WhyDonate logo

Top 10 Beste Inzamelingsactie Ideeen – Geld Inzamelen 10 Tips

10 Beste Inzamelingsactie Ideeen - Geld Inzamelen 10 Tips

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Het is vrij moeilijk om een origineel en een van de meest effectieve Inzamelingsactie ideeën te bedenken en uit te voeren om geld in te zamelen. De fondsenwervers moeten snel, gemakkelijk en leuk zijn om op te zetten. Om je hierbij te helpen, hebben we de 10 beste ideeën en tips voor Inzamelingsactie voor je op een rijtje gezet. De ideeën komen uit reeds succesvol afgeronde inzamelingsacties op de WhyDonate.

Klaar om uw online fondsenwerving te revolutioneren? Begin nu met fondsenwerving!

Hoe kun je Geld Inzamelen?

Hoe je geld inzamelt hang af van het doel. We hebben daarom de meest voorkomende type inzamelingsacties op een rijtje gezet:

Geld inzamelen voor jezelf

Wil je geld inzamelen om jezelf iets te doen? Denk aan een duur huwelijk, een geweldige vakantie of een bijzondere reis om vrijwilligers werk te doen. Watvoor inzamelingsactie het ook is, wij zorgen ervoor dat je het online kunt doen en gemakkelijk zoveel mogelijk geld in kunt zamelen.

Geld inzamelen voor school

Ook scholen zijn uitstekende goede doelen voor crowdfunding. Organiseer een inzamelingsactie voor de lagere, middelbare school of zelf de universiteit. Zamel donaties in voor een nieuw speeltoestel of koppel de inzamelingsactie aan een bestaand goed doel. De klassen kunnen vervolgens een competitie opzetten waarbij degene met de meeste donaties een mooie prijs wint. We helpen je met geld inzamelen voor deze ideeën en eventuele andere doelen. Behoefte aan meer informatie, bekijk onze blog ‘Geld Inzamelen School – 53 beste inzamelingsactie ideeën.

Geld inzamelen voor iemand

Wil je geld inzamelen voor iemand anders? We helpen je om gemakkelijk een online inzamelingsactie op zetten. Help iemand bij het betalen van een medische behandeling, een grote wens, om uit de schulden te komen of een simpel dagje weg om wat leuks te kunnen doen. Zodra de geldinzamelactie is aangemaakt, kun je direct beginnen met donaties inzamelen. Wij zorgen dat het gedoneerde geld netjes op de juiste plek terecht komen.

Geld inzamelen voor vereniging

Verenigingen zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving, maar hebben soms moeite om financieel gezond te blijven. We willen het via crowdfunding zo makkelijk mogelijk maken om de uitgebrande kantine te herbouwen, nieuwe trainingspakken en ballen te  kopen, het clubhuis op te knappen of om bijvoorbeeld een nieuw veld te bekostigen. We helpen je  graag op weg om donaties in te zamelen en de doelen van jullie sportvereniging te bereiken.

Geld inzamelen goed doel

Hoe kun je geld ophalen voor een goed doel? Het is heel simpel, je kiest een goed doel en maakt een inzamelingsactie pagina aan op WhyDonate. Bedenk op wat voor een manier je de actie wilt verspreiden ” U kunt bijvoorbeeld niet voor niets geld inzamelen. Een plek waar mensen belangeloos bijdragen aan een betere wereld en de strijd tegen slopende ziektes. U kunt hieraan bijdragen met uw inzamelingsactie. Vul gewoon het registratieformulier in en deel uw promotie om eenvoudig online aan de slag te gaan.

Beste Manier om Online Geld van een Groep te Verzamelen

De opkomst van digitale platforms heeft het voor mensen gemakkelijker gemaakt om geld in te zamelen voor hun persoonlijke of zakelijke behoeften. Sinds de start van deze platforms is meer dan $ 50 miljard ingezameld via verschillende online inzamelingsacties inspanningen. Er zijn verschillende tools die het inzamelen van geld makkelijker maken voor zowel de supporters als de organisatoren.

Crowdfunding platforms zijn dus een van de beste manieren om online geld inzamelen voor welk doel dan ook. Er zijn meerdere crowdfundingplatforms die betrouwbaar zijn en u kunnen helpen bij het efficiënt inzamelen van geld.


Wat is de Beste Site om Geld in te Zamelen?

Een van de beste Inzamelingsactie websites waar iedereen kan beginnen met crowdfunding is WhyDonate. Als Europees Inzamelingsactie platform heeft WhyDonate het voor elkaar gekregen om miljoenen fondsen op te halen voor alle campagnes die via hen zijn geregistreerd. Registratie bij WhyDonate is gratis en met zeer minimale transactiekosten kunnen campagnemakers probleemloos geld inzamelen.


Top 10 Inzamelingsactie Ideeën

Hoe Geld Inzamelen voor een Inzamelingsactie?

1. Fondsenwervende evenementen

 

Iedereen waardeert idealen zoals hard werken, doorzettingsvermogen en goed doen voor anderen. Het is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben de neiging om onbewust in bepaalde soorten overtuigingen te worden getrokken, wat ons kan beletten iets goeds voor anderen te doen. Het internet heeft tal van ideeën om mensen te helpen goed doel te worden.

Via ons platform, WhyDonate, kunnen we mensen helpen bij het organiseren en uitvoeren van goede doel evenementen voor verschillende non-profitorganisaties. We hebben ook enkele van de meest effectieve fondsenwervende evenementen belicht die mensen kunnen starten.

Vind hier meer over het organiseren van een geld inzamelings evenement – Wat zijn de beste ideeën voor goede doelen evenementen.

Fondsenwervende evenementen : 10 Beste Inzamelingsactie Ideeen - Geld Inzamelen 10 Tips


2. Fondsenwerving op de vlooienmarkt

Je oude spullen verkopen op een vlooien-, rommel- of kofferbakmarkt is een van de succesvolle ideeën om geld inzamelen voor goede doelen om uit te proberen. Geloof ons: door een nieuwe draai aan deze inzamelingsactie te geven, kun je veel geld verdienen! Ken je publiek, bekijk de spullen die je van plan bent te verkopen in detail en bepaal wie je ideale doelgroep is.

Krijg hulp van je vrienden. Als je eenmaal een thema en plaats hebt gedefinieerd voor de items die je wilt verkopen, kun je je vrienden vragen of ze bepaalde dingen die ze hebben willen doneren. Het samenbrengen van meerdere huishoudens kan leiden tot een mooie combinatie, die meer kopers zal aantrekken.

Wat u tentoonstelt, moet er op de dag van de verkoop overzichtelijk, mooi en gezellig uitzien. Zorg indien mogelijk voor muziek, stoelen en gratis drankjes voor uw bezoekers. Er is niets onaantrekkelijker dan een grote stapel kleding waarvan je geen idee hebt hoe ze eruit zien. Hang zoveel mogelijk op en label alles goed om essentiële fondsen voor uw zaak in te zamelen.

Fondsenwerving op de vlooienmarkt : 10 Beste Inzamelingsactie Ideeen - Geld Inzamelen 10 Tips


3. Doe eens gek!

Ideeën voor fondsenwerving hoeven niet al te serieus te zijn. Humor is een geweldige manier om met mensen in contact te komen en online donaties te verzamelen voor een goed doel. Gebruik humor in uw fondsenwervings campagne en u zult meer succes behalen! Beloningen. Geef je donateurs een ongebruikelijke (grappige) beloning voor hun donatie.

Zo bepaalt degene die het hoogste bedrag doneert in welke outfit je de marathon gaat lopen. Stel grappige minidoelen. Net zoals het met de beloningen is gedaan, kun je met bepaalde minidoelen ook iets ludieks doen. Als je de helft van je doel bereikt, scheer je je hoofd kaal. Als je het volledige bedrag krijgt, kun je iets grappigers bedenken. Je kunt ook spelletjesavonden zoals bingo of kaarten introduceren om je inzamelingsactie te versterken.

Klaar Om Levens Te Veranderen? Start Nu Uw Inzamelingsactie Met Whydonate!


4. Kom in beweging

Organiseer een ‘iets’-marathon. Ben je zelf geen marathonrenner? Geen probleem! Organiseer een marathon met een andere fysieke activiteit waar je je prettig bij voelt en moedig mensen aan om met je mee te doen.

Fysieke uitdagingen zijn een geweldige manier om mensen voor te bereiden om te doneren aan uw doel en online fondsenwervingswebsitecampagne. Zelfs als marathons fysieke fondsenwervers zijn, kun je dit ook integreren in een virtuele fondsenwervingsopstelling door de details van de fondsenwerving online te verspreiden via socialemediakanalen.

Kies je belangrijkste kracht. Waar ben je goed in? Schaken? Organiseer een 24-uurs schaakmarathon, waarbij elke tegenstander een donatie aan jou moet doen als je van ze wint.

Een sponsoracties ideeën is om creatief te zijn. Heb jij een te gek talent, zolang je je adem maar onder water kunt houden? Laat je sponsors € 1,- per 10 seconden betalen, zodat je onder water je adem kunt inhouden.

inzamelingsactie Ideeën : 10 Beste Inzamelingsactie Ideeen - Geld Inzamelen 10 Tips


5. Vier je Verjaardag

Ben je binnenkort jarig of heb je een ander soort feest? Vraag niet om een gift, maar geef aan dat je geld inzamelt voor een goed doel. Verjaardagen zijn gemakkelijke ideeën om geld inzamelen die je ter plekke kunt doen door een collectebus (of gewoon een doos) neer te zetten.

U kunt ook online geld inzamelen op het wereldwijde platform voor fondsenwerving van WhyDonate. Zo kun je mensen vooraf naar je persoonlijke pagina sturen en als inzamelingsactie een donatie vragen. Dat scheelt een hoop gedoe met contant geld en is een stuk transparanter. U kunt een stukje tekst of video aan de pagina toevoegen om een originele donatie te doen.

10 Beste Inzamelingsactie Ideeen - Geld Inzamelen 10 Tips


6. Bingo- of Quizavond

Je hebt het waarschijnlijk al gespeeld, Bingo! Een zeer populair spel dat zowel online als op locaties wordt gespeeld. De speler heeft een gezellige avond met hapjes en drankjes en gaat met een beetje geluk naar huis met wat geld. De organisator kan hier echter veel geld mee verdienen!

Bingo boek. Bij binnenkomst kan de gast een bingoboekje kopen waar hij de hele avond gebruik van kan maken. Als de gasten hun winkansen met twee of drie willen vergroten, kunnen ze ook met een dubbel of driedubbel boek spelen. Per boekje kun je tussen de €25 – en €50 – vragen (afhankelijk van de prijzen). Bij afname van meerdere boekjes per bezoeker kan uiteraard korting worden gegeven op het tweede en derde boekje.

Als het geen bingo is, kun je een gezellige quizavond houden met een gepland thema. Zorg voor lekkere hapjes en drankjes in de avond. Promoot dit duidelijk in alle advertenties; dit trekt meer bezoekers. Je kunt dit bij een plaatselijk gemeenschapshuis of een plaatselijke pub hebben om meer geld op te halen.

Je kunt ook gewoon veel loten verkopen of een toegangsprijs toevoegen, waarna je de winnaars bepaalt met een trekking van 15 minuten. Zo’n actie werkt perfect bij een sportevenement waar mensen naar een wedstrijd willen kijken. Verkoop de tickets voor en tijdens de wedstrijd en trek hieronder.

Ideeën voor online Inzamelingsactie : 10 Beste Inzamelingsactie Ideeen - Geld Inzamelen 10 Tips


7. Veiling Donatie Campagne

Heb je nog wat spullen op zolder? Ga dan op zoek naar bedrijven in de buurt die spullen of diensten gratis willen aanbieden. U kunt ze vervolgens via een veiling verkopen en online geld inzamelen. Zo heeft u minimale kosten en een maximaal rendement.

Goede Inzamelingsactie ideeën : 10 Beste Inzamelingsactie Ideeen - Geld Inzamelen 10 Tips


8. Benefietdiner

Dit is misschien wel een van de meest tijdrovende fondsenwervende activiteiten, maar kan zeker ook het meeste geld opleveren als het goed wordt uitgevoerd. Organiseer een avond vol benefietdiner waarbij je hele tafels of losse stoelen verkoopt.

Geld inzamelen voor een gevoelig doel kan overweldigend zijn. Begin dus niet te groots, want met een halflege zaal wordt de avond geen succes. Eten en drinken. Zorg voor een uitgebreid diner met minimaal 4 gangen en vooral voldoende drank. Er zijn gedurende de avond genoeg mogelijkheden om de gasten hun portemonnee te laten trekken.

Vermaak. Om alle tafels en stoelen zo snel mogelijk te verkopen, heb je een goede act nodig. Zorg voor minimaal één invloedrijke persoon die wil optreden tijdens je liefdadighe idsdiner. Communiceer dit van te voren zodat er mensen op af komen. Aangezien alle opbrengsten naar het goede doel gaan, kun je de artiest om een fikse korting vragen.

Veiling. Tijdens de avond zelf kan er ook veel geld worden ingezameld. Zo kun je een veiling organiseren waar mensen kunnen bieden op objecten en diensten gesponsord door bedrijven.


9. Scoor voor je Club

Ben je lid van een sportclub en beoefen je een sport waarbij je kunt scoren? Organiseer dan de actie van een punt! Een van de vele fondsenwervende ideeën, je kunt van tevoren een bedrag per doel per sponsor afspreken dat je aan het einde van de competitie of het seizoen ontvangt.

Het bedrag wordt bepaald aan de hand van het aantal gemiddeld gescoorde doelpunten per wedstrijd. U kunt ook een maximumbedrag afspreken. Bekijk hier een goed voorbeeld van zo’n actie.

Fondsenwervende sport ideeën : 10 Beste Inzamelingsactie Ideeen - Geld Inzamelen 10 Tips


10. Schakel uw Netwerk in om Online Geld Inzamelen

Ja, internet is een prima manier om mensen te bereiken, maar we mogen niet vergeten hoe belangrijk persoonlijk contact is. Uit onderzoek blijkt dat fondsenwervers die offline evenementen organiseren 43% meer kans hebben om meer dan € 5.000 op te halen.

Geen idee waar te beginnen? Hier zijn enkele tips om online geld in te zamelen:

Social Media is waarschijnlijk een van de leukste fondsenwervende ideeën aller tijden. De snelste en gemakkelijkste manier om je netwerk te bereiken voor je online inzamelingsactie is via sociale media.

Denk aan Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, WhatsApp en Email. Dit zijn allemaal perfecte kanalen om je inzamelingsactie aan te kondigen. Tips: zorg voor een goede inhoud, herhaal je bericht meerdere keren en maak het zo persoonlijk mogelijk.

‘Off-line’ event: Naast alle digitale kanalen is het slim om ook een offline event te organiseren waarbij je persoonlijk contact kunt maken met de bezoeker. Wil je tijdens dit evenement succesvol geld inzamelen? Dan is het belangrijkste dat je mensen om een cadeau durft te vragen!


Hoe Start je een Inzamelingsactie?

Er zijn meerdere manieren om geld inzamelen voor jouw doel, maar de stappen die je moet volgen om een inzamelingsactie te starten zijn altijd hetzelfde.

Group 9 Category Medical NL

1. Start inzamelingsactie
Meld je aan op Whydonate en maak binnen enkele minuten een inzamelingsactie aan als particulier of organisatie.

Group 10 Category Medical NL

2. Deel je inzamelingsactie
Deel je inzamelingsactie via e-mail, WhatsApp en andere sociale mediakanalen om zoveel mogelijk donateurs te bereiken.

Group 26 Category Medical NL

3. Ontvang de donaties
De donaties worden maandelijks automatisch uitbetaald op jouw bankrekening zonder enige platformkosten.

Group 22 Category Medical NL

4. Bedank je donateurs
Pas de geautomatiseerde “Bedank” e-mail aan of stuur een persoonlijk bericht naar je donateurs via het Whydonate dashboard.


Inzamelingsactie FAQ

Hoe kun je geld inzamelen voor een goed doel?

Je kunt geld inzamelen voor een goed doel met behulp van een gerenommeerd online fondsenwervings platform zoals bijvoorbeeld WhyDonate. De opkomst van digitale platforms heeft het inzamelen van geld voor persoonlijke of zakelijke behoeften een stuk gemakkelijker gemaakt. Sinds het ontstaan van deze platforms is er al meer dan 50 miljard dollar ingezameld via verschillende online inzamelingsacties. Begin vandaag nog met 0% platformkosten en verschillende interessante functies voor een effectieve inzamelingsacties.

Is crowdfunding echt gratis?

Ja, crowdfunding is via WhyDonate volledig gratis. Hoewel verschillende platforms geld vragen om je een fondsenwervings campagne te laten opzetten, rekent WhyDonate 0% platform kosten en biedt het verhoudingsgewijs betere functies voor een efficiënte fondsenwerving.

Hoe Geld Inzamelen Snel?

Fondsenwerving is de snelste en meest effectieve manier om geld inzamelen voor een goed doel of een organisatie. Door een online fondsenwervingscampagne via WhyDonate aan te maken, kun je binnen enkele minuten beginnen met het inzamelen van geld.

Klaar Om Een Verschil Te Maken? Begin Nu Met Crowdfunden Via Whydonate En Breng Je Ideeën Tot Leven.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter