WhyDonate logo

Betalingsverwerking voor Nonprofit Organisaties: een Complete Handleiding

Betalingsverwerking voor Non-Profitorganisaties

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Een betalingsverwerker is noodzakelijk om online donaties te kunnen verwerken. Betalingsverwerkers kunnen de financiële middelen van een nonprofit organisatie helpen vergroten en het bereik van de donateurs vergroten. Het kan ook helpen om de financiële gegevens van de donateurs te beheren, zoals bijvoorbeeld hun creditcardgegevens. Nonprofit organisaties gebruiken vaak betalingsverwerking om verschillende soorten transacties af te handelen, zoals het registreren voor een evenement of het verkopen van merchandising voor goede doelen.

Veel kleinere non-profitorganisaties hebben dat echter niet nodig vanwege de snelle groei van de online geefindustrie. De meeste landen van de Europese Unie hebben hun eigen betaalmethoden en de aanbieders van betaaldiensten voegen deze betaalmethoden dienovereenkomstig samen. Het is cruciaal om als goed doel deze betaalmethoden aan te bieden.

Klaar om een verschil te maken? Begin vandaag nog met uw fondsenwervende reis met Whydonate!

Wat zijn de populairste betaalmethoden In Europa?

Creditcards/bankpassen (Visa/MasterCard/American Express)

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een creditcard/bankpas en het is gemakkelijk om die te gebruiken om online te doneren of wereldwijde betalingen te doen. Sommige betalingsverwerkers brengen geen kosten in rekening voor transacties met creditcards. De meeste organisaties accepteren ook creditcards of bankpassen. Nonprofit organisaties kunnen hun donateurs ook betaalmogelijkheden met zowel een pinpas als een creditcard aanbieden. Dit soort hulpmiddelen maakt het voor mensen gemakkelijker om te geven en hun financiën te beheren.

Stripe voor Nonprofit organisaties

Stripe is een andere populaire betalingsgateway die nonprofit organisaties en bedrijven in staat stelt om geld te ontvangen en te verzenden vanaf de bankrekeningen van hun donateurs. Het accepteert betalingen zowel persoonlijk als online en hanteert een voorspelbaar uitbetalingschema. Het bedrijf rekent 2,2% + $0,30 per persoonlijke of online transactie voor alle in aanmerking komende organisaties.

PayPal

Het elektronische handelsbedrijf PayPal stelt particulieren en bedrijven in staat om via online overboekingen wereldwijde betalingen te doen. Na het aanmaken van een Paypal-account kunnen nieuwe donateurs beginnen met het verzenden en ontvangen van betalingen en het bewijs van de betaling zal dan worden bevestigd op hun creditcard- of betaalrekening.

Giropay

Giropay is een betaalmethode waarmee particulieren en bedrijven via hun bankrekening online betalingen kunnen verrichten.

iDeal

In Nederland is iDEAL een betaalsysteem waarmee mensen online betalingen kunnen doen zonder hun creditcardgegevens op te hoeven geven. In plaats van deze informatie te moeten invoeren, kun je met iDEAL via de website van je internetbankieren betalen. Het is een snelle en eenvoudige manier om geld over te maken aan liefdadigheidsinstellingen zonder alle benodigde gegevens te hoeven verzamelen.

Sofort

In Europa is Sofort een populaire real-time bankoverboekingsmethode waarmee bedrijven en particulieren online betalingen kunnen realiseren.

Overschrijving

In tegenstelling tot andere soorten betalingen zijn bankoverschrijvingen of een overboeking eenvoudig gebruiksvriendelijk en is er geen specifiek instellingsproces nodig om een bedrijf betalingen te laten accepteren. Deze methode is ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven, omdat er geen specifieke eisen aan worden gesteld.

SEPA-incasso

Het doel van de Single Euro Payments Area (SEPA) is om Europese betalingen gemakkelijker en goedkoper te maken. Het richt zich op alle transacties in euro’s.

Hoe werkt de online betalingsverwerking?

– Het begint met een donatie

Online donaties en aankopen door donateurs van een nonprofit worden via een betalingsverwerkingssysteem verwerkt. Dit proces kan via verschillende methoden verlopen, zoals bijvoorbeeld donaties aan crowdfunding-campagnes, het aankopen van tickets, lidmaatschap of merchandise. Alle donaties die zonder contant geld of cheques worden gedaan, moeten echter worden geverifieerd voordat het geld kan worden vrijgegeven aan het publiek. Wanneer een donateur een donatie via een online dienst of e mail doet, moeten zijn creditcard- of betaalkaartgegevens worden ingevoerd.

– Informatie wordt ontvangen door de betalingsgateway

Nadat de kaart is geverifieerd, begint het overschrijvingsproces en gaat de donatie de eerstvolgende werkdag naar een betaalrekening, meestal een bankrekening. Voor de verificatie moet de donateur geldige bankgegevens invoeren voor de betalingsverwerking. Veel nonprofit kunnen ook via hun gewone bank een handelsrekening openen, hoewel sommige betalingsverwerkers, zoals PayPal, hun eigen accounts hebben waarmee ze donaties voor het goede doel kunnen verwerken.

– Ontvangen Donaties

Nadat een donatie is geverifieerd, start de betalingsverwerker het overschrijvingsproces. Het geld gaat dan naar de handelsrekening van de nonprofit. De nonprofit ontvangt de donatie voor het goede doel en staat hen toe om die te gebruiken.

– Informatie wordt veilig Opgeslagen in de Database van de Nonprofit.

Nadat de transactie is verricht, worden alle gegevens van de donateur ontvangen en in de backend database opgeslagen, waaronder naam, adres, bankrekeningnummer, telefoonnummer enz.

verwerking van betalingen


Waarom is een betalingsverwerker noodzakelijk voor Nonprofit?

Tegenwoordig doneren mensen liever online dan fysiek aan het goede doel. Betalingsverwerkers kunnen helpen bij het naadloos en ook snel ontvangen van donaties van potentiële donateurs. Voor veel kleine nonprofit kunnen betalingsverwerkers een pluspunt zijn, omdat ze zich online zichtbaar kunnen maken en donaties worden, ongeacht de geografische locaties, bijgeschreven.

In principe zijn betalingsverwerkers hulpmiddelen die nonprofit helpen donaties te accepteren en op hun bankrekeningen te storten. Een betalingsverwerker kan hen ook helpen bij het beheren van hun lidmaatschapsgelden, het registreren van evenementen en het verkopen van merchandise via hun online winkel. Nonprofit organisaties vertrouwen op dit soort hulpmiddelen om donaties te verzamelen en hun financiën te beheren.

Betalingsverwerking voor non-profitorganisaties

– Donaties Accepteren

Hoewel veel kleinere nonprofit organisaties misschien geen betalingsverwerker nodig hebben, moeten ze toch overwegen er een te gebruiken als ze online donaties willen bijgeschreven krijgen. Er zijn verschillende betalingsverwerkers die kleine organisaties ondersteunen door hun kosten te verlagen.

Beginnen met online donaties kan voor veel nonprofit organisaties een hele uitdaging zijn. Een alles in één oplossing kan hen echter helpen om online donaties te verzamelen en hun donorinformatie te beheren. Het kan ook helpen hun donaties te stimuleren door middel van verschillende fondsenwervingstools, zoals donatieplugins, e mail en peer-to-peer campagnes.

– Lidmaatschapskosten verzamelen

Donateurs van nonprofit organisaties kunnen ook steunen door lid te worden van een lidmaatschapsprogramma en de meeste daarvan hebben een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage. Het hebben van een handige betalingsverwerker is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je deze vergoedingen kunt innen. Met een goede betalingsverwerker kunnen je meest frequente en terugkerende donateurs zonder problemen online doneren.

Betalingsverwerking - Lidmaatschap

– Merchandise of kaartjes voor evenementen verkopen

Nonprofit organisaties verkopen ook producten online, zoals bedrukte t-shirts, mokken, tassen enz. om meer geld in te zamelen. Met een betalingsverwerker kunnen ze op de meest veilige manier betalingen accepteren. Zo kunnen ze meer potentiële donateurs bereiken en hun budget vergroten.

Nogmaals, één van de meest frustrerende aspecten van het organiseren van een geldinzamelingsactie is het proberen om voldoende kaartjes te verkopen. Deze zullen nonprofit organisaties helpen om donaties en betalingen voor tickets gemakkelijk online te kunnen accepteren.


Wat wordt er bedoeld met verwerkingskosten voor betalingen?

Kosten voor het verwerken van betalingen zijn kosten die een organisatie moet betalen om een transactie te verwerken. Afhankelijk van de dienstverlener variëren ze meestal van 0,5% tot 8%. Deze vergoeding wordt meestal door een paar verschillende partijen bij een transactie aan de webwinkelier in rekening gebracht. In sommige gevallen is het een vast bedrag van ongeveer €0,25 per transactie, terwijl het in de meeste gevallen een percentage + dit vaste bedrag is.

Via een partnerschap met een acquirerende bank kan een winkelier alle elektronische betalingen verwerken die in een transactie nodig zijn. Ze vestigen ook een handelsrekening bij de bank, die als hun primaire depositorekening dient. Naast de reguliere transactiekosten zijn er soms nog andere kosten, zoals de PCI-compliancekosten, jaarlijkse/maandelijkse servicekosten en terugboekingskosten waarmee rekening gehouden moet worden.

Online betalingsverwerking


Veelgebruikte voorwaarden bij online donaties

Nonprofit organisaties bieden hun donateurs verschillende opties voor hun gemak, en hier zijn enkele termen die je misschien nog niet kent.

– Plugin voor online donatieformulier

Ongeacht de methode die je donateurs gebruiken om te doneren, zullen de meesten van hen op dezelfde plaats uitkomen als jij als het gaat om het doen van een donatie: je online formulier. Dit is belangrijk om het fondsenwervingsproces zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken.

Een eenvoudig ontwerp en een beveiligd donatieformulier zijn twee van de belangrijkste factoren die je moet overwegen bij het online doneren. Als je deze beide eigenschappen in huis hebt, creëer je een beveiligde en gebruiksvriendelijke omgeving.

– Aggregators

Aggregators zijn hulpmiddelen waarmee organisaties virtuele transacties kunnen verwerken zonder een eigen betaaldienst te hoeven opzetten, zoals Mollie of Stripe. Eén van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een aggregator is dat het opzetten ervan moeiteloos gaat.

En omdat ze kosteneffectief zijn, zijn ze meestal ook de beste optie voor kleine bedrijven. Maar ook al zijn ze gemakkelijk te gebruiken, ze kunnen gevoelig zijn voor beveiligingsproblemen. Veel ervan hebben een bovengrens voor stortingen, waardoor ze minder beveiligd zijn.

verwerking van online donaties


Deskundige tips voor het verwerken van donaties voor Nonprofit Organisaties

– Het doel van een betalingsverwerkingssysteem is om het voor een nonprofit organisatie gemakkelijk te maken om online donaties te kunnen ontvangen. Een goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken systeem kan helpen om donateurs terug te laten komen.

– Het is uiterst noodzakelijk om een krachtige klantenservice te hebben om je donateurs bij te staan wanneer ze hulp nodig hebben. Het toont je toewijding en ethiek als nonprofit als je voor je waardevolle donateurs en terugkerende donaties per e mail beschikbaar bent.

– Zorg voor een goed CRM-systeem om je gegevens op orde te houden, hetgeen de nonprofit zal helpen met toekomstige donaties en het bijhouden van hun terugkerende donateurs.

– Zelfs als je van donateurs vergoedingen voor het verwerken van betalingen vraagt, moet je redelijk zijn met de verwerkingskosten. Een fiks bedrag kan donateurs afschrikken.

– Veiligheid van gegevens moet een prioriteit zijn. Alle gegevens van donateurs moeten worden beveiligd en worden bewaard binnen een goed onderhouden beveiligingssysteem. Zorg voor een firewall en beperk de toegang tot gevoelige informatie.

– Laat gebruikers kiezen uit meerdere opties zoals creditcard/betaalpas, bankoverschrijvingen en digitale wallets tijdens het doen van online betalingen.

– Maak het hele proces gemakkelijk en eenvoudig, zodat donateurs niet hoeven te twijfelen terwijl ze hun informatie invoeren op de afhandelingspagina voor donaties van de nonprofit.


Wat is de beste online betaaldienst?

Als het gaat om het vinden van een geschikte betalingsverwerker, moeten nonprofit organisaties eerst hun eisen goed in kaart brengen en kiezen voor een multifunctionele oplossing voor een langdurige donateursdatabase en terugkerende donaties.

WhyDonate  biedt een veilige en betaalbare oplossing die geen ingewikkeld proces vereist. De lage platformkosten van 1,9%+ €0,25 helpen om de inkomsten van je organisatie te verhogen. De 0% platformkosten en flexibele betalingsopties helpen ook om de verwerkingskosten voor je donateurs te verlagen.

Het WhyDonate platform biedt een verscheidenheid aan opties, zoals een aanpasbare donatiepagina en een reeks van verschillende fondsenwervingsopties. Bij WhyDonate is geen technische installatie nodig voor het doen van donaties omdat het team van WhyDonate alle technische zaken voor non profits afhandelt.

Sluit u aan bij Whydonate en stroomlijn nu uw betalingsverwerking voor uw non-profitorganisatie!


Populaire veelgestelde vragen over betalingsverwerking voor non-profitorganisaties

 

Wat is het beste betalingssysteem voor non-profitorganisaties?

Het beste betalingssysteem voor non-profitorganisaties hangt vaak af van hun specifieke behoeften en voorkeuren. Enkele populaire opties zijn PayPal, Stripe, Square, Donorbox en Network for Good, die functies bieden die zijn afgestemd op fondsenwerving voor non-profitorganisaties, zoals het bijhouden van donaties, terugkerende betalingen en lage transactiekosten.

Wat is het verschil tussen een online donatietool en een betalingsverwerker?

Een online donatietool is een allesomvattende oplossing met functies zoals donatieformulier, donatiebeheer en rapporten die zijn ontworpen om fondsenwerving gemakkelijker te maken. Aan de andere kant is een betalingsverwerker verantwoordelijk voor het veilig verwerken van financiële transacties en het rechtstreeks overmaken van geld van de persoon die de fondsen heeft gedoneerd naar de organisatie.

Hoewel een online donatietool mogelijk geïntegreerd is met de betalingsverwerker om de transactionele aspecten te beheren, bieden online donatietools meer functies die specifiek zijn afgestemd op de fondsenwervingsbehoeften van non-profitorganisaties.

Welke functies moet mijn online betalingsverwerker hebben?

Er zijn verschillende essentiële functies die een betalingsverwerker moet hebben. Bij het selecteren van een online betalingsverwerker is het belangrijk om prioriteit te geven aan beveiliging, verschillende betaalmethoden, integratiemogelijkheden, ondersteuning voor terugkerende donaties, mobielvriendelijkheid, rapportagetools, aanpassingsopties, ondersteuning voor internationale betalingen, transparante prijzen en betrouwbare klantenondersteuning.

Betalen non-profitorganisaties creditcardverwerkingskosten?

Ja, non-profitorganisaties moeten doorgaans creditcardverwerkingskosten betalen wanneer ze donaties of betalingen via creditcards accepteren.

Wat is betalingsfraude?

Tijdens een transactie wordt elke frauduleuze activiteit die plaatsvindt, beschouwd als betalingsfraude. Het omvat meestal ongeoorloofde toegang of gebruik van de betalingsgegevens van iemand anders, zoals creditcardgegevens, bankrekeningnummers of inloggegevens voor digitale portemonnees, om frauduleuze transacties of overboekingen te initiëren.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter