WhyDonate logo

Bitcoins Doneren aan Goed Doel vanaf nu Mogelijk!

bitcoins-doneren-goed-doel

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

WIJ ACCEPTEREN GEEN BITCOINS MEER.

Sinds vandaag is het mogelijk om je Bitcoins te doneren aan (bijna) alle Goede Doelen in Nederland. De Bitcoins worden tegen de huidige koers omgerekend en in euro’s aan het goede doel uitbetaald. Bitcoins doneren was nog nooit zo eenvoudig!

In de wereld van fondsenwerving verwijst cryptocurrency naar de praktijk van het cultiveren van individuen die geven in de vorm van digitale of virtuele valuta. Hoewel Bitcoin het meest populaire type cryptocurrency is, zijn er verschillende andere soorten cryptovaluta die mensen willen gebruiken voor liefdadigheidsdoeleinden.

Hoewel de meeste liefdadigheidsorganisaties die op crypto gebaseerde valuta accepteren, hun eigen fondsenwervende berichten hebben, worden er ook speciale donatiedagen gehouden in de cryptocurrency-gemeenschap. Deze dagen, die bekend staan als Crypto Giving Tuesday en NF Tuesday, worden meestal tegen het einde van het jaar gehouden en brengen miljoenen dollars op. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen deze dagen waarschijnlijk populairder worden en een geweldige manier blijven om contact te maken met de gemeenschap.

Laat uw Bitcoins tellen voor een goed doel! Start een inzamelingsactie om goede doelen te steunen met Whydonate.


Hoe kunnen mensen Bitcoin doneren?

Mensen kunnen er eenvoudig voor kiezen om een crowdfundingplatform te vinden dat Bitcoins als donaties accepteert, of ze kunnen liefdadigheidsinstellingen vinden die bitcoin accepteren.

Het potentieel van blockchain-technologie en Bitcoin om de manier waarop liefdadigheidsorganisaties werken te transformeren, is enorm. Voor het eerst krijgen kleinere non-profitorganisaties (NPO’s) de mogelijkheid om donaties van individuen en groepen te accepteren zonder hoge transfersommen te hoeven betalen. Hierdoor hoeven ze geen gevoelige informatie te verzamelen en kunnen ze financiële transparantie bieden. Een Bitcoin-adres is vergelijkbaar met een openbare IBAN en iedereen kan op elk moment zijn saldo controleren.


Kan Bitcoin worden gedoneerd?

Nadat de donateur het gewenste goede doel en donatiebedrag heeft gekozen, kan hij de betaalmethode ‘Bitcoin’ selecteren. Het te doneren bedrag wordt omgerekend naar het juiste aantal Bitcoins tegen de huidige Bitcoin-Euro wisselkoers. De Bitcoins worden afgerekend met behulp van een QR-code en een Bitcoin Wallet. Na een succesvolle betaling ontvangt het goede doel het bedrag in euro’s op hun rekening. Het goede doel heeft dus geen eigen Bitcoin wallet nodig.

De wisselkoers Bitcoin-Euro wordt bepaald op het moment van de transactie. Het bedrag en de betaling zijn gegarandeerd, zodat het goede doel geen financieel risico loopt of last heeft van de sterk fluctuerende Bitcoin-Euro wisselkoers. Benieuwd hoe het werkt? Doe een donatie op de pagina van het Rode Kruis en selecteer de betaalmethode ‘Bitcoin’.

Bitcoins doneren


Welke organisaties accepteren Bitcoins?

Kleine non-profitorganisaties (NPO’s) kunnen nu extra financiering en wereldwijde bekendheid krijgen door donaties te doen met behulp van bitcoin.

Vroeger accepteerde het WhyDonate-platform Bitcoins als donaties, maar nu niet meer. Er zijn echter veel goede doelen die bitcoins accepteren. Deze organisaties ondersteunen bitcoin liefdadigheid waar je bitcoin kunt doneren aan goede doelen zoals Wefunder, BitGive, Brickblock en TheGivingBlock.com.

Bitcoins doneren


Is het doneren van Bitcoin legitiem?

Het grootste gevaar van Bitcoin is de waarde ervan. De ene dag heb je een fortuin in handen, en de andere dag wordt dat fortuin gehalveerd. Als u denkt dat u een project financiert, kan dit zomaar verkeerd uitpakken als de koers Bitcoin-Euro fors daalt.

Dit maakt het voor een goed doel erg moeilijk om Bitcoins als betaalmiddel te gebruiken om projecten te realiseren. De oplossing voor dit probleem is de directe conversie van Bitcoins naar Euro’s. Zo weet het goede doel zeker wat er binnen is gekomen en dus uitgegeven kan worden.


Hoe geef je aan een goed doel via Bitcoin?

De prijs van Bitcoin bereikte in februari $ 50.000 en tegen 2021 zal de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies $ 1,5 biljoen bedragen. Deze snelle groei zal een nieuwe generatie rijke individuen creëren die misschien iets gaan teruggeven aan de samenleving.

Het begrijpen van de verschillende overtuigingen van de gemeenschap rond cryptocurrencies is erg belangrijk voor elke organisatie die probeert te begrijpen hoe het haar leden ten goede kan komen. Een van de meest voorkomende overtuigingen die de gemeenschap heeft, is dat de valuta kan worden gedecentraliseerd.

Doneren met Bitcoin is slechts één klik verwijderd. Begin uw crypto-gedreven reis met Whydonate en maak vandaag nog een verschil.


FAQ Over Bitcoins Doneren

Hoe betrouwbaar is de bitcoin?

Bitcoin-technologie is redelijk veilig, maar er zijn wel enkele risico’s waarmee u rekening moet houden voordat u een investering doet. Bitcoin is niet anoniem, de prijs van cryptovaluta kan sterk fluctueren, het bitcoinsysteem vertrouwt op wachtwoorden en cryptovalutaportemonnees zijn niet immuun voor diefstal.

Alle liefdadigheidsinstellingen crypto accepteren?

Hoewel niet alle liefdadigheidsinstellingen op dit moment crypto-donaties accepteren, groeit de lijst van liefdadigheidsinstellingen die cryptocurrency elke dag accepteren. Platforms zoals Engiven bieden een veilige en vertrouwde manier voor liefdadigheidsinstellingen om cryptocurrency-donaties te ontvangen.

Is het accepteren van cryptocurrency ondernemen voor non-profitorganisaties?

Ja, sinds 2014 is het legaal om cryptocurrency te accepteren voor belastingdoeleinden, waarbij Bitcoin wordt beheerst als eigendom.

Welke cryptocurrencies zijn het meest populair voor donaties?

Aangezien Bitcoin de meest populaire cryptocurrency ter wereld is, bestaat het momenteel uit het overgrote deel van de donaties. Echter, met andere cryptocurrencies zoals Ethereum die aan bovenstaande winnen, zal het aantal donaties met andere cryptocurrencies naar verwachting toenemen.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter