen kan voelen. De manier waarop jij je dankbaarheid kunt tonen, is jouw unieke manier. Zorg ervoor dat je de kleine mijlpalen van je inzamelingsactie kenbaar maakt en laat hen weten dat hun bijdrage essentieel is voor het voortbestaan van je doel.

Thank you notes for donations

3. Houd het Simpel

Schrijf een bedankbriefje aan de donateur dat eenvoudig en makkelijk te begrijpen is over wat jij probeert over te brengen. Als je via een online platform geld inzamelt voor je goede doel, kunnen je donateurs uit alle windstreken komen. Dus ingewikkelde bedankbrieven schrijven aan je donateurs is geen goed idee. Wat heeft het voor zin om naar iemand te schrijven als ze je bericht niet goed kunnen begrijpen?

4. Speciale opmerkingen voor Terugkerende Donateurs

Als je donateurs ziet, die al vaker gedoneerd hebben, zijn zij jouw speciale terugkerende donateurs. Zij moeten op een andere manier bedankt worden. Schrijf een apart briefje voor je terugkerende donateurs of je kunt wat extra regels van dankbaarheid aan het bedankbriefje toevoegen.

5. Maak een Sjabloon als je Kunt

Het is helemaal niet erg als je geen handgeschreven brieven kunt sturen. We hebben tegenwoordig allemaal toegang tot de virtuele media zodat je je brief ook online kunt schrijven. Voor online brieven kun je, om het een persoonlijk tintje te geven, je eigen aangepaste sjabloon maken voor het overbrengen van je bedankje voor de donatie. Het is een geweldige optie om je creativiteit en toewijding te laten zien en je dankbaarheid door middel van een kleurrijk sjabloon aan je redders in nood te tonen. Hierdoor zullen je donateurs zich gewaardeerd voelen en worden aangemoedigd om meer liefdadigheidsactiviteiten te ondernemen.

6. Speciale brieven voor sponsoring

Als u het verschil tussen donaties en sponsoring wilt begrijpen, vindt u hier ons speciale artikel hierover. Maar laten we bespreken hoe sponsoring een groot voordeel kan zijn voor uw campagne en hoe u hen moet bedanken voor hun voortdurende steun.

Bij sponsoring draait het allemaal om een grote hoeveelheid genereuze donaties. Dus de fondsenwerver moet hartelijke groeten doen via hun fondsenwervingsbrieven op basis van de bijdrage van de donor.

7. Vermelding van belastingontvangsten

Houd de donatiebewijzen gescheiden: de e-mail (of bijlage) met het belastingontvangstbewijs is een verklaring die de donatiegegevens verifieert en sommige non-profitorganisaties of liefdadigheidsinstellingen sturen deze samen met de bedankbrief. Helaas kan dit een beetje stijf en formeel overkomen, dus houd de belastinggegevens gescheiden van uw bedankbrieven.

Bedankbrief Donatie Voorbeeld

Het is een goed idee om uw doneren indien mogelijk bij hun naam aan te spreken om hen te erkennen voor hun fondsenwervingsinspanningen met een korte bedankbrief voorbeeld. U kunt ook overwegen om een handgeschreven briefje naar uw donor te sturen voor hun gulle gift als u dat wilt. Als uw donor anoniem is, kunt u hem gewoon formeel aanspreken als meneer/mevrouw, terwijl uw persoonlijke band intact blijft.

Mensen bedanken laat zien dat je ze of hun vrijgevigheid niet als vanzelfsprekend beschouwt. Bedankbrief donatie jabloon Later in dit artikel geven we u enkele specifieke voorbeelden van waarderingsbrieven voor uw gulle donateurs.

Zorg ervoor dat u uw emotie via de brief laat zien en wees eerlijk tegen uw bijdragers. Hier is een voorbeeld van een perfecte bedankbrief voor donaties om u te begeleiden –

Beste [Donateur],

We zijn dankbaar voor je genereuze bijdrage aan onze [cause]. We hebben gestreefd naar [cause] en we hebben mede dankzij jouw inspanningen [the goal of your fundraiser] bereikt. Wij [name of organization] kunnen je niet genoeg bedanken voor jouw bijdrage en wij willen er zeker van zijn dat je weet hoe belangrijk jouw donatie voor ons is. 

[Schrijf hier meer over de inzamelingsactie en hoe je donateur daar een positieve beïnvloed op heeft]

Jouw steun is voor ons van onschatbare waarde; nogmaals hartelijk bedankt! Als je vragen over onze inzamelingsactie hebt, neem dan even contact met [contact] op!

Vriendelijke groet,

[Handtekening]

[Naam en functie]

Sjabloon Bedankbrief voor een Donatie voor een Bedrijf

 

Beste [Donateur],

We zijn je erg dankbaar voor je gulle bijdrage aan ons [doel]. Dankzij jullie gezamenlijke inspanningen hebben we hard gewerkt voor [doel] en hebben we [het inzamelingsdoel] bereikt. Wij [naam organisatie] kunnen je niet genoeg bedanken voor je kleine gebaar en willen je echt weet wat een groot verschil je voor ons [doel/leven] hebt gemaakt.

[Schrijf meer over het doel en hoe de donateur je heeft beïnvloed].
Jullie steun is van onschatbare waarde voor ons; nogmaals onze hartelijke dank! Als je vragen hebt over onze inzamelingsactie, neem dan contact op met [contact]!
Vriendelijke groet,

[Handtekening]
[Naam en functie]

Sjabloon ‘Bedankbrief voor Fondsenwervings Evenement Deelname’

Hier is een voorbeeld van een bedankbrief voor deelname aan een evenement voor fondsenwerving:

Geachte [naam van de ontvanger],

Bedankt voor je deelname aan en steun voor ons fondsenwervende evenement [Naam evenement], gehouden op [Datum evenement]. Jouw aanwezigheid en gulle bijdrage hebben een grote invloed gehad op het succesvolle evenement en onze missie om [het doel van de inzamelingsactie uitleggen].

Hartelijk dank voor je deelname en steun. Je zult op de hoogte worden gehouden van de voortgang en resultaten, die we dankzij jouw vrijgevigheid hebben kunnen bereiken. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.
Vriendelijke groet,

[Jouw naam]
[Jouw functie]
[Naam van de organisatie]

Sjabloon ‘Bedankbrief voor Lange tijd Donateurs’

Betreft: Hartelijk dank voor je vrijgevigheid

Geachte [Naam donateur],

We hopen dat alles goed met je gaat. We willen graag onze dankbaarheid uitspreken voor je vriendelijke bijdrage. Dit soort bijdragen helpen en motiveren ons om door te gaan en het verschil te blijven maken. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe blij we zijn met je vriendelijke daad en we verzekeren je dat het geld dat je hebt gedoneerd op de best mogelijke manier zal worden gebruikt.

Dankzij jullie vrijgevigheid hebben we aanzienlijke fondsen kunnen werven en een verschil kunnen maken in het leven van de mensen, die ermee verbonden zijn. We houden jullie graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en processen. Nogmaals bedankt voor je bijdrage, blijf zo doorgaan.
Vriendelijke groet,

[Naam]
[Functie]
[Organisatie]

donation thank you letter


Conclusie

Het vinden van donateurs in moeilijke tijden is hartverwarmend en contact houden met die donateurs is al helemaal belangrijk. Wanneer je je goede doel registreert en je inzamelingsactie start, zorg er dan voor dat jouw donateurs het de moeite waard vinden en profiteer niet van hun goedwillendheid. Als organisatie of als individu heb je de plicht om transparant over je doel te zijn en over hoe je het geld, dat je via online fondsenwervings platforms hebt ontvangen, gebruikt. 

Start je inzamelingsactie via WhyDonate en verzamel donaties voor je goede doel. Met WhyDonate kan iedereen zonder problemen hun goede doel registreren en geld inzamelen. Je hoeft maar een paar stappen te volgen en je kunt beginnen met geld in te zamelen, zonder iets uit te hoeven geven voor WhyDonate. Zodra je begint met het ontvangen van donaties, ga dan aan de slag met het schrijven van een korte bedankbrief voorbeeld aan de donateurs.


Bedankbrief FAQs

Hoe bedank je iemand voor een donatie?

Om iemand te bedanken voor een donatie kun je een bedankbrief schrijven waarin je je dankbaarheid uit en vertelt hoe hun donatie heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van jouw organisatie/project.

Hoe schrijf je een brief voor donatie?

Volg deze eenvoudige stappen om overtuigende bedankbrieven aan je donateurs te schrijven:

  • Laat ze weten hoe hun donatie een significant verschil heeft gemaakt.
  • Geef het een persoonlijk tintje.
  • Houd het eenvoudig en duidelijk.
  • Maak een sjabloon als dat kan.
  • Vergeet niet om belastingbonnetjes aan te hechten.

Hoe bedank je sponsoren?

Laat sponsors weten hoe dankbaar je bent met persoonlijke bedankbrieven. Begin met een warme begroeting, spreek je oprechte dank uit, wees specifiek over hun bijdrage, deel de resultaten, voeg persoonlijke anekdotes toe, bespreek een toekomstige samenwerking en sluit af met een warme groet. Handgeschreven of gedrukte brieven geven het een persoonlijk tintje.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter